Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Happy b-day baby!

Egyetlen dolog van, amit jobban szeretek az ajándékozásnál, ajándékot kapni. A barátom huszonharmadik születésnapjára hetekig készültem.
Gyűjtöttem az ötleteket, az ajándékokat, jártam a Váczi utca boltjait sorra, sok-sok kisebb és nagyobb meglepetéssel kedveskedtem neki. A csomagolás is nagy élvezet volt, gyöngyökkel és fonalakkal díszítettem ki mindent, takarítottam, palacsintát sütöttem (nagyjából ebből áll az én konyhaművészetem). Nagy, pinnyédi, kertre néző teraszunkat gyertyákkal raktam körbe, és a szép nyári este megkoronázásaként illatos, olajos, habos gyertyafényes fürdőt készítettem. (Bár az én izgatottságom felülmúlta a kedvesemét, a meghitt boldogság igazi afrodiziákumként hatott, mindenkinek melegen ajánlom, nem csak születésnapra!)

Eltelt a nyár, szállingózni kezdett a hó (ezt csak képletesen, a cikk kedvéért mondom, a latyakon kívül idén sem kaptunk túl sokat, az ilyesmit nézzétek el az én irodalmi kedvemnek :)) közeledett a születésnapom. Hihetetlenül vártam, hiszen ez a huszadik, olyan kerek, olyan sok, olyan páros szülinap, aminek mindenki megadja a módját. Rossz női vonásom a követelőzés, már hetekkel az esemény előtt faggattam a pasim, hogy mit ad nekem. Ki örülne az ilyen nagy elvárásoknak? Persze nem vágytam semmi drága dologra, sem földkörüli útra sem swarovski nyakékre (bár így belegondolva… :)) csak furdalt a kíváncsiság, gondoltam, hogy valami különlegeset kapok tőle. Persze semmit sem árult el, sőt szinte rosszkedvűen terelte a témát. Gyanakvóvá tett. Eljött a nagy nap, én már napokkal előbb elkezdtem ünnepelni, ünnepeltetni magamat, így a szerelmes „boldog születésnapot kicsim" puszikat már megkaptam, és kaptam egy szál rózsát is. Ami kétértelmű ajándék volt, hiszen előtte nap csúnyán összekaptunk, inkább bocsánatkérésre hasonlított, mint felköszöntésre. Eltelt január 10-e, és semmi. Nem kapok ajándékot a szerelmemtől?Teljes a pánik! Azzal nyugtattam magam, hogy a vizsgaidőszak a Corvinuson nagyon húzós, biztos idő hiányában nem cselekszik az én drágám. Visszafogtam kicsit a hisztis énemet, mondván a tanulás az első, de egyre kevésbé gondoltam így. Eltelt a vizsgaidőszak is, elkeseredtem. Az ajándékok iránti rajongásom –lányról lévén szó- köztudott, az kizárt, hogy elfelejtette, hiszen körbehintettem a várost a hírrel, jelmezbált is rendeztem a tiszteletemre. Akkor mi lehet a baj? Nem szeret? Nem érdekli az én születésnapom? Nem bírtam tovább, szemrehányást kellett, hogy tegyek, hisztiztem. Megcáfolva új korosztályomat ötéves kislányként toporzékoltam. Mondtam neki, hogy inkább hagyjon el, ha nem szeret, mert ez a gesztus nálam azt jelenti. Halvány mosoly jelent meg az arcán. Türelemre intő. Hát mégis kitalált valamit?

Másnap a barátnőimmel a „munkából" hajnalban indultunk haza. Az ő tanácsukat is kikértem az ügyemben, és egyhangúan a fiúk ellen szavazott mindenki. Mindegyik bunkó! Aztán az erdőn áthajtva, Pinnyédre érve, az első buszmegálló tégláin ismerős stílusú rajzot fedeztem fel. Lelassítottam. „Csajszik, ugyan így rajzol a baby is!" . Kreatív gyerek lévén, soha nem becézett átlagos nyuszó-muszóknak és macikáknak , Vakkantó polipnak hív. Megálltam a buszmegállónál, a street art legédesebb képviselője előtt. Egy két méteres, halványkék polip, rózsaszín pöttyökkel, és nekem vakkant. Tudtam, hogy ez életem legszebb születésnapi ajándéka. Imádom a street art-ot, imádom a polipomat, imádom az én baby-m! Elővettem a telefonom, hogy azonnal felhívjam, és látom ott az sms: „Nem akármilyen polip ez, ha hazatérsz, vagy útrakelsz otthonról, ő mindig vigyáz majd rád, elűzi a rosszat, és az örökkévalóságnak jelenti, hogy valamikor egy fiú mennyire szeretett téged!"

Az én sztorim happy end-del végződik, meghatódottságtól könnyes szemekkel, de nem csak jó tanácsként üzenem minden pasinak, hogy a szülinap elfelejtése főbenjáró bűn, és ha ez után nem tudnak előrukkolni egy ilyen szép befejezéssel, az ásót ajánlom, és a hátsókertet!

Olvasóink írták

 • 3. figyi62 2009. február 10. 16:59
  „na jó elmegyek Pinnyédre és lefotózom. kinek köüldjem el?”
 • 2. Pyll 2009. február 10. 15:46
  „Én is kíváncsi vagyok rá:)”
 • 1. figyi62 2009. február 10. 15:18
  „Szeretném látni a polipot!
  Az lenne a jó, mindenkinek lenne egy ilyen polipja!
  Ami vigyázz rá. Tedd fel a képet!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Földközelben az újonnan felfedezett üstökös

Az elkövetkező néhány hétben egy újonnan felfedezett üstökös figyelhető meg az égbolton, ami az… Tovább olvasom