Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Halálos gázolás a 44-es főúton - 16 éves fiú az áldozat

Halálra gázoltak egy 16 éves fiút péntek éjszaka Békéscsaba közelében, a 44-es főúton - adta tájékoztatást Pengő Erzsébet, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A baleset Békéscsaba és Kondoros között történt a 44-es főút 115-ös szelvényénél - péntek éjszaka, nem sokkal fél 12 után. A teherautó Kondoros irányából Békéscsaba felé tartott, amikor elütötte a 16 éves fiút, aki át akart menni az úton. A fiatalember a helyszínen belehalt sérüléseibe. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.

Olvasóink írták

 • 2. daniferi 2008. december 20. 12:53
  „Kisiskolásként többször mentünk sétálni és akkor azt tanították, ha csak úttest van, akkor a szembesávba menjünk, mert látjuk, ha jön valami és le tudunk menni. Manapság már nem tanítanak ilyet, mert nem is sétálnak. Ha mennek valahova, akkor bérelt busszal háztól házig. Meg lehet figyelni, hogy sokan az út jobb oldalán mennek, mondván "úgyis hallom, ha jön mögöttem valami", illetve "azért van a kocsin lámpa, hogy lásson az autós". Igen, valóban nem kérhető számon mindenkitől a fényvisszaverő mellény használata, de tényleg jó lenne azt is hirdetni a tévében, hogy éjjel fekete ruhában, illetve szürkületben majdnem akármilyenben mintha láthatatlan lenne a gyalogos és ő hiába látja a közeledő autót, őt még nem veszik észre.

  Mellesleg én bevezetném azt is, mint a horvátoknál, hogy lakott területen is kötelező a tompított, ugyanis többször tényleg gondot okoz ennek hiánya. Bár benne van a KRESZ-ben, hogy látási viszonyoknak megfelelően kell használni, mégis az elmúlt napokban a szakadó eső ellenére nem használtak néhányan, mondván nappal van, s város, nem kötelező. Én még nyáron is használom állandóan, ritkán van olyan gondom, hogy figyelmetlenül kikanyarodnak elém, amikor nekem van elsőbbségem, mert egyértelműen és könnyen látható módon jövök.”
 • 1. ombi 2008. december 20. 11:22
  „Semmi fontosat nem tudok a baleset körülményeiről, tragédia ami történt. Részvétem az áldozat családjának, és részvétem a teherautó vezetőjének is, ez a baleset kettétörte az ő életét is.
  Sajnos a forrást nem tudom megnevezni, de valamikor azt olvastam, hogy miután valamelyik európai ország (talán Dánia? nem vagyok biztos benne) kötelezővé tette a gépjárművek számára a fényszóró nappali használatát lakott területen is, megnőtt a gyalogosgázolások gyakorisága. Okként azt nevezték meg, hogy tudat alatt a mindig vilgító fényszórók kerültek a járművezetők figyelmének középpontjába, tehát a fényfolttal azonosították a veszélyforrást. A hír arról is szólt, hogy ez az ország visszavonta a célszerűtlennek bizonyult rendelkezést.
  Hangsúlyozom, nem a cikkben említett tragédiáról írok, a magyarországi közlekedés kétségbeejtő helyzete juttatja egyre gyakrabban eszembe ezt a régi hírt. Nálunk ha kerékpárost vagy gyalogost gázol gépjármű, sok hozzászóló azonnal kukásmellényt hiányolja, tegyük hozzá, jogosan, hiszen a szabály előírja. A kérdésem a következő: tíz-húsz éve, az akkori, rosszabb műszaki képességű (fényszóró, fék) állapotú gépjrművekkel közlekedve miért nem volt ennyi gyalogosgázoláás? Véleményem szerint azért, mert a járművezetők akkor nagyobb felelőségtudattal ültek a kormányhoz. Tudták, hogy a lovas kocsitól a lerobbant Zetorig mindenfélével találkozhatnak az úton. Ezt a felelősségérzetet rombolja a mai járművezetőkben a tudat, hogy minden, ami az útra kerül, legalábbis fényvisszaverő csíkkal van jelezve.
  Tényleg azt hitte a törvényhozó, hogy mindenki, aki éjjel az útra vetődik, mellényt hord magával? Akkor is, ha az utolsó buszt önhibáján kívül lekésve gyalog vág neki a hazaútnak? Ezt egyszerűen nem tudom elképzelni.
  Nekünk, járművezetőknek óvatosabbnak kéne lennünk, nem szabad elhinnünk, hogy a néhány perc, amivel korábban hazaérünk, megéri a balesetet.
  És nekünk, gyalogosoknak-bicikliseknek tudomásul kell vennünk, hogy a járművezető nem ugyanazt látja amit mi, és esetleg pillanatra lankadhat is a figyelme. Ha mi, közlekedők nem vigyázunk egymársra, helyettünk senki nem teheti azt meg.
  Tudom, hosszú voltam, mentségemre szolgáljon, a fiam tizenhat éves, mint a békéscsabai áldozat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kirabolták Paris Hiltont!

Betörtek Paris Hilton Los Angeles-i otthonába és felforgatták a hálószobáját. Kétmillió dollárnyi… Tovább olvasom