Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

Halállal végződött az ülőhely körüli vita

Egy fiatal egyetemista nem volt hajlandó átadni az ülőhelyét a buszon egy idős embernek, aki erőszakoskodni kezdett, majd szívroham végzett vele.
A 70 év körüli férfi egy helyi járat buszára szállt fel Honan tartomány székhelyén, a kínai Csengcsou városában. Szemtanúk elmondása szerint megkérte a húsz éves fiatalembert, hogy adja át a helyét. Miután ezt megtagadta, vita kerekedett közöttük, majd az idős férfi többször is pofon ütötte a fiatal utast.

Ezt követően azonban az idős férfi - feltehetőleg az idegesség miatt - összeesett. A helyszínre érkezett mentők nem tudták újraéleszteni, és negyven perc elteltével végérvényesen megállapították a halál beálltát. Az elhunyt családja közölte, hogy hozzátartozójuk szívbetegségben szenvedett.

A diákot a helyi rendőrségre vitték kihallgatásra, az ügyben nyomozást rendeltek el.

Az eset még kedden történt, azóta a halálos incidens és az ahhoz kapcsolódó fényképek bejárták a világhálót. Az online közösség felbolydult és keresi az "igazságot".

A Net Ease nevű hírportál friss közvélemény-kutatásában résztvevők 90 százaléka úgy vélte, hogy az ülőhely átadása időseknek erény, de nem kötelesség. A többség azon a véleményen volt, hogy a fiatalember nem tehető felelőssé az idős férfi haláláért.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őrület: hódít a fekete tintahalas-faszenes hamburger

A két különleges hamburger mindössze két hónapig kapható a Burger Kingnél. Zöldségek nélkül mintegy… Tovább olvasom