Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Gyümölcstea a magyarok kedvence

A korábban egyeduralkodónak számító fekete teákkal szemben teret hódítottak a zöld, a herba- illetve a valódi gyümölcsteák. Ez utóbbi változat lett napjaink legkedveltebb teafajtája.
Tízből nyolc család vásárol Magyarországon teát és bár nem meglepő, mégis érdemes hangsúlyozni, hogy a teák alapvetően a hűvösebb-hidegebb időszakokban fogynak.

A teljes éves teaforgalom több mint 60 százaléka az év első és negyedik negyedévére koncentrálódik – derül ki a GfK Hungária háztartások napi fogyasztási cikk vásárlásait monitorozó Háztartáspanel adataiból.

A teafogyasztás mindazonáltal átalakulóban van. Az elmúlt években a hagyományos fekete teákkal szemben egyre nagyobb teret hódítottak a korábban kevésbé ismert zöld teák, a sokszor konkrét egészségvédő, vagy éppen házi gyógyászati céllal fogyasztott herba-, továbbá valódi gyümölcsteák.

A herbateák is előkelő helyen állnak a fogyasztók körében.
A herbateák is előkelő helyen állnak a fogyasztók körében.

E tendencia tovább folytatódott, és mára már a valódi gyümölcstea vált a legkedveltebb változattá az egy év alatt megvásárolt teljes teamennyiség 40 százalékát adva.

A hagyományos és gyümölcsízesítésű fekete teák továbbra sem képesek újabb vásárlókat meghódítani. Öt-hat évvel ezelőtt még e két teafajta tudhatta magáénak a legszélesebb vásárlói bázist, a háztartások több mint fele vásárolta ezeket, mára viszont ez az arány 30 százalék alá esett vissza.

A valódi gyümölcsteák kedveltségének növekedése töretlen: mára már ez a szegmens tudhatja magáénak a legszélesebb vásárlói kört, a háztartások több mint fele vásárolt ilyen készítményt az elmúlt egy évben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fanszőrzettel dúsítják a legújabb próbababákat

A new yorki American Apparel üzleteiben tűntek fel a borzas bikinivonalú próbababák péntek reggel,… Tovább olvasom