Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Gyerekek a neten: a többség hazudik a koráról

A fiatal internetezők hatvan százaléka nem valós korát adja meg az interneten zajló ismerkedéskor, és 43 százaléknak vannak olyan online barátai, akikkel még soha nem találkozott - derült ki egy brit felmérésből, amelyet a biztonságosabb internetet szorgalmazó nemzetközi akciónap kapcsán ismertettek.

A fiatalok még mindig lebecsülik azokat a veszélyeket, amelyektől a szülők óvják őket, és kockázatoknak teszik ki magukat a világhálón - állapította meg a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadásában (www.telegraph.co.uk) idézett jelentés.

A Kidscape nevű gyermekvédő szervezet több mint 2300 fiatal - 11 és 18 év közötti - brit internethasználót kérdezett internetes szokásairól. A felmérés szerint a netezők java része hazudik koráról a világhálón, a legtöbbet azok, akik idegenekkel erednek beszélgetésbe. Közülük 60 százalék a koráról nem állít igazat, 40 százalék a személyes kapcsolatairól fogalmaz meg valótlanságokat.

Egy másik, a Kaspersky Labs internetbiztonsági cég által végzett felmérés arra világított rá, hogy a felhasználók 43 százalékának van olyan online barátja, akivel még soha nem találkozott. A 18 és 24 év közöttiek körében 54 százalék ez az arány.

Szakemberek szerint az adatok azt sugallják, hogy a fiataloknak több személyisége is megmutatkozhat a világhálón. És bár az iskolák és a szervezetek nagy hangsúlyt fektetnek a biztonságos internethasználat oktatására, a fiatalok mégsem tekintik magukra érvényesnek az esetleges kockázatokat.

A Kidscape által megkérdezett fiatalok 45 százaléka állította, hogy néha boldogabb a világhálón, mint a való életben, 74 százalék mondta azt, hogy másként viselkedik az interneten.

Olvasóink írták

  • 1. RUDI 2011. február 09. 12:13
    „Hát igen ez nem ma kezdődött el, hogy egyre több fiatal ismerkedik, száz meg száz idegennel, kiről sajnos nem is tudják valójában a fiatalok, hogy valóban melyik háznál is kopogtatnak és kihez is .Ez való igaz, hogy a mostani fiatal generáció, nincs tisztába a rá zúduló nehézséggel.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Farsangi bulin Szíj Melindának öltöznek

Nem lehet feledni a kék pulcsit és a bevásárlószatyrot, ezért egy farsangi bulin többen Szíj… Tovább olvasom