Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 14°C | 27°C Még több cikk.

Fűnyírás Wii-vel - bonus videóval

Dán informatikusok, mérnökök és egyetemisták lelkes csapatának újítása nyomán ezentúl a Nintendo Wii irányító eszközével a fűnyírót távolról mozgatva ápolhatjuk majd kertünket.
Ez a rendkívül praktikus és innovatív megoldás annak a kísérletnek a végeredménye, amelyet mezőgazdasági robotok kifejlesztésére kezdtek.

Egy vicces ötletként indult a Nintendo "Wiimote" használata más eszközökkel kiegészítve, azonban hamar rájöttek a fiatal kutatók, hogy mennyire komoly lehetőség rejlik benne. A Nintendo Wii irányító eszközének lényege, hogy távolról mozogva, a különféle játékbeli mozdulatokat szimulálva vezethetjük játékhőseinket a tévé képernyője előtt állva. Mivel a legtöbb ipari irányítóeszköz feleslegesen agyonbonyolított és nem túlzottan praktikus, ezért a mozdulataink segítségével vezetgethető eszközök valódi újdonságnak számítanak - olvasható a Yahoo hírportálján.

Az eszköz és az irányító egység.
Az eszköz és az irányító egység.

A Casmobot nevű fűnyírórobot programjának esetében például egy egyszerű karmozdulattal, távolról "parancsolhatjuk" meg a robotnak, hogy kilencven fokkal jobbra forduljon, míg ezt eddig különböző kapcsolók segítségével tehettük csak meg, vagy primitívebb fűnyírók esetében a gép előtt kellett állnunk. A rendszerbe azért különböző biztonsági protokollokat is beépítettek, hogy tréfás kedvű hackereknek ne nyíljék lehetősége arra, hogy elrabolják a fűnyírót, amellyel aztán Koppenhága utcáin végigszáguldanak a riadt gyalogosok között.

Bár az ilyen képességekkel rendelkező fűnyíró holnaptól még nem kapható a háztartási elektronikát árusító üzletekben, lévén még kísérleti fázisban van, ugyanakkor már ez is mutatja, hogy mekkora potenciál rejlik a Nintendo Wii, vagy ahhoz hasonló távirányítás felhasználásában a jövőben. Aki már próbált távolról vezetni például akár csak egy autómodellt, jól tudja, hogy mennyire rosszul kezelhető az irányítórendszer, illetve mennyi gyakorlást igényel. Ugyanakkor a mozdulatainkat érzékelő Wii-t még a teljesen kezdő felhasználó is igen jól tudja kezelni, éppen ezért sikeres ez a játékkonzol.

Shii - Wii nők számára. Kéretik nem komolyan venni...
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarország példaértékű - tanácsadásban

Egy Washingtonban kedden megtartott Balkán-tanácskozáson amerikai diplomaták Magyarországot emelték… Tovább olvasom