Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -2°C Még több cikk.

Európa 6 legszokatlanabb karácsonyi vására

Gondolta volna, hogy egy barlang, egy tó, vagy egy sötét erdő is ideális helyszíne lehet az ünnepre hangolódáshoz?
Azt gondolnánk, hogy egy barlang, egy tó, vagy egy sötét erdő nem a legideálisabb helyszín az ünnepre hangolódáshoz. A trivago.hu bebizonyítja az ellenkezőjét; a szálláskereső weboldal összegyűjtötte a kontinens legszokatlanabb karácsonyi vásárait.

1. Liseberg vidámpark, Svédország

A svédországi Göteborg vidámparkja november-decemberben karácsonyi külsőt ölt; 5 millió izzóval, 700 karácsonyfával és 80 faházzal várja a látogatókat. A hagyományos vásáron kívül Lisebergben ellátogathat a régimódi karácsonyi kerületbe, ahol szekerek hajtanak a macskaköves utcákon és kórusok énekelnek az utcasarkon. A vidámpark egy másik részén pedig ennél is távolabbra utazhatunk az időben: egyenesen a középkorba, ahol tanúi lehetünk a királyi udvar ünnepi készülődésének.


2. Velvet Caves, Hollandia

A holland Valkenburg barlangrendszere szokatlan, mégis ideális helyszínéül szolgál a karácsonyi készülődésnek. A Gemeentegrot (nevének jelentése „önkormányzati barlang") ad otthont az egyik legnagyobb és legősibb földalatti karácsonyi piacnak Európában. A látogatókat a karácsonyfákon, csodás fényeken és finomságokon kívül falfestmények, szobrok és hangulatos zene várja.


3. Hochschwarzwald, Németország


A németországi karácsonyi vásárok amúgy is híresek, ám az egyik legeredetibb minden bizonnyal a Fekete-erdőben, Freiburg közelében található Hochschwarzwald karácsonyi vására. A vad, lélegzetelállító környezet, a mítoszok és legendák övezte völgy a négy adventi hétvégére ünnepi díszbe öltözik. A grandiózus híd alá több mint 40 kereskedő költözik, akik helyi kézműves termékekkel, egyedi ajándékokkal és különleges finomságokkal kínálják a vendégeket.


4. Millstatti-tó, Ausztria

Az osztrák Milstatt város taván elhelyezett tutaj, az úgynevezett „Tűzsziget" az ünnepek tiszteletére fényárban úszó adventi vásárrá változik át az év ezen szakaszában. Csodás környezetben, fenyőfákkal körülvéve élvezhetjük a főtt kolbászt, ízletes házi kenyeret, sült gesztenyét és egyéb falusi specialitásokat. A meleget a több helyen gyújtott apró tábortüzek, a jókedvet pedig a forralt bor és a felejthetetlen környezet biztosítja.


5. Château d'Estoublon, Franciaország

Ez a festői környezetben, Provence Fontvieille városában fekvő kastély elegáns helyszínéül szolgál egy különleges karácsonyi vásárnak. Már a kastélyhoz vezető út is lenyűgöző; az ünnepek közeledtével csodás fényárban úszik minden. A falakon belül karácsonyi díszek, kihagyhatatlan francia borok, luxuscikkek várják a szerencsés látogatót.


6. Zürichi főpályaudvar, Svájc

A pályaudvarok általában nem a meghitt, családias hangulatról híresek. Ezt azonban megcáfolja a svájci Zürich központi állomása, ami Európa legnagyobb beltéri karácsonyi vásárának ad otthont. A vonatok mellett ilyenkor 150 díszes házikó, rengeteg ajándék ötlet és egy csillogó, Swarowski kristályokkal teli hatalmas karácsonyfa várja a vendégeket.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ördög Nóra: ˝Mindig csak a csöcsök!˝

A műsorvezető a vasárnap esti Rising Starban korántsem volt olyan visszafogott, mint ahogy… Tovább olvasom