Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Elpusztult a teherautóról leugró, könnyező víziló

Elpusztult A Ho, egy 32 éves tajvani víziló, amely pénteken leugrott az őt szállító teherautóról, és amelyet látszólag sírva, könnycseppekkel a szemében fényképeztek le az úttesten. A nagytestű állat nemsokára ismét megsérült, amikor két méteres magasságból zuhant a földre az őt szállító konténer egy kábel elszakadása miatt.

A pénteki baleset szemtanúi szerint A Ho menet közben leugrott az őt egy taicsungi magánállatkertbe szállító teherautóról, és nekiütközött egy parkoló autónak, eközben eltörte a lábát. A második esésre néhány órával később került sor, ekkor az őt szállító konténer zuhant le, miközben a gyógyulása érdekében a vízilovat éppen egy mesterséges tóba igyekezték beemelni.

Az ideiglenes menedékhely egyik munkatársa a helyi médiának nyilatkozva elmondta, hogy hétfő reggel nem találták a 1190 kilogramm súlyú vízilovat a medencében, végül rájöttek, hogy az ekkorra már elpusztult állat teste elsüllyedhetett a vízben. A boncolás szerint A Ho a két zuhanás következtében szerzett súlyos sérülésekbe halt bele - rekeszizom-szakadás következtében leszakadt a tüdeje.

Az első baleset után mozdulatlanul fekvő, sebesült és látszólag könnyező állatról készült felvételek gyorsan terjedni kezdtek a helyi médiában és az interneten, számos kérdést felvetve az állatokkal való tajvani bánásmódról és az utóbbi években egyre népszerűbb magánállatkertek állami ellenőrzésének fontosságáról. Aktivisták szerint a vízilovat nem szállították megfelelően, és nem gondoskodtak a biztonságáról, ezért kerülhetett sor a végzetessé vált balesetekre.

Gondozója tagadta, hogy a szóban forgó vadasparkban rosszul bánnának az állatokkal. A Hót a barátját nevezte, és azt mondta, a víziló jó természetű állat volt, barátságos volt a gondozókkal, a turistákkal, sőt a körülötte lévő többi állattal is. 

Tajvan mezőgazdasági minisztere, Csen Pao-dzsi hétfőn azt nyilatkozta, hogy a tulajdonos Skyzoo magánállatkert vezetője egy év börtönbüntetéssel nézhet szembe, ha beigazolódik, hogy emberi mulasztás okozta A Ho halálát. 

Az első röntgen- és egyéb vizsgálatok nem mutattak ki törést vagy belső vérzést, mivel ilyen hatalmas testű emlősök esetében nehéz pontos képet kapni átvilágítással - magyarázkodott az állatkert szóvivője.

A víziló a Skyzoo egyik fő attrakciója volt, az állat szerepelt egy tv-sorozatban is. A Ho sérüléseinek hírére a közösségi médiában kívánt jobbulást a Tajvan-szerte ismert vízilónak Vej Jin-csen tajvani baseballjátékos, jelenleg a Baltimore Orioles csapat tagja, ismert állatbarát, aki egy kettejüket ábrázoló fotót is feltett az internetre.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyiptomban betiltották az új Ridley Scott-filmet

Az egyiptomi kormány betiltotta Ridley Scott filmrendező Exodus: Istenek és királyok című filmjét,… Tovább olvasom