Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Elárverezik a Punnany Massif óriáshangszereit

A mélyszegénységben élő gyermekek felzárkózását segítő zenei programot támogat a Punnany Massif zenekar, amely a legújabb klipjében látható "óriáshangszereket" ajánlja fel árverésre. A hangszerekre december 18-ig lehet licitálni a Vaterán keresztül.
A halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek felemelését célzó zenepedagógiai módszer támogatásához nyújt segítséget a Punnany Massif. A zenekar idén nyáron a Veszprémi Utcazene Fesztiválon adott koncertet, amelyen kiemelt szerepet kapott tíz hatalmas méretű hangszer. A Hétköznapi hősök című videóban is látható színes hangszereket bocsátja jótékonysági céllal árverésre a zenekar - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

"Ezek a hangszerek a Sziget fesztiválon és a Budapest Parkban is feltűntek a koncertünkön. Szeretnénk segíteni abban, hogy minél több hátrányos helyzetű gyerek kapjon esélyt a felemelkedésre. Úgy döntöttünk, elárverezzük a dekorációként szolgáló nagy hangszereket, a befolyó összeget pedig felajánljuk a Szimfónia Program javára" - mondta Felcser Máté, a Punnany Massif frontembere.

A nyomortelepeken élő gyerekek felemelését célzó zenepedagógiai módszer negyven éve Venezuelában született, Magyarországon a Symphonia Alapítvány honosította meg és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségével indította el 2013 nyarán. Célja az esélyteremtés, a közösségi élmény és a csapatjáték. A program keretében a zenetanárok hangszeres foglalkozásokat tartanak, megmutatják a helyes hangszerkezelést és közös zenéléseket, koncerteket szerveznek halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeknek az ország legszegényebb részein.

"A résztvevő srácok sok esetben életükben először tapasztalják, milyen jó dolog a kreatív önkifejezés, a csapatmunka, a közösség. Aki rendszeresen részt vesz ezeken a foglalkozásokon, a suliban is jobban teljesít, könnyebben megtalálja a hangot másokkal" - fogalmazott Farkas Roland, azaz Wolfie.

A kistelepülések iskoláiban óriási az érdeklődés, az ingyenes órák is egyre népszerűbbek. A szakemberek szerint a program titka, hogy a közös zenélés sikerélményt ad, megvalósítható célokat tűz a gyerekek elé, és rendszerességre szoktatja őket.

A licitálás mellett a szervezők várják az adományokat is. "Célunk, hogy a licitálásból és az adományokból befolyt összeggel további 200 gyerek csatlakozhasson a programhoz" - mondta Felcser Máté.

Licitálni a http://www.vatera.hu/punnanymassif/ oldalon lehet, az adományokat a http://szimfonia.maltai.hu/ oldalon várják a szervezők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az év legerősebb tájfunja csapott le a Fülöp-szigeteken - fotók

A Hagupit várható nyomvonalán több mint egymilliónyian elköltöztek otthonukból. Tovább olvasom