Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Diákok felvették, ahogy megverik fogyatékos társukat

Két iskolás gyerek megvert egy harmadikat Szombathelyen, egy értelmi fogyatékkal élő gyerekeket oktató intézményben. Az egyik verekedő fiú mobiltelefonnal rögzítette az esetet. A megvert fiú egy különleges betegségben szenved, szülei szerint a verésnek súlyos következménye is lehetett volna. Az ügyben a rendőrség is nyomoz.
Az eset múlt pénteken az órák közti szünetben, az osztályteremben történt a szombathelyi Aranyhíd Nevelési - Oktatási Integrációs Központban. A mobiltelefonos felvételek alapján a verés feltehetően játéknak indult, de aztán komolyra fordult. A 13 éves, Asperger-szindrómában szenvedő gyerek fejét kezdetben csak "paskolja" társa, de aztán a földre viszi és elkezdi rugdosni. Közben a mobiltelefonos felvételt készítő társa is belerúg többször a fiúba, két másik gyerek pedig a háttérből nézi az eseményeket.

A megvert fiú arca megsérült, de aznap még nem merte elmesélni szüleinek, hogy miért. Azt mondta: beverte fejét a lépcső korlátjába. Néhány nappal később mégis elmondta, hogy megverték. Közben a mobiltelefonos felvételt egymásnak küldözgették a városban a gyerekek. Néhány nap után megkapta a megvert fiú bátyja is, aki egy másik iskolába jár. Amikor meglátták a felvételt, rögtön a rendőrséghez fordultak - mondta el a Független Hírügynökségnek Szombath János, az édesapa. Gyermeküket orvoshoz is elvitték és látleletet vetettek a fiú arcán lévő zúzódásról. Ezt követően, szerdán fordultak a szülők az iskolához. Az intézményben addig nem tudtak az esetről. Horváth Róbert, az Aranyhíd Nevelési - Oktatási Integrációs Központ igazgatója a Független Hírügynökségnek elmondta: miután megtudták, mi történt, rögtön meghallgatták a gyerekeket, a szülőket és értesítették a gyámhivatalt is.

Az igazgató arra a kérdésre, miként fordulhatott elő, hogy az órák közti szünetben több gyerek is az osztályteremben maradt felügyelet nélkül, azt mondta: 230-an járnak az intézménybe és az ügyeletet négy tanár látja el. Így előfordulhat, hogy egy-egy gyerek visszamegy a terembe szünetben. Hozzátette: bántja, hogy nem vették azonnal észre az esetet. Az ügyben a gyámhivatal is vizsgálódik.

A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy a két verekedő gyerekkel már korábban is voltak gondok, emiatt szakember felügyelte otthoni nevelésüket. A két gyereket az eset óta ismét védettség alá vették. Garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt, ismeretlen tettesek ellen indított eljárást a rendőrség - mondta el a Független Hírügynökségnek Szalai Ferenc, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Olvasóink írták

  • 1. pampus 2009. április 25. 06:33
    „Van kitől tanultak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hajfestéktől torzult el az arca - durva fotóval!

A népszerű hajfesték allergiás reakciói következtében úgy nézett ki, mint egy… Tovább olvasom