Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Be akartak törni Vilmos és Harry házába

A Scotland Yard legkeményebb testőreivel találta szembe magát két megdöbbent betörő, aki éppen Vilmos és Harry hercegek házát készült kirámolni.


A brit trón második és harmadik számú várományosa jelenleg egy vidéki rezidencián lakik, közel ahhoz a légitámaszponthoz, ahol mindketten harci helikopterpilóta-kiképzésen vesznek részt.

Az ingatlan pontos hollétét a hatóságok titokként kezelik, és az esetről beszámoló szombati The Sun sem fedte fel a címet. A két betörő azonban megtalálta a meglehetősen elszigetelt környéken lévő házat, és a vezető brit bulvárlap ismertetése szerint még örültek is, hogy milyen könnyű dolguk lesz az elhagyatott vidéken, ahol senki nem látja majd őket.

Fogalmuk sem volt arról, hogy kinek a lakását készülnek éppen kifosztani, és arról sem, hogy a kiszemelt ház a nap 24 órájában fegyveres rendőri védelem alatt áll.

Nem sokat kellett azonban várniuk arra, hogy mindez kiderüljön számukra: alig néhány másodperccel azután, hogy átmásztak a kerítésen, a Scotland Yard kommandósai lecsaptak rájuk. A váratlan fogadtatás a lap forrása szerint "kissé sokkolta" a betörőjelölteket, akik "aligha választhattak volna jobban őrzött célpontot".

Sem Vilmos, sem Harry nem tartózkodott a házban az incidens idején, de tájékoztatták őket az esetről, amelyen állítólag jót mulattak.

A 27 éves Vilmos - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia - január óta lakik a házban, akkor kezdődött ugyanis kiképzése a királyi légierő kötelékében. Öccse, az idén 25 éves Harry áprilisban költözött be ugyanide, miután az ő helikopteres kiképzése is megkezdődött.

Vilmos, aki majdan Anglia királya lesz, e minőségében a brit fegyveres erők főparancsnoki tisztségét is átveszi; ezért tartja fontosnak, hogy közvetlen tapasztalatokat szerezzen a hadseregben.

Kettőjük közül azonban Harry a tapasztaltabb katona: ő már megjárta az afganisztáni frontot is, ahol éles bevetéseken vett részt.

Olvasóink írták

  • 2. bogote 2009. szeptember 05. 22:10
    „Örülök,hogy irt valaki róla. Ahányszor elmegyek a Deák vendéglő előtt megfájdul a szivem. Én is gyakran jártam ott gyermekként szüleimmel. Sterintem sok korombeli soproni igy van ezzel. Kár lenne hagyni tönkre menni. Ugytudom a Tercia meg akarta venni de mivel nincs parkoló ezért elálltak tőle. Kár.”
  • 1. ekei 2009. augusztus 30. 15:54
    „Akkor ujra irok, mert eltünt az előző levelem. Most röviden. Szerintem csak a régi hangulatu Deák vendéglőt kellene visszahozni, a régi rendezett kettel, tisztasággal, finom ételekkel, és hangulatos zenével, ja és nem tulzott árakkal. emlékszem régen alig bírták bonyolítani a rendezvényeket, és emlékszem gyermekkoromban hányszor tértünk be séta után egy málnára, vagy éppen valami finomságra. A zene nem volt túlzott, mert este 10 ig volt. Máshol sincs nagyobb csend 10 óránál előbb. Nem dübörögni kell, hanem hangulatot csinálni. Ja, én igazából sosem láttam patkányt ott, de ha valahol el van hanyagolva akkor ott is van. Erre megvannak a módszerek, hogy ne legyenek mint azelőtt. Egy biztos! Megérné még mindig sürgősen helyrehozni, csak igényesre kellene mint régen. Kevés ilyen hangulatos,kerthelyiséggel rendelkező hely van, pedig igény biztos lenne rá. Csak a szinvonalat tartani kellene később is, nem lezülleszteni. Én hiszem a sikerét.Lennének kocsmák, és lennének vendéglők elfogadható árakkal. Pl. a gambrinusz is valamikor nagyon menő volt, de még a Deák sikeresebb is volt. A soproniak már régen beszélnek erről.. Üdv!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feloszlott az Oasis: Noel Gallaghernek elege lett

A zenekar honlapján kürtölte világgá Noel Gallagher, az Oasis zenekar gitárosa, hogy elege van az… Tovább olvasom