Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

A zsiráfbébi után oroszlánkölyköket öltek meg Dániában

Négy oroszlánt pusztítottak el a koppenhágai állatkertben, ahol a múlt hónapban nemzetközi felháborodást keltett az állatvédők körében egy fiatal zsiráf megölése és nyilvános feldarabolása, majd megetetése ragadozókkal.
A dán főváros állatkertje kedden közleményben jelentette be, hogy hétfőn elaltattak két kiöregedett tenyészoroszlánt két tízhónapos kicsinyükkel együtt, hogy helyet csináljanak az oroszlánok új nemzedékének.

A közlemény szerint az állatkert azért kényszerült a ragadozók megölésére, mert nem tudta hol elhelyezni őket. A kicsinyeknek azért kellett elpusztulniuk, mert még túl fiatalok voltak ahhoz, hogy egyedül elboldoguljanak az életben.

Az állatkert szerint az új felnőtt hím, amely az elkövetkező napokban csatlakozik a 2012-ben született, mára ivaréretté vált két nőstényhez, az első adandó alkalommal megölte volna a szülő nélkül maradt kölyköket.

A közlemény hangsúlyozza, hogy a koppenhágai állatkert világszerte elismert tenyészközpontja az oroszlánoknak és büszkék arra, hogy az egyik állattal egy teljesen új vérvonalat sikerült létrehozniuk.

A botrányosra sikeredett zsiráfmészárlásból okulva az állatkert az oroszlánokat a nyilvánosság kizárásával pusztította el. 


Februárban a látogatók előtt darabolták fel a zsiráfborjút

A múlt hónapban az állatkert igazgatója, Bengst Holst halálos fenyegetéseket kapott, miután nyilvánosan vágták le és etették meg oroszlánokkal a Marius nevű 18 hónapos zsiráfborjút. Az állatot fejbe lőtték, majd darabokra vágták és a látogatók, köztük gyerekek szeme láttára vetették oda eleségül az oroszlánoknak (korábbi videós cikkünket itt nézhetik meg).

A koppenhágai állatkert hiába hangoztatta, hogy a beltenyészet elkerülése céljából kényszerült megölni Mariust, mielőtt az eléri a felnőttkort, az állatvédők világszerte tiltakoztak.

Dániában azonban, ahol nagyon sok az állattartó farm, az internetezők többsége az álszenteskedés és politikai korrektség megnyilvánulásaként utasította vissza a bírálatokat.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Anyja már elfogadja, de nincs túl a nehezén a veszprémi kis zsiráf

Anyja elfogadja végre a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény- és Vadasparkban március 2-án született… Tovább olvasom