Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

A Bandy-lányok: Udvaros és Hernádi egy színpadon

Világslágereket énekel Hernádi Judit és Udvaros Dorottya a Belvárosi Színház színpadán; A Bandy-lányok című darabot szombaton mutatják be Budapesten.
Az Orlai Produkciós Iroda előadásában az Andrews Sisters - a ’40-50-es évek legendás amerikai női énektriója - dalai hangzanak el. Ezeket alapul véve, ismerős mai magyar sztorit kerekítve Parti Nagy Lajos írt darabot A Bandy-lányok címmel.

A magyar trió két tagjának történetét, akik Ki mit tud-os sikereik után, hosszú évek elteltével újra fellépésre készülnek, Ascher Tamás állította színpadra. Orlai Tibor, az előadás producere az MTI-nek elmondta: Udvaros Dorottya és Hernádi Judit kereste meg a darab ötletével. Engem érdekelt a feladat, egy álom megvalósítása - mondta, hozzátéve, hogy ő tulajdonképpen katalizátorként működött az előadás létrejöttének folyamatában.

A producer szólt arról, hogy szereti azokat a helyzeteket, amikor olyan művészek dolgoznak együtt, akik eddig nem vettek részt közös munkában. Ebben az esetben ez kétszeresen is megvalósul, hiszen Hernádi nem játszott még Udvarossal, és nem dolgozott Ascherral. A próbaidőszak jó hangulatban zajlott, a résztvevők számára inspiráló volt az új emberekkel való találkozás - fűzte hozzá.

A dalok átültetésére, a történet megírására - amelynek alapötlete, hogy hogyan látjuk magunkat visszatekintve fiatalságunkra - Parti Nagy Lajost kérték fel. Mint mondta, először egy százas, majd egy negyvenes lista született a zeneszámokból, az alkotócsapat munkája nyomán alakult ki a 10-12 dalból álló válogatás, amely a darabban elhangzik. A dalok szövegét Parti Nagy Lajos a történethez igazította.

Az Andrews Sisters három tagból álló együttes volt, az előadásban pedig ketten próbálnak, amíg várják a harmadik szereplőt, így a zenét hangszerelő Darvas Benedeknek két szólamra kellett átírnia a dalokat. Orlai Tibor beszélt arról is, nem volt könnyű megszervezni, hogy mindenki egyszerre ráérjen. "Nem véletlen, hogy én, aki struktúrán kívül dolgozom, évad végén, nyár elején tartom a bemutatókat" - mondta, hozzátéve, hogy tavaly is három bemutatójuk volt, és az idén is hármat tartanak.

A nagy négyes és A Bandy-lányok után a jövő hónapban a Gyógyír északi szélre című darabot Fullajtár Andrea és Õze Áron főszereplésével, Göttinger Pál rendezésében mutatják be. A nyár folyamán A nagy négyesből és A Bandy-lányokból is 10-12 előadást tartanak. Számomra az a legfontosabb, ahogy Hernádi és Udvaros ezen a színházi estén együtt énekel világslágereket a 20. századból - fogalmaz Parti Nagy Lajos a produkció ismertetőjében.

A történet szerint a két nő, Angéla és Sophie külföldön élő, valódi karriert csinált barátnőjükre, Icára várnak a Choo-Choo nevű bárban 2011 nyarán Budapesten. Különös dologra készülődnek, arra, hogy több mint harminc év után felelevenítik egykori triójukat, ismét fellépnek, mint a "Bandy-lányok", s Ica holland férjének születésnapi buliján eléneklik az általuk hajdan újraírt-fordított-hangszerelt dalokat, amelyek akkor a képtelenül távoli nagyvilágot, most a képtelenül távoli múltat jelentik.

Ica egyre késik, ők pedig némi hezitálás után próbálni kezdenek, ha ketten, hát ketten, és elementáris erővel, elragadó rezignációval végigéneklik a hajdanvolt repertoárt. Hogy mi lesz az esti fellépéssel, megérkezik-e Ica? Ezek után, azt hiszem, mindegy, de azért legyen meglepetés - írja Parti Nagy Lajos az előadás ismertetőjében. Az előadás koreográfusa Bóbis László, a díszlettervező Khell Zsolt, a jelmeztervező Szakács Györgyi, a világítás Bányai Tamás munkája. A produkció zenei vezetője Darvas Benedek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint fél évszázad után nyerte vissza a látását egy férfi

Ötvenöt év után nyerte vissza a látását egy fél szemére vak férfi, miután úttörő jelentőségű… Tovább olvasom