Kisalföld logö

2017. 05. 30. kedd - Janka, Zsanett 17°C | 30°C Még több cikk.

Forraltbor-fesztivál

Csikvánd - Most kell inni forralt bort. Nem hiszik? Három év alatt a Sokoró egyik legismertebb rendezvényé nőtte ki magát az 534 lelket számláló Csikvánd forraltbor-fesztiválja.
Hogy miért éppen forralt bor készül a kellemes napsütésben? A válasz: „csak", mindenesetre évek óta sikere van a helyi borokból készült melengető italnak.

Ilyenkor megsokszorozódik a sokorói település lakossága, szombaton már harmadszor rendezik meg a csikvándi forraltbor-fesztivált. Vérpezsdítő falusi levegőt szív – nemcsak a test, de a lélek is. A látogatókat feldíszített lovas kocsik viszik fel a Szőlőhegyre, s részt vehetnek reggel nyolckor egy hamisítatlan disznóölésen. A forraltbor-verseny után Solymos Tóni játszik este nyolc órakor.


S hogy rávilágítsunk az áprilisi forralt bor nélkülözhetetlenségére, Kozma Tibor polgármester elmondta: a kezdetkor szerettek volna szélesebb körű ismertséget szerezni a helyi nedűknek, ám abban nem bízhattak, hogy egy borverseny túl sok érdeklődőt vonz, hiszen azt szinte mindenütt szerveznek. Forraltbor-verseny azonban sehol nincs. A húszfokos melegben ez valóban szokatlan, de télen nem rendezhetnének fesztivált, mert a kis falunak nincs olyan zárt helyisége, amely tömegeket tudna befogadni. Márpedig Győr-Moson-Sopronból és Veszprém megyéből egyaránt sokakat vonz a színes program.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Test és lélek kés alatt

A plasztikai esztétikai sebészet diadalútja világszerte töretlen. A trend hazánkban is érvényesül.… Tovább olvasom