Kisalföld logö

2018. 10. 19. péntek - Nándor 9°C | 21°C Még több cikk.

A királynők köztünk élnek

Kedves hagyományt honosítottak meg Győrben a lokálpatrióták, hogy báljukon megválasztják a legszebbeket. Kilenc évvel ezelőtt rendezték meg első jótékonysági báljukat, az est fénypontja a bálszépe-választás volt. Azóta is minden évben megkoronázzák a bálkirálynőt. De vajon mi lett a legszebb győri hölgyekkel?
Szép Júlia

Az első bálkirálynő 2000-ben Keglovich Júlia, akkoriban még egy főiskola padjait koptatta. Győzelméről sem szaktársainak, sem tanárainak nem mesélt.

A ma már sikeres üzletasszony szerint a végeredmény semmiben nem befolyásolta a mindennapjait, jövőjét. Meglepő módon nem vett részt további versenyeken és a jövőben sem tervezi. Nevetve tette hozzá: az volt az első és egyben utolsó alkalom.


A nyeremény: Jordánia

Mint tudjuk, a korona évente gazdát vált, hogy mindenkor a legszebb hölgy viselhesse. 2003-ban a megtisztelő címet Kőváriné Szalánczi Krisztina nyerte el.


– Milyen hatással volt a győzelem az életére, munkájára?

– Különösebben nem befolyásolt, viszont kellemes élményként tekintek vissza rá. Legfőképpen a bál hangulata ragadott magával, kedves emlékként maradt meg.


– Részt vett ezenkívül hasonló rendezvényen?

– Konkrétan mint versenyző nem, de manapság is szívesen veszünk részt a férjemmel és a barátainkkal bálokban, főleg médiabálokon. Hat évvel ezelőtt is csak az asztaltársaság biztatására neveztem. Természetesen nem bántam meg, nagyon boldog voltam, mikor megkoronáztak, annál is inkább, mert egy kétszemélyes nyereményutazással gazdagodtam.


– Kihasználták a lehetőséget?

– Természetesen! A férjemmel Jordániába utaztunk. Még sosem jártam ott azelőtt, így sok új élménnyel tértünk haza.


– Ön 2003-ban már kétgyermekes családanya volt. Mit szóltak a csemeték, hogy édesanyjuk a bál szépe lett?

– Nagy örömmel fogadták a hírt. Kisfiam, Ádám akkor 3 éves volt, lányom, Anna pedig 11.


– Ha napjainkban kapna felkérést, indulna versenyen?

– Ezen az elmúlt években nem gondolkoztam. Ha igazán szerettem volna, már biztos indultam volna a címért. Viszont úgy gondolom, az ilyen megmérettetéseken mindig az új generáció az esélyes, mert minden évben „új arc" kell. Eleve visszahúzódó a természetem, nem szeretek szerepelni és a média világa sem érdekel. Pszichológus vagyok, így a munkám sem társítható össze ezzel az életformával.


Apukája megálmodta

Ugorjunk ismét az időben, ám ne sokat. Mindössze 3 évet. 2006-ban a lokálpatrióta-bál ismét jótékony célt tűzött ki maga elé. A bevételből a Szívkatéterezés Győr Alapítványt támogatták.

A Pro Urbe által celebrált bálkirálynő-választáson az est legszebbjének Sashalmi Zsófiát választották.

– Apukám megálmodta egy nappal a verseny előtt, hogy nyerek! – vallotta be három évvel később Zsófia. – Az anyósomtól kaptam jegyet a rendezvényre, így részben neki köszönhető a siker és hogy ott lehettem. Nem is terveztem, hogy harcba szállok a címért, ám a rendezők eldöntötték helyettem. Nyakamba akasztottak egy szívecske alakú számozott táblát. Innentől kezdve versenyző voltam!

A győri lány munkája kapcsán sem különíthető el a szépségipar világától, egy győri szépségszalonban dolgozik mint kozmetikus.

– Már gyerekkorom óta ez a szakma volt az álmom. Érdekes, de a bálkirálynői címemnek és a szakmámnak semmi köze egymáshoz. Nem azért lettem kozmetikus, hogy királynő legyek és ez fordítva is igaz.

A siker régi ismerősként köszönt rá, hiszen 2004-ben a „Fertő szépe" versenyen közönségdíjas lett.

Kocsis Viktória, Mészáros György, Takács Zsolt

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hidegben dideregve

A szép és egészséges bőr esztétikailag is kellemes látvány, s egyben testünk védőburka, fokozott… Tovább olvasom