Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Lőttek egy magyar sportágnak?

Öttusa - A Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) guatemalai kongresszusán a küldöttek kétharmados többséggel elfogadták a végrehajtó bizottság szabálymódosító javaslatát, így a versenyeket 2009-től új formában, a futást és a lövészetet a biatlonhoz hasonlóan egy számba szervezve kell lebonyolítani.
A magyar szövetség (MÖSZ) tájékoztatása szerint az Antigua városában rendezett ülésen a legnagyobb vita éppen ezzel kapcsolatban alakult ki, végül a többség titkos szavazással az újítás mellett foglalt állást. A kongresszus ugyanakkor felhatalmazást adott arra, hogy a rendezési tapasztalatok folyamatos leszűrése után a most elfogadott szabályokon változtatni lehessen.

Pálvölgyi Miklós, a férfiválogatott szövetségi kapitánya elmondta, tudomása szerint egyetlen szavazaton múlott, hogy nem bukott meg a javaslat, egyúttal emlékeztetett arra, hogy a magyar szövetség nem támogatta a kezdeményezést.

„Elhamarkodott döntés született, ez a rendszer még nincs igazán kitalálva, kiérlelve. A tesztek során kétszer ugyanúgy még nem rendeztek versenyt. Ha majd sikerül a többségnek megemészteni a mostani döntést, esetleg születnek pozitív javaslatok, de még sok munka van addig, amíg igazán jó versenyszám alakul ki. Mindenképpen pontosítani kell a körülményeket, a szabályokat, az értékelést" – nyilatkozott a szakvezető.

A jelenlegi elképzeléseket ismertetve elmondta, délelőtt rendeznék meg az úszást és a vívást, majd délután, szinte egy blokkban a maradék három számot. A lovaglásban ezentúl a második körben, a végén jönnének a legjobb helyen állók, majd kis idő múlva következne hendikepp rendszerben a 3000 méteres futás. Ennek során először tíz, majd öt, aztán megint öt lövésre kerülne sor.

Az UIPM irányításában felső szinten nem történtek változások, a német Klaus Schormann további négy évre bizalmat kapott, s folytatja vele a munkát a négy eddigi alelnök, a dél-koreai Kuj Szung Csoj, az amerikai John Helmick, a mexikói Ivar Sisniega és a spanyol Juan Antonio Samaranch Jr. is.

Az UIPM marketingbizottsága szerint az idei év legjobb öttusaversenye a budapesti MVM-világbajnokság volt. A címmel járó díjat nagy tetszésnyilvánítás kíséretében Pécsi Gábor, az MÖSZ főtitkára vette át. A magyar szövetséget rajta, illetve a két bizottsági pályázón kívül Császári Attila elnök képviselte.

Olvasóink írták

  • 1. CsabaKiraly 2010. augusztus 10. 22:56
    „Az 5-tusa volt a sport "buvar-uszasa" mayaroknak. :-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beckenbauer: Ribéry a világ legjobbja

Franz Beckenbauer szerint jelenleg a Bayern Münchent erősítő Franck Ribéry a világ legjobb… Tovább olvasom