Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 14°C Még több cikk.

Vonzó volt a kupaszereplés

Kosárlabda - Győrben pattogtatja a labdát a montenegrói válogatott csapatkapitánya, Hajdana Radunovic. A 193 cm magas, 30 éves center, aki két hete már francia állampolgársággal is rendelkezik, jól beilleszkedett az új környezetbe.

Hajdana Radunovic tízévesen kezdett el kosarazni a Buducnost Podgorica csapatában. Élete első profiszerződését a Cetinjével kötötte, majd a szerbiai Hemafarm Vrsac csapatába igazolt, ahol fiatal tehetségként korán belekóstolhatott az Euroliga légkörébe. Ezt követően Olaszországba szerződött, ahol mindössze egy szezont töltött el. Játékán kívül azonban mással is felhívta magára a figyelmet. Csapata megjelentetett egy naptárt, amelyben a kosarasok jóval többet mutattak meg magukból, mint a pályán.

„Szerettük volna elérni, hogy másképp nézzenek az emberek a női sportolókra. Az összes játékos részt vett a fotózáson, és sikerült is meglepnünk a szurkolókat, hiszen nem szoktak hozzá, hogy így lássanak bennünket. Hazámban nem volt nagy visszhangja a fényképnek, az ismerőseim viszont kedvesen fogadták" – mesélte lapunknak Hajdana Radunovic.

A montenegrói válogatott, Hajdana Radunovic (7) a SEAT Foton Győr erőssége lehet.
A montenegrói válogatott, Hajdana Radunovic (7) a SEAT Foton Győr erőssége lehet.

 

A center rövid amerikai kitérő után Franciaországba tette át székhelyét. Az ott töltött hét évnek köszönhetően Radunovic mára az ország állampolgárává vált.

„Öt év után lehetett kérvényezni a francia állampolgárságot, én pedig éltem a lehetőséggel. Nem számítottam rá, hogy a franciaországi légióskodásom ide vezet majd, de nagyon örülök neki, hogy így alakult. Megszerettem az országot, ha egyszer visszavonulok, ott szeretnék letelepedni. Minden klubomnál jól éreztem magam, a legsikeresebb éveket a Tarbes csapatánál töltöttem, hiszen a bajnokság mellett az Euroligában is jól szerepeltünk."

Radunovic a történelem viszontagságai miatt három ország válogatottjában is pályára lépett. Szerepelt Jugoszlávia, majd Szerbia-Montenegró nemzeti csapatában, a két állam különválása óta pedig a montenegrói válogatott csapatkapitánya.

„A legnagyobb sikert válogatottszinten a 2002-es Európa-bajnokságon értük el. Ötödik helyen végeztünk, és kivívtuk a világbajnoki szereplés jogát. A montenegrói állam megalakulásakor számítottak a rutinos játékosokra, így kisebb szünet után én is újra válogatottmezt húztam magamra."

Győrbe igazolásának hátteréről a center elmondta, ambiciózus klubnak ismerte meg a SEAT Fotont, kihívást jelentő célokkal, emellett az európai kupaszereplés is vonzó volt számára. Beilleszkedését egy – többek között az ETO FC szerb játékosaiból álló – baráti társaság is segítette.

„A csapattársak és a vezetők is nagyon kedvesen fogadtak, valamint az is rengeteget jelentett, hogy másodedzőnk, Mehrim Mehmedovic beszéli az anyanyelvem. Érzem, hogy az edzőnk bízik bennem. Remélem, hogy tapasztalt játékosként valóban tudok segíteni a csapatnak. A külföldiek felelőssége mindig nagyobb, de élvezem ezt a helyzetet. Az első mérkőzéseken még látszott, hogy keveset készültünk együtt. A közös munka hatására azonban folyamatosan javul a teljesítményünk" – mesélt az első győri hónapról Radunovic.

Radunovic elmondta, megragadta Győr hangulata, s a magyar konyha is tetszik neki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mégsem kérik le a bírót

Női labdarúgás - Korábban közöltük a „Lekérik" a játékvezetőt című írást, melyben Siska… Tovább olvasom