Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Végveszélyben a győri férficsapat

Egészen mostanáig úgy tűnt, egy győri egyesület segítő kezet nyújt a férfi kézilabdások számára.

Egészen mostanáig úgy tűnt, egy győri egyesület segítő kezet nyújt a férfi kézilabdások számára, így a nagy múltú klub talpon maradhat. Mi több, egy erős középcsapat körvonalai kezdtek kirajzolódni – legalábbis erre utalt Tóth László vezetőedző évértékelésében. A győri szakember elmondta, két szerb játékos érkezése valószínűsíthető, s a korábbi keret gerince is Győrött maradhat.

Hétfőn késő este azonban nagyot fordult a világ: a jelen helyzet alapján ugyanis nem lesz új támogatója a férfigárdának, miután az alapítás előtt álló egyesület elállt az ajánlatától. Képviselőjük, Domonkos Attila így indokolta a döntést: „Nagyon sajnáljuk, de a mostani körülmények között nem vállalhatjuk a szakág átvételét. Bár végig mindenben korrekten mentek a dolgok mind a város, mind pedig az ETO KC részéről, a jelenlegi feltételek mellett egyedül kevesek vagyunk ahhoz, hogy egy ilyen nagy feladatot felvállaljunk. Annak ugyanis nincs értelme, hogy konzerváljuk a mostani állapotokat, az előrelépéshez viszont még hiányzik egy nagyobb összeg. Sajnáljuk, hogy így alakult ez a történet."

A Győri ETO KC elnökét, Vanyus Attilát meglepte a döntés, s pillanatnyilag fogalma sincs arról, hogy mi lesz a férfiakkal.
„ Annyira friss a dolog, hogy egyelőre nem is tudok érdemben mit mondani. Június 30-ig le kell adni a nevezést, de hogy kikkel állunk fel jövőre, még sejtelmem sincs. Többször elmondtuk már, mindössze egy játékosnak van élő szerződése, a többiekkel viszont az utolsó utáni órákban kellene most tárgyalnunk, akárcsak a szakmai stábbal. Még egyszer azért leülök a város vezetőivel is egy megbeszélésre, de azon felül, amit eddig adtak a csapatnak, nem igazán számíthatunk többre. A helyzet azért is elszomorít, mert a napokban új elnökség alakult, mely abban a hiszemben állt fel, hogy a férfiszakág kiválik az egyesületből, így szinte csak a női csapat szponzorainak képviselői vannak a testületben. Most velük kellene a férfiak sorsáról is dönteni. Nagyon remélem, hogy sikerül azért olyan megoldást találni, mely mindenki számára kedvező, az idő azonban erre most már rendkívül kevés."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyílt levélben hívta ki Klicskót a fehérorosz Ljahovics

Meglehetősen szokatlan módon, nyílt levélben hívta ki ringcsatára Vlagyimir Klicskót, a Nemzetközi… Tovább olvasom