Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

Válogatottak érkeztek Győrbe

Teremfutball - Nagy terveket szövögetnek a Győri Euro-Mobil-Trans futsalcsapatánál. A gárda több válogatott játékost igazolt. Cél, hogy a Bajnokok Ligájában szerepeljenek. Nyártól portugál edző ülhet a kispadon.
Alaposan megerősödött a téli szünetben az élvonalbeli Euro-Mobil-Trans 1. Győri FC gárdája, a csapat Gödöllőről négy válogatott labdarúgót igazolt. Ráadásul a tervek szerint még további futballisták érkezése várható.

Az együttes egyébként tíz forduló után a hetedik helyen áll az élvonalbeli futsalbajnokság tizenkét csapatos mezőnyében.

Szilágyi András, a klub elnöke és támogatója érdeklődésünkre elmondta, komoly terveket szövögetnek az egyesületnél. Ennek érdekében négy magyar válogatott teremlabdarúgót már le is igazolt a klub. „Sajnos a várakozás alatt szerepeltünk, öt-hat ponttal a tervezettnél kevesebbet gyűjtöttünk össze – kezdte az elnök. – Ezért gondoltuk úgy, hogy megerősítjük az együttest. A magyar válogatott zömét adó Gödöllő csapatából négy labdarúgót – Baranyai Pált, Berkes Lászlót, Szente Tamást és Tóth Gyulát – már leigazoltuk. Elvileg még egy-két hasonló kvalitású játékos érkezése lehetséges."

Cél, hogy az első négyben végezzen az együttes, így résztvevője lehet a rájátszásnak. „Bajnokok akarunk lenni, ami az új kerettel reális célkitűzésnek tűnik. Hatalmas dolog lenne, ha a Bajnokok Ligájában indulhatnánk, s egy ilyen sorozatot hazai pályán, Győrben rendezhetnénk."

Nagy álmokat szövögetnek a kék mezes győrieknél, a BL-ben szeretnének futsalozni.Fotó: Kisalföld-archívum

Kérdés, hogy nem okoz-e csapaton belül konfliktust ennyi új labdarúgó érkezése, s hogy nem lett volna-e szerencsésebb a helyi tehetséges fiatalok szerepeltetése. „Számítunk azokra, akik eddig itt játszottak. Egyedül a tanulmányait a fővárosban folytató Czefernek kölcsönadásán gondolkodunk. A városban eléggé megosztott a sportág, ha lett is volna más megfelelő szintű játékos, az már a másik győri csapatban futballozik. Épp a két élvonalbeli csapat miatt a támogatók is megosztottak, pedig nekünk is szükségünk lenne még segítségre. Úgy érzem, ha sikerül a terveinket megvalósítani, komoly reklámértéke is lesz az együttesnek."

Változás történt a kispadon is. „Kénoszt Ferenc edző a Ferencvároshoz szerződött. Tőle, amit lehetett, megtanultak a játékosaink. A csapat irányítását fél évig mint játékos-edzők Camin Róbert és Szente Tamás veszik át. Ha pedig sikerül az élen végeznünk, nyártól egy portugál szakember ülhet le a kispadra. Egyébként nehéz sorozat előtt állunk. Mérvadó lesz a következő két és fél hét, mert ez idő alatt összesen hat tétmérkőzést kell játszanunk. Mindjárt szerdán a listavezető Szentes otthonában kupamérkőzésen, hétvégén Szegeden bajnokin kell helytállnia a megújult csapatunknak."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

`Aranyos` évet várnak

Ökölvívás - A korábbi évekhez képest visszafogottabb, ám a klub versenyzőinek számához,… Tovább olvasom