Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Üzentek a szurkolók: ETO az életünk! - ETO-Pápa 0-0 fotók a mérkőzésről

"Nekünk csak a focival kell foglalkozunk, a szurkolók miatt kell nyernünk" - mondta Miruta Vasile.
Küzdött az ETO, de csak gól nélküli döntetlent játszott hazai pályán a Lombard Pápa ellen az OTP Bank Ligában.

Győri ETO FC - Lombard Pápa Termál FC 0 - 0
ETO Park, 2100 néző. Vezette: Szabó (Király, Becséri)

ETO: Pogacsics - Brdarovszki, Lipták, Lang, Ibanez - Kamber, Windecker - Koltai, Pátkai (79., Mervó), Strestík (Priso a szünetben) - Priskin. Vezetőedző: Miriuta Vasile.

Pápa: Szűcs - Zulevs, Jagodics, Csizmadia, Bogunovic, Völgyi - Stieber, Nagy T., Pongrácz (91., Gál), Frizoni (52., Juhász D.) - Seye (86., Waltner). Vezetőedző: Lengyel Ferenc.

Sárga lap: Pátkai (75.), illetve Nagy T. (50.), Völgyi (64.), Waltner (93.)

Miriuta Vasile: - Gratulálni tudok a játékosaimnak, azt csinálták amit kértem. Kilencven percen keresztül hajtottak. Lehet ha száz percet játszunk, akkor sem találunk a kapuba. Nem lehet egy szavam se a játékosokra, csak a helyzeteket be kell rúgnunk, sajnos Szűcs is nagyon jól védett. Úgy érzem elveszítettünk két pontot, de ilyen a foci, tovább kell dolgozni.

A sajtótájékoztatón kérték az újságírókat, hogy csak a mérkőzésről kérdezzenek, de a győriek mestere néhány kérdésre azért válaszolt.

"A héten megbeszéltem a játékosokkal, hogy nekünk csak a focival kell foglalkozunk, a szurkolók miatt kell nyernünk. Két különböző szituáció a kolozsvári és a mostani, ott tudtam, hogy eleve nehéz helyzetben van a klub. Nyártól jó isten tudja, hogy mi lesz, szeretnék itt maradni és dolgozni, két évem még van a szerződésemből, csak akkor megyek el ha kirúgnak" - mondta el Miriuta Vasile.Győri ETO-Pápa 0-0 Fotó: Mészáros Mátyás

Lengyel Ferenc: - Tudtuk, hogy felívelésekkel próbálja átjátszani a középpályát az ETO, erre készültünk. Hiányérzetem van a kontrákat illetően, de természetesen örülök az egy pontnak.

Összefoglaló

A múlt heti előzmények után kicsit sem mondható, hogy ideális körülmények között készült a Győri ETO FC együttese a Lombard Pápa elleni bajnoki mérkőzésre, hiszen a klubot működtető Kft. csődvédelmet kért, illetve az Audi Hungaria is azonnal felmondta a támogatói szerződést, miután öncsődöt jelentett Questor-csoport egyik tagja és visszaélések derültek ki a cégről. Ezeknek a tényeknek a tudatában kellett felkészítenie csapatát Miriuta Vasile vezetőedzőnek.

A mérkőzés előtt a győri szurkolók az "ETO AZ ÉLETÜNK" feliratú molinót függesztették ki a lelátóra a múlt heti események után. Ahogy az várható volt, a zöld-fehérek mezéről lekerült a Qestor és az Audi logója is.

Már a mérkőzés első perceiben átvette a kezdeményezést a győri együttes, ezért a pápaiak öt hátsó védővel rendezkedtek be és főként a gyors ellentámadásokban bíztak. Az ETO birtokolta többet a labdát, de egy-két helyzeten kívül komolyabban nem veszélyeztették Szűcs kapuját.

Az első félidő 25. percében láthattuk az első igazán nagy lehetőséget, azt is egy pontrúgás után. Pátkai bal oldali szabadrúgása után Kamber hét méterről fejelt a kapu bal oldala felé, de Szűcs óriási bravúrral szögletre ütötte a labdát.

A folytatásban is a győriek játéka dominált, de komolyabb átütő erőt kívülről nem lehetett látni, igaz az események után nem tudnak felszabadultan játszani a Rába-partiak. A vendégek egyszer kerültek a hazaiak kapuja elé, de Frizoni csúnyán eltörte a labdát, így gól nélküli eredménynél vonultak öltözőbe a csapatok.


Szünetet követően sem változott jelentőségen a játék képe. Az ETO támadott, a vendégek beszorultak a saját térfelükre. A találkozó 60. percében Windecker ugratta ki Koltait a bal oldalon, aki egy cselt követően 12 méterről jobb lábbal lőtt, de Szűcs óriási bravúrral hárított.

A jelentős mezőnyfölényt nem tudta gólra váltani az ETO, hiába játszott teljesen alárendelt szerepet a szervezetten védekező Pápa. Miriuta Vasila csapata a nehéz körülmények között is küzdött, de végül gól nélküli döntetlent játszott hazai pályán a Lombard Pápa ellen.

Online közvetítés
   
Vége a találkozónak!
   
91.p. Pongrácz helyére Gál érekezett a pályára a vendégeknél.

90.p. Három perc hosszabbítást jelzett a játékvezető.
   
84.p. Bridarovski jobb oldali beadása után Priskin fejelt 8 méterről a kapu jobb oldala felé, Szúcs a levegőben úszva ütötte ki a labdát.
   
79.p. Pátkai helyére Mervó érkezett a pályára.
   
77.p. Jobb oldali szöglet után a vendégek játékosairól lepattanó labdát Kamber passzolt középre, de a játékszer nem talált győri játékost, így Völgyi kivágta a labdát a kaputól 3 méterre.
   
75.p. Az elmúlt percek mezőnyjátékát Pátkai sárga lapja törte meg. Csizmadiával szemben szabálytalankodott a levegőben.
   
64.p. Völgyi kapott sárga lapot Priso lerántásáért.
   
61.p. Megélenkült a győri szurkolók hangja. Pátkai lőtt 18 méterről bal lábbal laposan a kapu közepe felé, az elvetődő Szűcs lábbal hárított.
   
60.p. Windecker ugratta ki a bal oldalon elfutó Koltait, aki egy cselt követően nagy helyzetben 12 méterről jobb lábbal lőtt, de Szűcs nagy bravúrral hárított.
   
53.p. Priskin szerzett labdát a bal oldalon, majd a tizenhatoson belülre cselezte magát, tíz méterről leadott lövését az utolsó pillanatban blokkolták a vendégek.

52.p. Cseréltek a vendégek. Juhász érkezett Frizoni helyére.
   
50.p. Nagy T. kapott sárga lapot Brdarovski felrúgásáért.
   
46.p. Elkezdődött a második játékrész! A szünetben csak Miriuta Vasile cserélt. Strestík helyére Priso érkezett a pályára.
   
Vége az első félidőnek!
   
43.p. Jobb oldali pápai szabadrúgás a győri védőkről Frizoni elé pattant, aki nagy helyzetben 12 méterről csúnyán eltörte a labdát.
   
40.p Koltai bal oldali szöglete veszélyesen tekeredett a vendégek kapuja elé, a hosszún érkező Lang felé csúszott a labda, amelyet már nem tudott irányítani a védő, így az az alapvonalon túlra pattant.
   
37.p. Koltai távoli lapos lövése kevéssel ment el a bal oldali kapufa mellett.
   
33.p. Az elmúlt percekben főként mezőnyjátékot láthattunk, nem forogtak veszélyben a kapuk.
   
25.p. Pátkai bal oldali szabadrúgása után Kamber fejelt 7 méterről a kapu bal oldala felé, Szűcs óriási bravúrral szögletre ütötte a labdát. A pontrúgás után tisztáztak a pápai játékosok.
   
23.p. Völgyi jobb oldali szöglete veszélyesen csapódott a győri kapu elé, Pogacsics az utolsó pillanatban a felső kapufa alól ütötte ki a labdát.
   
18.p. Ibanez 22 méteres bal lábas szabadrúgása méterekkel kerülte el a kapu bal oldalát.
   
15.p. Priskin ugrott ki a pápai védők között, majd 12 méterről kiszorított helyzetben nagy erővel fölé lőtt.
       
10.p. Bal oldali győri szögletet tisztáztak a vendégek védői.
   
4.p. Rögtön a mérkőzés elején átvette a kezdeményezést az ETO. Ibanez bal oldali beadását Priskin kevéssel fejelte a kapu jobb oldala mellé.
       
1.p. Az ETO kezdte a találkozót.
   
Ahogy az várható volt, a zöld-fehérek mezéről lekerült a Questor és az Audi felirat.
           
Rövidesen kezdődik a találkozó. A győri szurkolók az "ETO AZ ÉLETÜNK" feliratú molinót függesztették ki a lelátóra a múlt heti eseményekre reagálva.

Győri ETO FC - Lombard Pápa

ETO: Pogacsics - Brdarovszki, Lipták, Lang, Ibanez - Kamber, Windecker - Koltai, Pátkai, Strestík - Priskin. Vezetőedző: Miriuta Vasile.

Pápa: Szűcs - Csizmadia, Bogunovic, Jagodics, Völgyi - Stieber, Pongrácz, Frizoni, Nagy A. - Seye, Zulevs. Vezetőedző: Lengyel Ferenc.

Előzmények

Előzmények - A klubot működtető Győri  ETO FC Kft. csődvédelmet kért – a futballklub honlapján olvasható rövid közlemény szerint a  „közvélemény előtt ismert okok miatt".

A hétvégén az  Audi Motor Hungaria Kft. közleményben jelezte, hogy azonnali hatállyal felmondja szponzorációs szer- ződését  az NB I-es győri csapatot működtető kft.-vel. A vállalat a döntését azzal indokolta, hogy  az ETO FC tulajdonos cégcsoportjánál kialakult helyzet és az  elindult hatósági vizsgálatok negatív hatást gyakorolnak a klub  hírnevére, ezáltal a profi futballklub és az Audi Hungaria Motor  Kft. együttműködésére. Az ETO-tól elveszik a szolgálati gépkocsiflottát is.

Az utánpótlást ugyanakkor változatlanul  segíti a vállalat.

Győr polgármesterét, Borkai Zsoltot hét közben többször is próbáltuk elérni a futballklub körül kialakult helyzet kapcsán. Végül szombaton úgy
reagált a hírre, hogy senkinek nem lehet érdeke az egyesület  megszűnése, s fontos, hogy a jövőben is fiatal győri tehetségek  nőhessenek fel az ETO-pályán. Borkai Zsolt leszögezte, hogy a Győri  ETO FC több mint 110 évvel ezelőtti megalakulása óta része a város  mindennapjainak, a nagy hagyományokkal rendelkező egyesülethez több  ezer győri család kötődött vagy kötődik valamilyen formában.   

„Rengeteg fiatalnak jelentette és jelenti most is az egyesület a  sportolási, kikapcsolódási lehetőséget, nagyon sok szurkolónak  okozott örömet az elmúlt évtizedekben a csapat" – hangsúlyozta a  polgármester, aki szerint azonban mindenekelőtt teljesen tiszta  viszonyok megteremtésére van szükség.   

„Bízom benne, hogy ha ez megtörténik, ismét olyan összefogás  alakulhat ki a fiatalok és a csapat jövője érdekében, amely eddig is  jellemezte Győr városát és a magyar sportot" – fogalmazott Borkai Zsolt

Mindezek tükrében szinte eltörpült, hogy az ETO-nak ma a Pápa ellen kell meccselnie, pedig a győzelem megszerzése ebben a helyzetben becsületbeli ügy kell hogy legyen a zöld-fehérek számára.

Miruta Vasile vezetőedző csapata a tavaszi rajton gyenge játékkal szenvedett 3–0-s vereséget a Ferencváros otthonában, így tehát volt min javítani a mai találkozó előtt. A győriek mestere sérülés miatt nem számíthat Rudolf, Kamenár és Kvilitaia játékára a Pápa ellen.

A mérkőzés előtti utolsó tegnapi edzésen váratlanul megjelent Tarsoly Csaba, a klub elnöke is. Az edzés kezdési időpontját  – valószínűleg az elnök  látogatása   miatt – két órával korábbra hozták. Tarsoly a viziten igyekezett megnyugtatni a csapatot, az  eto.hu beszámolója szerint azt mondta a játékosoknak és a stábnak,  hogy a cégcsoport reorganizációja elkezdődöttt, s azért volt szükség arra, hogy a labdarúgócsapatot működtető kft. csődvédelmet kérjen, hogy a rendelkezésre álló 120 nap alatt megoldást találjanak a futballklub és a létesítmények további működéséhez.

Korábban - Az OTP Bank Liga 20. fordulójában Szabó Zsolt vezeti a hétfői Győri ETO FC-Lombard Pápa mérkőzést. A játékvezető korábban a PMFC Matias - Győri ETO FC (0-3) bajnoki találkozón fújta a sípot - írta az eto.hu.

Az éllovas Videoton a hat pont lemaradással második MTK Budapest vendégeként lép pályára a labdarúgó OTP Bank Liga hétvégi, 20. fordulójában.

A székesfehérváriak nyolc veretlenül megvívott meccsel a hátuk mögött érkeznek a szombati rangadóra, ráadásul idegenben még nem találtak legyőzőre ebben a szezonban. Az MTK is jól kezdte a tavaszt, két mérkőzésén hat pontot gyűjtött, így elmondható, hogy két jó formában lévő együttes csap majd össze a budapestiek ideiglenes otthonában, a Bozsik Stadionban. A találkozóra ráillik a hatpontos jelző, ugyanis ha az MTK nyer, felzárkózik riválisára, amennyiben azonban a Videoton sikerével ér véget a találkozó, tíz fordulóval a zárás előtt kilenc pont lesz a két gárda közötti különbség. A fővárosiak döntetlent még egyszer sem játszottak a mostani szezonban.

A dobogóért küzdő csapatok közül a jelenleg harmadik Ferencváros - amely október eleje óta veretlen az OTP Bank Ligában - sorozatban ötödik győzelmét arathatja a Nyíregyháza otthonában, a tíz meccs óta veretlen, negyedik Debrecen a sereghajtó Haladás vendége lesz, míg a tavaszt gyengén kezdő, ötödik Diósgyőr az első két idei mérkőzésén győztes Péccsel csap össze.

OTP Bank Liga, 20. forduló

péntek: Diósgyőri VTK - PMFC-Matias 19.00, v.: Solymosi

szombat: MTK Budapest-Videoton FC 14.00, v.: Bognár
Puskás Akadémia-Budapest Honvéd 16.00 , v.: Erdős
Dunaújváros Pase-Kecskeméti TE 16.00 , v.: Fábián
Nyíregyháza Spartacus-Ferencváros 16.00, v.: Andó-Szabó
Szombathelyi Haladás - DVSC-TEVA 18.00, v.: Iványi
Újpest FC-Paksi FC 20.00, v.: Pintér

hétfő: Győri ETO FC-Lombard Pápa Termál FC 19.00, v.: Szabó Zs.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pirlo nem játszhat a dortmundi visszavágón

Kihagyja a Borussia Dortmund elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő szerdai németországi visszavágóját… Tovább olvasom