Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

Újabb botrányok: két meccs félbeszakadt

Labdarúgás - Nem múlt el botrány nélkül a megyei alacsonyabb osztályú bajnokság hét végi utolsó fordulója sem, két helyszínen szakadt félbe labdarúgó-mérkőzés.

A bő egy héttel ezelőtt félbeszakadt Csapod–Kópháza mérkőzés óta még meg sem született a játékosokat és a klubokat érintő fegyelmi döntés, máris két újabb olyan összecsapásról kell majd döntenie a testületnek, amelyek idő előtt értek véget.

Ezúttal a megyei II. osztályban is akadt ilyen összecsapás, igaz, ezen nem a futballistákon múlt, hogy félbeszakadt a mérkőzés. Az Ikrény–Bajcs találkozót a játékvezető már a 40. percben kénytelen volt lefújni, mert miután egy reklamálás végett a hazaiak edzőjét kiállította, a tréner – állítólag hiába könyörögtek neki már a játékosok és rendezők is – nem hagyta el a kispadot. A meccs egyébként sportszerű volt, a gól nélküli negyven perc alatt még egy sárga lapot sem kellett kiosztani a játékvezetőnek.

A másik eset még különösebb: a megyei III. osztályban Fertődön a vendég agyagosszergényiek fogták magukat és egyszerűen levonultak a pályáról.
A megmozdulás előzménye egy kiállítás volt, amit heves reklamálás követett, s ezért a játékvezető még két vendégjátékost küldött az öltözőbe. Ezt már nem tudták elviselni a vendégek, akik önhatalmúlag befejezettnek tekintették a meccset.

Az esetekkel kapcsolatban Dubraviczky Attilát, a megyei játékvezető-bizottság elnökét kérdeztük.

„A játékvezetők mindkét esetben a szabályok szellemében jártak el. A kiállított edzőnek el kell hagynia a kispad környékét, az nincs meghatározva, hogy erre a bírónak mennyit kell várnia. A tréner cselekedetével egyébként saját együttesét sújtotta. A másik esetnél is jól döntött a játékvezető, mert ha egy csapat felszólításra sem hajlandó folytatni a találkozót, azt le kell fújni.”

A két rendkívüli esemény okait a fegyelmi bizottság – a tervek szerint mindkét fél meghallgatásával – már a mai napon vizsgálja.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. pffff 2009. november 29. 00:45
  „hajrá fertőd:D”
 • 20. ACSA 2009. november 28. 18:27
  „M94!
  Más is megérthette,mert a büntetés nagyon csekély mértékű!-Szinte ajándék!
  Na majd tavasszal!
  Ezekről a dolgokról viszont a sportszerű ellenfél nem tehetett,ők megköszönték a 3 pontot és békében hazamentek:-))))”
 • 19. gjozsi88 2009. november 28. 13:45
  „profi10!
  Azt jól látom, hogy a szövegértéseddel baj van! Ismerös meghivottjaként voltam jelen!!!!
  Az ominózus" kapuvári üzenetváltásokról" nem az jött le ami neked!
  A fóbiádat gyógyíttasd, !!!!”
 • 18. Martyn94 2009. november 27. 20:50
  „Kedves ACSA!

  Hát igen, addig, számoltuk, 6 ziccert hagytunk ki. Én nem mentem fel, tény hogy kiosztotta, de szerintem volt benne igazság, és azért nem vonult korláton kívülre, mert nem akarta hagyni, hogy ez így ahogy volt tovább menjen, mert tartok tőle, hogy akkor nem a zöldasztalnál született gólarány lett volna.. Egyébként, hogy elvesztette a fejét, azt én azért értem meg, mert most szakadt el a cérna, ami már 15 forduló óta csak nyúlt..”
 • 17. ACSA 2009. november 27. 20:18
  „kedves Martyn94!
  Sajnálom a csapatotokat,mert esélyesek voltatok akár a győzelemre is!
  DE.... Az edző urat felmenteni nem szabad!
  Én is ott voltam és hallottam ,hogy rendesen kiosztotta a sporikat egy egyszerű kis tévedésért a pálya közepén!
  Ha elvonul a kerítésen kívülre,onnan is tudott volna irányítani!-Sajnos elvesztette a fejét és az ellenfelet ajándék pontokhoz juttatta!!!!
  Sajnálom a csapatotokat,de morálisan ott mindenkinek sokat kell fejlődnie és akkor sikeresek is lesztek!!
  Tehát sok sikert a jövőben!”
 • 16. profi10 2009. november 27. 19:18
  „Jó, hogy felhívtad a figyelmemet az ominózus kapuvári meccsre!
  ( aki kiváncsi, a keresőben -megyei 1 osztály, 2009 március 29 alatt megtalálja)
  Ott kiosztják rendesen ezt a görényt, aki azóta nem is írt a saját nevén. (Garab József)
  A babóti meccsre visszatérve: csapodi nem lehetsz, babóti nem vagy, az meg kicsit érdekes, hogy pont gjozsi néven írsz és kinn voltál a meccsen. Képzeld, nekem is van ismerősöm, aki név szerint ismer minden babóti nézőt, és állítja, hogy Garab ott osztotta az észt az eset idején.
  De számomra a magyarázkodás csak további bizonyíték.
  Valamint ez a téma a továbbiakban nem érdekel!”
 • 15. gjozsi88 2009. november 27. 13:30
  „Ameddig Garab fóbiád lesz, ez motoszkálni is fog!
  Annyit érdemesnek tartok megjegyezni, hogy erröl a vitánkról beszélgettem azzal az ismerösömmel, aki hivott és akivel együtt néztük a meccset, és ö határozottan állítja, hogy a Garab valóban volt kinn azon a meccsen, de a szünetbe érkezett és kb negyed óra múlva látta elmenni, tehát ö nem is láthatta az esetet, tekintettel, hogy az a vége felé volt!”
 • 14. profi10 2009. november 27. 11:34
  „18. gjozsi88 2009.11.17. 15:34

  Láttam a Babót-Csapod meccsen az asszisztenst körbevevő, őt lökdöső játékosokat, akik számonkérték rajta az ítéletet! (az asszisztens, szerintem helyesen jelezte, hogy a csapodiak büntetőterületén a védöcsapat közvetlen szabadrugást, azaz büntetörúgást maga után vonó cselekményt követett el, mire a vendégek körbe vették, lökdösték, a hazai nézök védték meg a nagyobb balhétól! Kun játékvezetö nem tartotta fontosnak megvédeni a kollégát, a szankció elmaradt!)
  Most sem történt más, mint rendbontás!
  A különbség, hogy "tökösebb" játékvezetövel találták szembe magukat és ennek ez lett a következménye!
  Elfogadható a hazai elnök véleménye, hogy szinte nem történt semmi, mégis lefujta a találkozót?

  Nekem továbbra is motoszkál az agyamban, hogy igazam lehet!”
 • 13. profi10 2009. november 27. 11:26
  „Amennyiben igaz, amit leírtál, elnézést kérek!
  Mindenkinek lelke rajta, mit ismer el.”
 • 12. gjozsi88 2009. november 27. 07:11
  „még annyit!
  Ha jól emlékszem Garab József, nevével vállalta a véleményét, a sok véleménycserét kiváltó kapuvári kritikájával kapcsolatban, akkor most ennél pitiánerebb ügyben mi indokolná a cserét? Tekintettel arra, hogy a sporttársadalmi megítélése ennél lejebb nem süllyedhet!!!”
 • 11. gjozsi88 2009. november 27. 07:05
  „profi10!
  De ugye nem gondolod, hogy egy ember jár csak meccsre babóton!
  Egyébbként segítek neked a találgatásban!!
  A g betü a feleségem keresztnevének a kezdöbetüje, a jozsi a saját becézett nevem, a 88 a házasságkötésünk ideje! Természetesen Györ Sopron megyében élek, de nem Babóton! A vezeték nevem K val kezdödik!!!
  A játékvezetöket, aki rendszeresen ki jár meccsre, az sok mindent hallva, nem csak a becenevéröl ismeri!
  Pl Pintér Attila= Pinyö! Egykori segítöje Bringa! Gosztola Józsi= goszti! Deák Gábor= Decsa, Bujtás a kapus, ha jól emlékszem Maci...stb
  Ez semmit nem jelent!
  Egyébbként utána néztem a szabálynak, már a felvetésed, hogy miért kell lefujni egy találkozót, ha az egyik csapat nem hajlandó folytatni! (MLSZ adatbank, labdarugás szabályai):
  Azért, mert a szabály szerint félbeszakadt, félbeszakított mérközést még lehet folytatni! Az idö korlátra nincs szabály! Ezt megkérdeztem egy hozzáértö embertöl, mire azt a választ kaptam, hogy az általánosan elfogadott iránymutatás szerint max 30 percet érdemes várni, ha a játékvezetö úgy ítéli meg, hogy van értelme, utána javasolt beszüntetni, azaz lefujni a meccset!
  Tehát: ha a nevedhez méltóan profi lennél, akkor ezt a nem kis jogi problémát nem is vetnéd föl!!”
 • 10. Martyn94 2009. november 26. 21:54
  „Ez egyszerűen szánalmas. Szerintem jogtalan a három pont elvétele, és az edző elmarasztalása. Ugyanis, arról nem esik szó, hogy a kedves, magát bírónak nevező Edelmeyer úr mit mondott asszisztensének. És alkutya írta, hogy Szipőcs úr megfenyegette a sporikat. Kérdem én, ott volt a mérkőzésen? Én ott voltam, mivel játékos vagyok, és megkérdezte, hogy Miért nem ítél már valamit a javunkra is. Történt, hogy az asszistens becsületesen tette a dolgát, egyszer egyik szituációban mondta a kapusnak is, hogy felveheti a labdát, fel is vette, ám ezt a bíró befújta. Másik alkalommal teljesen jól látszott, hogy a Bajcs játékosáról megy ki a labda, zászló fenn, de a "spori" felülbírálja. Mi ez? Nos, nem fenyegette meg, és az elhangzott mondat után a spori 1 percet adott arra, hogy korláton kívülre vonuljon az edző. Ráadásul a mérkőzés folyamán a pálya túloldaláról flegma hangnemben ordibált ki a trénernek, hogy már be lehet fejezni a dumát. Ennek nem tett eleget, mivel NEM kapott piros lapot. NEM kért meg egyetlen egy rendezőt sem, hogy vezesse le őt a pályáról. Ő csak nézte azt a drágalátos óráját,amint letelt az egy perc belefújt háromszor jó nagyot a sípjába. Félbe nem szakította a mérkőzést, amit ilyenkor tenni kellett volna. És a mérkőzés után egy "baz**eg" szóba kapaszkodott meg, hogy ezt mondta az edző úr. Persze tudom, a spori azt hiszi mindent megtehet, ő az úr a pályán, de ami sok az sok...”
 • 9. profi10 2009. november 26. 20:09
  „Hiába változtatod a nickneveidet, a múltkor azt írtad, hogy kint voltál Babót meccsen, és az orrod előtt zajlottak az események. Ismered név szerint a bírót, és szakmai véleményt alkotsz. Mondjuk a helyedben én is titkolnám a kilétemet, a megyei fociéletben sokan köpnek egyet Garab József neve hallatán.
  Csak őszintén, ha kérhetném!”
 • 8. gjozsi88 2009. november 26. 19:26
  „Nagy pechje van!
  Nem sikerült eltalálnia szerény személyemet!
  Ha nem tévedek, az ön által említett Garab József a saját nevén, azt vállalva fejtette ki a véleményét, sokkal kényesebb kérdésben! (lásd Kapuvár!)
  A véleményemet változatlanul fenntartom, az egyesület vezetése, a rendezök mindenkor felelösek a csapatuk bármely tagja által elkövetett rendbontásért! Azzal nem azonos mértékben, de a kollektív felelöség indokolt és arányos!!! Tudja miért, mert ezzel ezt a labda rugdosásnak hivott valami, elöbb utóbb tragédiába fog fulladni! Persze ilyenkor is mindig majd jön a másikra mutogatás!
  Az ujságirói tömörítésröl alkotott véleményemet, gyakorló sajtósként fenntartom!!!!”
 • 7. profi10 2009. november 26. 16:12
  „Tisztelt <moderálva> (gjozsi88)
  Tudok olvasni és értelmezni is, amit olvasok.
  Sajnos a játékvezetők nem egy esetben elvtelenül védik a mundér becsületét, ahelyett, hogy beismernék a hibáikat. Az Ön játékvezetői pályafutása és szövetségi tevékenysége ismeretében nem látok elég erkölcsi alapot, hogy kioktasson!!
  Ahol beleszólt bármibe, ott mindenhol értelmetlen viták folytak,kitört a balhé, vegye tudomásul, hogy a világ többi része még nem az Ön szintjén van!
  A Kisalföld újságíróinak hitelességében nincs okom kételkedni, az Önében annál inkább!!!
  Kérem, hogy a továbbiakban ne tiszteljen meg azzal, hogy értékeli a hozzászólásaimat!”
 • 6. gjozsi88 2009. november 25. 20:17
  „profi10!
  Eltudod képzelni, hogy a Dubro csak ennyit mondott volna?
  Ha ismernéd az ujságírás hátterét, akkor tudhatnád, hogy az idézetnek feltüntetett mondatok egy újságirói tömörítés, néha nem megfelelö, sántitó szóhasználattal!
  A mondanivaló lényege érthető!”
 • 5. gjozsi88 2009. november 25. 18:24
  „alkutya!
  Azt gondolom, hogy az egyesület vezetése a csapat valamennyi tagja felelös a körükbe tartozó személyekért!
  Igen is szükség van hasonló esetekben a kollektív felelösségre, mert igy rákényszerülnek a résztvevök, hogy érzékenyebbé váljanak és egységesen törekedjenek rend védelmére!Az arányosságot természetesen figyelembe véve!
  Azzal, hogy az edzöt megbüntetik, esetleg odébb áll a csapattól, attól még a sportvezetés nincs arra kényszerítve, hogy a jövöben jobban megválogassa a köreibe tartozót! Az egyesület minden tagja reprezentálja a klubot, a vezetésnek kötelessége oly erösnek lenni, hogy tudjon hatással lenni a tagokra! Ha nem igy van az nem jó! Nem szeretnék vitát nyitni, hogy amatörök és nincs pénz, mert aki ismeri a közeget, az nagyon jól tudja, nem kis összegek is forognak még ebbe az osztályba is illegálisan!!”
 • 4. profi10 2009. november 25. 16:35
  „"A másik esetnél is jól döntött a játékvezető, mert ha egy csapat felszólításra sem hajlandó folytatni a találkozót, azt le kell fújni."
  Eszméletlen éleslátás, a bírók vezetője is a TOP-on van. Hehehe, próbálta volna meg folytatni a bíró egy csapattal!”
 • 3. pffff 2009. november 25. 16:11
  „FErtőd játékos vagyok s nem értem miért nem irják be 3:0 nak az agyagos elleni meccset”
 • 2. Daemon5 2009. november 24. 19:01
  „alkutya111 2009.11.24. 11:16

  Kösz a hireket!!”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vereség a rangadón: Duna Takarék ETO-Cső-Montage 2-3

Futsal - Az NBI 9. fordulójának rangadóján a Duna Takarék ETO egy 3 másodperccel a vége előtt kapott… Tovább olvasom