Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

UEFA-kupa: a Stuttgart lesz az ETO FC ellenfele

Labdarúgás - A Győri ETO FC a német VfB Stuttgartot kapta ellenfélül a labdarúgó UEFA-kupa második, utolsó selejtezőkörének nyoni sorsolásán.

Az első mérkőzést augusztus 14-én Stuttgartban, míg a visszavágót augusztus 28-án Győrben rendezik.

A stuttgartiak egyértelműen örültek a magyar csapatnak. Viszont aggódva érdeklődtek az új stadionról, arról, hogy megfelel-e az UEFA előírásainak. Hétfőn Győrbe utaznak a klub képviselői és megnézik az ETO–Debrecen mérkőzést. Ez azért is érdekes, mert a svájci Young Boys vezetői is a helyszínen tekintik meg a találkozót, hogy feltérképezzék leendő ellenfelüket, a Lokit.

Az ETO ellenfele 2007-ben megnyerte a német kupát-
Az ETO ellenfele 2007-ben megnyerte a német kupát.
 

Telt ház a Stuttgart ellen?

Egervári Sándor, a győriek vezetőedzője: – Nagyon erős ellenfelet kaptunk az UEFA-kupában, és nem mi vagyunk a párharc esélyesei. Ennek ellenére természetesen mindent megteszünk a siker érdekében. Szeretnénk a helyszínen egy előkészületi mérkőzésen megnézni a Stuttgart játékát és más úton is igyekszünk minden hasznos információt begyűjteni róluk. A találkozók szakmaiságán túl nagyon fontosnak érzem, hogy olyan ellenfelet hozunk Győrbe, amelynek révén tétmérkőzésen először – remélem – meg tudjuk tölteni az új, tizenhat-ezres stadionunkat. Ezzel olyan közös törekvéseink egyike valósulna meg, amelyet tavaly jelöltünk meg elérendő célként. Fontosnak tartom, hogy a szurkolók körében, a Győr környékiekében is, legyen még erősebb a lokálpatriotizmus, az összefogás, ez sokat segítene nekünk a kupapárharc megvívásában. Igyekszünk a tőlünk telhető legjobbat adni, ami lehet, hogy kieséssel jár majd, de minden ETO- és magyar szurkoló büszkén gondolhat majd vissza ezekre az összecsapásokra. Abban is bízunk, hogy ez a felfokozott várakozás jó hatással lesz a bajnoki formánkra és ez megmutatkozik már a hétfői Debrecen elleni derbin is.

Tarsoly Csaba, a Győri ETO FC elnök-tulajdonosa: – Szívből örülök, hogy a Stuttgartot kaptuk az UEFA-kupában. Régi vágyam teljesül ezzel, hiszen egy nemzetközi hírű csapatot fogadhatunk Győrött. Mi, őrültek, akik még hiszünk abban, hogy a magyar labdarúgásba fektetett pénz és energia nem hiábavaló, azoknak egyfajta elégtétel egy ilyen párosítás. Büszke vagyok a csapatom zestafoni teljesítményére, mert más magyar együttesekkel ellentétben képes volt vert helyzetből talpra állni és egy győzelemmel és egy döntetlennel továbblépni. Lehet azt mondani, hogy ez a grúz gárda nem egy világverő tizenegy, de voltak korábban is ilyenek a kupákban és mégis elbúcsúztatták a magyarokat. Ez az ETO megérdemli a szeretetet, a szimpátiát, és szeretném, ha a szurkolók ennek már hétfőn a Debrecen ellen tanújelét adnák. Dolgozunk a csapatunk megerősítésén, Priskin Tamásért például hatszázezer fontot kínáltam a Watfordnak, de csak olyan játékosokat akarunk idehozni, mint például akik a nyáron eddig érkeztek: Mario Bicak igazolja a DVD-n róla látottakat, rengeteget fut és igazi nyereség, Pintér Attila szintén a bal oldal erőssége, Kovács Zoltán még láthatóan motivációs gondokkal küzd, hiszen egy harmincöt éves emberrel nem lehet így elbánni, ahogy vele tették Újpesten. Biztos vagyok benne, hogy amilyen helyzeteket Zestafoniban kihagyott, olyanokat legközelebb értékesíteni fog. Visszatérve a Stuttgartra, ők a továbbjutás kényszere alatt játszanak, a mi fiatal, külföldre tartó játékosaink pedig – elsősorban a német televíziók jóvoltából – megmutathatják országnak-világnak, mire képesek. Bérleteseink jelentős kedvezményekre számíthatnak a Stuttgart elleni meccs kapcsán, mert szeretnénk, ha kialakulna egy minél népesebb törzsközönségünk.

Klement Tibor, a Győri ETO FC ügyvezetője: – Még mindig a továbbjutás mámorában vagyok. Ha egy jó tündér azt mondta volna, hogy kívánhatok magunknak ellenfelet, akkor vagy egy olyat szerettem volna, akivel szemben reális esélyünk van a továbbjutásra vagy egy olyat, amelyiknek győri vendégjátéka pénzügyileg és marketing szempontból is sokat ér. Ez utóbbi teljesült.

Zsiray László Stuttgartban élő, győri származású menedzser: – Harminckét éve vagyok Németországban, de egyértelmű, hogy ebben az esetben az ETO-nak szurkolok. Véleményem szerint a Stuttgart tavaly gyengébb évadot hagyott maga mögött, mint egy évvel korábban, az ETO viszont tavasszal helyenként olyan játékot mutatott, ami biztató lehet a jövőre nézve még akkor is, ha közben felesleges pontokat hullajtott el és talán ennél is szebb évet tudhatna maga mögött. A Stuttgart új csapatot épít a következő szezonra, de a körülményeket ismerve egy biztos: az ETO-nak nagyon nehéz dolga lesz a német alakulattal szemben.

Lelkileg is fontos győzelem

A Győri ETO sikerrel vette az első akadályt az UEFA-kupában, pedig a Zestafoni elleni hazai döntetlen és a bajnoki nyitányon Szombathelyen elszenvedett vereség után sokan tartottak tőle, hogy a csapat elvérzik a grúz pokolban. Nos, szerencsére nem így történt és a látottak alapján azt kell megállapítani: az ETO magabiztosan lépett  tovább a következő fordulóba.

A grúzok pedig nagyon készültek arra, hogy a számukra kedvező eredmény birtokában továbbjutást ünnepeljenek. A kezdés előtt egy hangulatfelelős gondoskodott arról, hogy a publikum megfelelő hőfokon várja a derbit, miközben a győri játékosok közül többen is – hogy szalonképesen fejezzük ki magunkat – gyomorpanaszokkal küszködtek és Völgyi Dániel végül nem is tudta vállalni a játékot. Így Stark, Eugene, Dudás és Böőr után újabb hiányzó gyarapította a listát, de szerencsére ezt is kibírta az együttes.

Az ETO szinte az egész mérkőzésen jól megszervezte a védekezését, a hazai akciók nem jutottak el gólveszélyig, bár igaz, a vendégtámadások sem hordozták magukban az oly fontos győri találat megszületését. Aztán szinte a semmiből szerzett vezetést a Zestafoni, ám a gyors  válasz sem maradt el és ez alighanem döntőnek bizonyult.

Jäkl Antal, a szépségdíjas egyenlítő gól szerzője: – Én is úgy ítélem meg, jó, hogy ilyen hamar sikerült a kapuba találnunk. Nikolov Balázs beadása tökéletesen érkezett, és boldog vagyok, hogy a fejesem után a hálóban kötött ki a labda. Csapatunknak végig volt tartása, persze hibákat is követtünk el, amelyekből tanulnunk kell. Bosszantó, hogy a grúzok – a győri meccset is beleszámítva – két pontrúgást követően, szinte a semmiből szereztek két gólt.

Józsi György, az ETO középpályása: – Már a mérkőzés előtt is tudtuk, mindenképpen legalább egy gólt kell szereznünk ahhoz, hogy esélyünk maradjon. Így amikor a Zestafoni betalált, akkor is csak az lebegett a szemünk előtt, hogy egyenlítenünk kell, hiszen az a legrosszabb esetben is hosszabbítást eredményez. Szerencsére erre nem került sor, mert a nehéz, mély talajon is érvényesült a nagyobb tudás és végül győztünk.

A mérkőzés legkritikusabb pontja talán az volt, amikor a hajrában a rendkívül korrekten bíráskodó – a győri összecsapás tudatában különösen – görög Kakos a második sárga lapja után kiállította a győriek balhátvédjét, Pintér Attilát. A játékos sportszerűen értékelte a döntést: – Sajnos jogos volt a játékvezetői ítélet, még akkor is, ha a csatár dobta magát és rájátszott az esetre. Sajnálom a történteket, hiszen így Stuttgartban biztos, hogy nem léphetek pályára.


A győriekre Stuttgartban már sokkal nehezebb feladat vár.
A győriekre Stuttgartban már sokkal nehezebb feladat vár.
A győzelemből is lehet tanulni, a következő körben már nem megengedhető, hogy annyi ziccer maradjon kihasználatlanul, mint itthon és Grúziában. A zestafoni sikertől pedig azt várják a játékosok és a szurkolók is, hogy annak hozadéka már a Debrecen elleni hétfői ragadón kamatozik az ETO játékában.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. orsos 2008. augusztus 03. 20:06
  „nekem a balaton a riviéra...”
 • 21. GYŐRINEK! 2008. augusztus 02. 13:16
  „TE IS UGYANAZT TEHETNÉD MINT A NÉMETEK A SORSOLÁSON!NEM JOBB FOCISTÁK CSAK ŐK ELHISZIK AMIT MI MAGYAROK NEM!HA NEM FOSNEK BE SZOROS LESZ!”
 • 20. Marton 2008. augusztus 02. 13:02
  „Sziasztok!
  Tudja valaki, hogy mikortól kezdik árulni a jegyeket a hazai meccsre?
  Elképzelhető, hogy 8 év kihagyás után kimegyek egy meccsre :)”
 • 19. Gyutacs 2008. augusztus 02. 12:24
  „Hajrá ETO!!!
  A német kolbász zabálók megtudják milyen az a magyar virtus.
  Kint 1-1,majd itthon 2-1. oszt mehetnek haza.
  Meg különben is:Egy csapat van csak nyugaton a Győri ETO...”
 • 18. Egykori Györi, most Stuttgarti. 2008. augusztus 02. 11:33
  „Jav.:...amelyik jobban fog játszani!”
 • 17. Egykori Györi, most Stuttgarti. 2008. augusztus 02. 11:30
  „Ti nem tudjátok, hogy melyik csapat fog nyerni?? - Hát amelyik jobban fog játszik.!
  Én drukkolok ide is, meg oda is.- Fairplay!”
 • 16. petyusz 2008. augusztus 02. 10:39
  „Szivacs! :P”
 • 15. Kluivert 2008. augusztus 01. 23:57
  „legalább a tavalyi német bajnok búcsúztat minket, nem pedig valami grúz csodacsapattól szotyizunk:D Persze ha nem fordítva lessz és tényleg főtáblán lessz az Eto!!!”
 • 14. grün 2008. augusztus 01. 22:35
  „2002-2003
  2. forduló FTC - Stuttgart (GER) 0-0, 0-2”
 • 13. sdasd 2008. augusztus 01. 21:41
  „cigánycsávó. Gondolom ironizáltál.”
 • 12. egy gól kinn 2008. augusztus 01. 21:39
  „egy gólt kell rúgni kinn, ennyi
  s max 2-őt lehet kapni, akkor itthon van esély
  kérdés: képes e erre az eto? mert eddig a tudatos játéknak nyoma sincs sajnos”
 • 11. cigánycsávó 2008. augusztus 01. 21:15
  „ETO sokkal jobb erőkből és pszichésen is magassan a német csapat fölött van. Szegény stuttgart! Odavágon apró golokkal meg kell zavarni, idehaza pedig oroszlánosan széttépni a málészáju, kecskepásztorokat és kész! Sokkal jobbak vagyunk...”
 • 10. Győri 2008. augusztus 01. 21:11
  „A németek halálra röhögték magukat a sorsoláson!”
 • 9. Korrekt 2008. augusztus 01. 19:58
  „...szegény srácok, már az elsö 20 percben összeesnek a fáradságtól”
 • 8. HAJRÁ ETO! 2008. augusztus 01. 17:49
  „NEM SIRÁNKOZNI ,ÖRÜLNI KELL EGY JÓ CSAPATNAK!HAJRÁ GYŐR!”
 • 7. blablabla474 2008. augusztus 01. 17:31
  „Kint egy pokoli nehéz döntetlen vagy pedig egy egy gólos vereség és bármi lehet. Személy szerint egy 2-1-es vereségnek is nagyon örülnék kint.

  Hajrá ETO!”
 • 6. fagyi 2008. augusztus 01. 17:28
  „ennyi! :-)”
 • 5. METISZ 2008. augusztus 01. 15:52
  „Hajrá ETO.
  Jó csapat ellen lehet jó meccset játszani.”
 • 4. sdf 2008. augusztus 01. 14:18
  „Na akkor erről ennyit! Nem írom le az eto-t örülnék neki ha továbbjutnának de ennek kb annyi az esélye mint 1 óra alatt lefutni a maratont. Tisztes helytállás legyen meg ennyi talán.”
 • 3. colomano 2008. augusztus 01. 14:15
  „csocso, az országban hány helyen örülnének, ha a Stuttgart menne oda játszani?
  Meglesz a bevételünk is, a stadionavató is :)”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tomori berobbanhat az élvonalba

Kézilabda/Olimpia - Tomori Zsuzsanna számára nagyon fiatalon megadatik, hogy szerepeljen egy… Tovább olvasom