Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Tragikus előreszaltó

Súlyos sérülést szenvedett a hétvégi makói diákolimpián Virág Zsolt, a győri Bercsényi DSE versenyzője.

Makón rendeztek diákolimpiai tornaversenyt, ahol a győri Bercsényi DSE sportolói is a szerekhez léptek, köztük a magyar torna egyik legtehetségesebbjének tartott tornásza, a győri Virág Zsolt. A 17 esztendős fiatalember aztán talajgyakorlata közben olyan szerencsétlenül ért földet, hogy elmozdult az egyik nyakcsigolyája. A balesetet szenvedett fiút rohammentő szállította a szegedi kórházba, ahol még aznap megműtötték. Az ottani orvosok nem tudták megjósolni, milyen következményekkel jár a baleset, bár már a legrosszabbra is felkészítették a fiatal sportoló családját. Szerintük azért van remény arra is, hogy az erős fizikumú fiatalember felépül.

NEM VOLT NAGY A HIBA

Szűcs Róbert, Zsolt edzője természetesen a helyszínen volt, amikor bekövetkezett a baleset. A szakember tizenkét éve irányítja a győri tehetség gyakorlásait, érthetően nehezen talált szavakat, amikor az esetről beszélt. „Még most sem tudjuk, mi okozhatta a bajt, hiszen videón visszanézve sem tapasztalható komolyabb hiba a gyakorlat során – mesélte elcsukló hangon Szűcs Róbert. – Először nem is gondoltam, hogy ennyire komoly a sérülés, amikor azonban Zsolt már hosszabb ideje feküdt a földön, nagyon megijedtem. Ötéves kora óta én edzem, képzelheti, mit éreztem, amikor a mentőben fogtam a karjába kötött infúziót..."

A POLGÁRMESTER FEDEZTE FEL

A fiú édesanyja a baleset után azonnal Szegedre utazott: „Anyukámat hívták fel telefonon, ő közölte velem a rossz hírt. A fiam csapattársának édesanyjával azonnal autóba ültünk és Szegedre utaztunk. A műtétet követően hétfő reggelig altatták Zsoltit, utána tudtunk vele beszélni. Talán még fel sem fogta szegényem, mekkora baj érte. Négyéves korában épp a Kisalföldben láttunk egy hirdetést, amiben Borkai Zsolt toborzott tornászokat. Zsoltinak azóta a torna az élete. Persze most már ez mit sem számít, a lényeg, hogy felépüljön. Ebben bízik, mondta is az edzőjének: Robi bácsi, nem lesz baj, meggyógyulok..."

Borkai Zsolt olimpiai bajnok tornász, Győr polgármestere megdöbbenve értesült a balesetről. „Zsolt tehetséges, dinamikus tornász volt már fiatalabb korában is. Örömmel hallottam, hogy nemrég az ifjúsági válogatottban szerepelt. Rendkívül megdöbbentett a baleset, ami felfoghatatlan, hogyan végződhetett ilyen tragikusan. Ezzel azonban már nem szabad foglalkozni, a legfontosabb, hogy Zsolt minél előbb felépüljön. Amit a város polgármestereként is megtehetek, természetesen megteszem. Segítünk Zsoltnak, ez nem is lehet kérdés."

„TÚL KORÁN NYITOTTAM KI..."

Zsoltot tegnap mentőhelikopterrel szállították a győri megyei kórház gyermekintenzív osztályára, ahol a helyi orvosok megerősítették a szegedi kollégák diagnózisát, mely szerint lehet esély a gyógyulására. Igaz, a fiú lába nem mozdul, de érzi, ha a térdét megkopogtatják. Karját is fel tudja bizonyos szintig emelni, csuklója, ujjai viszont nem engedelmeskednek. Mindenre emlékszik, tudja, ő hibázott a tragikus mozdulatnál. „Túl korán nyitottam ki a szaltó után. Nem éreztem semmi fájdalmat, csak furcsa zsibbadást – emlékezett vissza kórházi ágyán Zsolt. – Már várom a gyógytornászt, hogy minél előbb felülhessek." Arnold Csabát, a városi tornaszövetség elnökét is lesújtotta a baleset híre. „A magyar tornasport talán legnagyobb ígérete Zsolt, aki nyártól már a fővárosban készülhetett volna. Rengeteg hívást kaptam, úgy érzem, az egész tornásztársadalom egy emberként áll mögötte."

Szeitz Tibor

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gólok családi vállalkozásban

Tizenhat gólt „rámolt" be ellenfelének a hétvégi megyei III. osztályú bajnokságban a Várbalog csapata. Ebből tízet(!) a húszesztendős Németh Krisztián szerzett egymagában. Ráadásul a csapatban futballozó édesapja és testvére is betalált a kapuba, utóbbiak további kettő, illetve egy góllal járultak hozzá a kiütéses győzelemhez. Tovább olvasom