Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Teke: pályagondok miatt búcsú a Szuperligától

Megfelelő pálya hiányában nem indulhat a Szuperligában a győri Dynamic TC női és a Soproni Sörgurítók férfiegyüttese.
Nem mindennapi veszteség érte a megye tekesportját, miután az elmúlt hetekben elveszítette mindkét szuperligás helyét. A 2010/2011-es bajnoki esztendőben sem a soproni Sörgurítók férfi-, sem pedig a Dynamic TC női együttese nem indulhat a legmagasabb osztályban.

Hogy mi áll a háttérben? Igazából azt is mondhatnánk, semmi különös, csupán egy évekkel korábban meghozott országos szövetségi döntés végrehajtását rendelte el a szövetség versenyrendezési bizottsága. Akkor arról döntöttek, hogy a bajnokságban csak úgynevezett „panelpályákon" lehet szuperligás csapatbajnoki mérkőzéseket rendezni. A megyei csapatok akkor felmentést kaptak azzal a feltétellel, hogy újítsák fel a pályát, mert idéntől már nincs halasztási lehetőség.

A Magyar Teke Szövetség versenyrendezési bizottságánál az után érdeklődtünk, volt-e más alternatíva a csapatok számára, s nem kaphattak volna-e további haladékot. Büki László, a bizottság elnöke szerint nem tehettek mást: „Nem lettünk volna sportszerűek azokkal a csapatokkal szemben, amelyek még a korábbi elnökség által közel öt éve meghozott döntést már végrehajtották. Sok pénzt áldoztak arra, hogy megfeleljenek a versenykiírásban foglaltaknak és az európai követelményeknek. Ezért is hívtuk fel az érintett csapatok figyelmét már egy évvel korábban is a pálya felújítására, de ez sajnos egyik városban sem készült el."

Mindez egyébként azt jelenti, hogy ha az alacsonyabb osztályban netán bajnokságot nyerne valamelyik csapat, addig nem juthat fel, míg nem áll rendelkezésükre az előírt minőségű pálya.

Mindez egyébként azért érdekes, mert böngészve a szövetségben regisztrált csapatok számát, az értékelési rendszer szerint a férfiak mezőnyében Vas megye mögött a második helyen áll a megye, megelőzve a fővárost is. A nők sem szégyenkezhetnek: ők a harmadik helyen állnak a budapestiek és a Vas megyeiek mögött.

Gecseyné Pölcz Ildikó, a Dynamic TC elnöke, edzője, fuvarosa, azaz mindenese szinte a hátán viszi az egyesületet, a saját és családja pénzét áldozza a tekére, arra, hogy a sok fiatal lány ne vesszen el a sportág számára.

„Sajnos mi is csak bérlők vagyunk a tekepályán, így a tulajdonos döntésétől függ a szuperligás szereplési lehetőségünk – mondta érdeklődésünkre Gecseyné. – Korábban volt a tulajdonostól ígéret a felújításra, de nyáron ez nem valósult meg. Arra kértem ezért az országos szövetség vezetőit, engedjenek két csapatot indítani a női első osztályban, hogy az utánpótláskorú játékosainknak is azonos körülmények közt, a nők között legyen meg a versenyzési lehetőségük."
Weinacht János, a soproni Sörgurítók edzője, szakosztályvezetője sincs irigylésre méltó helyzetben, mert neki kellett tájékoztatást tartani játékosainak a hogyan továbbról.

„Rendkívül el vagyok keseredve a történtek miatt – mondta Weinacht János. – Közel tizenöt év után ilyen körülmények közt zártak ki bennünket a Szuperligából. Kértem határidő-módosítást a szövetségtől, de sajnos a kapott határidőig nem tudtuk produkálni a soproni holdingnak mint tulajdonosnak azt az ígérvényét, hogy záros határidőre elkészül a pálya. Megvolt az árajánlat, egyeztettünk az érintettekkel, a szövetséggel, de már későn kaptam a város értesítését, hogy van pénz a felújításra. Időközben néhány játékosunk ugyan eligazolt, de az itt
maradottakkal is a célunk, hogy bajnokságot nyerjünk és egy év múlva ismét szuperligás csapat legyünk. Bármikor készek vagyunk akár a pályaválasztói jog feladására vagy mérkőzés halasztására, hogy a felújítást a tulajdonosok minél hamarabb el tudják végeztetni."

Olvasóink írták

 • 4. CsabaKiraly 2011. június 04. 06:19
  „Senki sem vadolhatja a riportert, Kocsis Imret azzal, hogy jol beszeli a Magyar Nyelvet. :)”
 • 3. CsabaKiraly 2011. június 04. 06:12
  „Mi az az IGERVENY? Uj szo? Vagy nem tuccni madzsar beszelgetes te pudre :))”
 • 2. Andersen 2010. augusztus 25. 09:04
  „Nincs igazad Igazamvan! Az említett pályák nem a csapatok tulajdonában vannak, a felújítást a tulajdonosoknak kellett volna elvégezni!!Pl. a soproni holdingnak.... talán jobb is, hogy Kovács Sanyi bácsi ezt már nem élte meg.”
 • 1. Igazamvan 2010. augusztus 18. 22:29
  „A most kizárt csapatok tudtak a szigorításról?
  Igen!
  Tettek vmit azért, hogy a szabályoknak megfeleljenek?
  Nem!
  Az utánpótlásra hivatkozva próbálnak ismét szabályt szegni?
  Igen!
  Jogos az óbégatásuk?
  Nem!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

UEFA Futsal Cup: Rába ETO-Croatia 6-3

UEFA Futsal Cup selejtezőcsoportjának 1. fordulójában a magyar bajnok Rába ETO három góllal legyőzte… Tovább olvasom