Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Szívvel-lélekkel a markotai fociért

Egy település, egy sportember címmel a Kisalföld egy hosszú sorozatot indított.

Ebben Győr-Moson-Sopron megye 184 községéből olyan egyéniségeket mutatunk be, akik sokat tettek vagy tesznek a településük sportjáért. (128.)

Idén Markotabödögén bajnokcsapatot ünnepeltek, de amíg eddig eljutottak, hosszú utat kellett megtenni. Ennek volt aktív részese Németh Zsolt (40), aki játékosként és vezetőként is sokat dolgozott a megérdemelt sikerért.

– Óriási élmény volt, hogy tizenöt évesen már a nagycsapatban játszhattam. Volt pár jó évünk, bár nem értünk el említésre méltó eredményt, de meghatározó középcsapat voltunk az akkori körzetben. Hívtak más egyesületekbe is focizni, azonban mindig büszke leszek arra, hogy csak Markotán játszottam – mondja Németh Zsolt.

Fiatalon változtatnia kellett, egy súlyos térdsérülés miatt abbahagyta a focit.

– Nem távolodtam el azonban a helyi labdarúgástól, mivel mint pártoló tag mindig jelen voltam – folytatja Németh Zsolt. – Ez idő tájt nehéz évek következtek a Markotabödöge SE számára. Eljutottunk odáig, hogy csak tartalékcsapat nélkül tudtunk nevezni a bajnokságra. De hála Tóth Attila elnöknek, Kluiber Tibornak, Böröczky Dávidnak, valamint Farkas Tibornak és Rácz Róbertnek, akik életben tartották az egyesületet.

Ekkor ismét változások álltak be Németh Zsolt sportpályafutásában, hiszen 2011-ben újra futballcipőt húzott, valamint felkérték, hogy vegyen részt az egyesület vezetésében.

– Ekkor élesztettük újjá a labdarúgást Markotán. Sikerült támogatókat szerezni és az önkormányzat is mellénk ált. Két évvel ezelőtt olyannyira nőtt az igazolt játékosok száma, hogy már tartalékcsapatot is neveztünk. Sokat köszönhetünk Kovács László edzőnek. Ő már nem nálunk dolgozik, de az út, amin akkor elindultunk, jónak bizonyult. Huszka Károly lett az új edző, és vele idén nyáron a megyei harmadosztály Csornai csoportjában bajnoki címet nyertünk. Igaz, nem léptünk felsőbb osztályba, de másik csoportban indultunk. Jelenleg itt is közel állunk az első helyhez, és mindent megteszünk azért, hogy jó eredményt érjünk el. Sajnos jelenleg csak négy-öt markotai játszik a felnőttcsapatban. Kicsi a falu, kevés a futballozni vágyó fiatal. A nehézségek ellenére azonban tovább folytatjuk a megkezdett munkát. Öregfiúcsapatot is szervezünk. Jelenleg mint megbízott ügyintéző tevékenykedem. Bízom benne, hogy tavasztól már egyesületi elnökként tehetek Markotabödöge labdarúgásáért.
Horváth Sándor polgármester: – Németh Zsolt hamar kitűnt a szervezőkészségével, mindenben segíti a csapatot. A lakosság is elismeri a közösségért végzett munkáját, ezért legutóbb megválasztották települési képviselőnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háziverseny lett a bajnokságból

A közelmúltban rendezték a XXX. országos egyéni bajnokságot Budapesten. Tovább olvasom