Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Szépen búcsúzott az ETO a hazai pályától - fotók

Magabiztos 3-0-ás győzelmet aratott hazai pályán a Győri ETO FC együttese a Pécs ellen.
Fölényes 3-0-ás győzelemmel búcsúzott a hazai közönségtől a Győri ETO FC csapata. A mérkőzés végén hosszú perceken keresztül éltették a játékosokat a szurkolók.

Győri ETO FC - Pécs 3-0 (1-0)
ETO Park, 3600 néző. Vezette: (Viszokai, Kóbor)

ETO: Cellár - Kamber, Lipták, Lang - Bucsa (Kerékgyártó a szünetben), Windecker - Koltai, Pátkai, Rudolf (72., Mayer) - Kvilitaia (Nagy Á. a szünetben), Priskin. Vezetőedző: Miriuta László.


PMFC: Helesfay - Nagy J. (Pauljevic a szünetben), Ojdanic, Balogh, Tadejevic - Kővári (76., Weitzer), Manjrekar, Rácz (63., Szatmári) - Frőhlich, Frank. Vezetőedző: Robert Jarni. 

Gólszerző: Priskin 1-0 (45.) Pátkai 2-0 (88.), Priskin (91., - tizenegyesből)

Sárga lap: Lang (12.), Priskin (68.), illetve Manjrekar (28.), Tadejevic (39.), Frank (80.)

Miriuta László: - Nagyon jó hangulatú meccsen a legfontosabb a győzelem volt. Szeretném azt megköszönni Tarsoly Csabától, hogy visszahozott oda, ahol külföldön kezdtem a pályafutásom játékosként, most meg edzőként. Nem tudok boldog lenni a győzelemért, sajnálom az egyesületet. Nagyon nehéz 2,5 hónap volt, ezt nem csak a pénz miatt mondom. Itt voltunk egész nap, becsülettel dolgoztunk. A játékosok nem tudtak tiszta fejjel futballozni, de a szívük mindig a helyén volt. Kilencven százalék, hogy nem maradok Magyarországon, itt csak a Győr, a Fradi és a Videoton edzője lennék. Nagyon sajnálom, hogy mennem kell, de ilyen az élet, remélem egyszer még haza jövök, ez a város megérdemli az elsőosztályú focit.

Robert Jarni: - Nyílt mérkőzés volt, főleg az elején, az eredmény nem tükrözi a pályán látottakat. A mérkőzés nagy részén mi diktáltunk és formáltuk a játék képét, de sajnos van az úgy, amikor nem a jobbik csapat nyer. Szeretnék a srácoknak gratulálni, bent maradás után is koncentráltan játszottak. Gratulálok az ellenfélnek a győzelemért.

Győri ETO - Pécs. Fotók: H. Baranyai Edina

Utolsó hazai bajnoki mérkőzésére készült a Győri ETO FC együttese, de nem csak a 2014-2015-ös idényben, hanem a visszasorolás miatt a következő esztendőben csak az NB III-ban indulhatnak a zöld-fehérek. Az összes ETO szimpatizáns a legrövidebb időn belül szeretné ismét az első osztályban látni a kedvenceit.
A történtekre való tekintettel a győri szurkolók az alábbi molinót függesztették ki a lelátóra zöld-fekete-fehér színösszeállításban: '111 BÜSZKE ÉV, AZ ETO CSAK A MIÉNK!"

A csapatok kivonulásánál az ETO régi himnusza került lejátszásra, az Auróra együttestől az Egy csapat van csak nyugaton című szám. Feltehetően a körülmények miatt is, de ezúttal nagyobb létszámban képviseltette magát a győri B-közép és az egész találkozón remekül buzdították a játékosokat.A mérkőzés elején főként mezőnyjátékot láthattunk, főként a győrieknél volt a labda, de egy-egy veszélyes beadáson kívül nem veszélyeztették jelentősen a vendégek kapuját. A találkozó 12. percében viszont kissé váratlanul, de büntetőhöz jutottak a pécsiek. Frőhlich ugratta ki a védők mögé befutó Kővárit, aki Lang húzott vissza a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt, illetve a hátvédnek sárga lapot adott. A labda mögé Márkvárt állt, aki a jobb oldali sarkot célozta meg, de az első győri mérkőzésén kapuban álló Cellár remekül érezte az irányt és hárított.

Büntetőt után a vendégek játszottak mezőnyfölényben, de a győriek gyors ellentámadásaiban rendre volt potenciál. A találkozó 25. percében hazai kontra végén Windecker lőtt 22 méterről jobb lábbal, de távoli próbálkozása a jobb oldali kapufán csattant.

Az első félidő utolsó szakaszában az iramra ezúttal sem lehetett panasz, mindkét együttes hajtott a vezető találat megszerzéséért, igaz mindkét oldalon sok technikai hibát követtek el a játékosok. Az utolsó öt percet az ETO nyomta meg jobban, aminek a hosszabbításában meg is lett az eredménye. Pátkai ugratta remek ütemben a védők mögé befutó Priskint, aki rövid labdavezetés után 12 méterről emelt a kifutó Helesfay felett a kapu jobb oldalába.

Szünetben kettős is cserélt Miriuta László, az ETO vezetőedzője. Két külföldi játékos helyére két fiatal érkezett a pályára. Szimbolikusan úgy is lehetne értelmezni, hogy a jövőben az alsóbb osztályban a győri fiataloknak kell minél előbb kiharcolni az elsőosztályú szereplést.


A második félidő elején a vendégek voltak aktívabbak, többször könnyedén jutottak át a győriek középpályás során, de komolyabb helyzetet nem sikerült kialakítaniuk. Egyszer kellett csak védenie Cellárnak egy szögletet követően, de Frőhlich közeli lövését magabiztosan fogta a győriek kapusa.

A második játékrész derekától viszont már a zöld-fehérek is többet birtokolták a labdát, Priskin többször is veszélyesen tört be a tizenhatoson belülre, de vendégek rendre szerelni tudtak. A második félidő kevesebb eseményt hozott az elsőnél, a vendégek nem tudtak jelentős erőket mozgósítani az egyenlítésért, míg a győriek nem kockáztattak és a biztos győzelemmel szerettek volna búcsúzni a hazai közönségtől.

Az utolsó pár percben viszont még nagyobb "örömöt" okoztak a játékosok a szurkolóknak. Pátkai mérkőzés 88. percében három pécsi játékost kicselezve emelt a kapu jobb oldalába, míg a hosszabbításban Windecker harcolt ki büntetőt, amelyet Priskin értékesített a kapu bal oldalába.

Magabiztos 3-0-ás győzelme után szépen búcsúzott a csapat a győri közönségtől, akik szinte nagyobb hangulatot teremtettek, mint amikor két évvel ezelőtt bajnoki címet ünnepelhetett a klub. Reméljük az NB III-ban is sokan kitartanak és minél előbb az első osztályban szerepelhet az egyesület.


Online közvetítés
       
Vége a találkozónak!

91.p. Windecker harcolt ki büntetőt, amelyet Priskin magabiztosan lőtt a kapu bal alsó sarkába. 3-0
   
90.p. Három perc hosszabbítást jelzett a játékvezető.
   
88.p. Góóóól! Pátkai cselezett ki három pécsi játékost a tizenegyes pont környékén, majd laza mozdulattal jobb lábbal emelt a kapu jobb oldalába. 2-0
   
85.p. Mezőnyjátékot láthatunk, míg a lelátón látványos tűzijátékkal a szurkolók, miközben hangosan kiabálták a Soha se halunk meg nótát.
   
80.p. Frank kapott sárga lapot Koltai felrúgásáért.
   
74.p. Pátkai ugratta ki Mayert, aki balról cselezett középre, majd jobb lábas lapos lövését vetődve fogta Helesfay.

72.p. Rudolf helyére Mayer érkezett a pályára.

69.p. Helesfay rossz kirúgását Pátkai fülelte le, aki átvételt követően 40 méterről kevéssel emelt a vendégek kapuja fölé.

68.p. Priskin kapott sárga lapot reklamálásért.
   
58.p. Priskin szerzett labdát a vendégek tizenhatosának a vonalánál, majd egy cselt követően középre adott volna az üresen álló Pátkainak, de a védők szögletre tisztáztak.
   
55.p. Ezúttal bal oldalról végezhetett el szögletet a Pécs. Beadás után Frőhlich bal lábbal félfordulatból lőtt 8 méterről, de Cellár úgy tudott hárítani, hogy nem pattant ki róla a labda.
   
54.p. Jobb oldali pécsi szöglet után a középen érkező Frőhlich centikkel maradt le a labdáról.
   
49.p. Kővári esett el Lang szorításában a tizenhatoson belül, de a játékvezető sípja néma maradt. A vendégek ezúttal is büntetőt reklamáltak.

45.p. Elkezdődött a második játékrész!
   
A szünetben kettőt cserélt Miriuta László. Kvilitaia helyére Nagy Ádám érkezett a pályára, míg Bucsát Kerékgyártó váltotta.

Vége ez első félidőnek!
       
45+1.p. Góóóóóól! Pátkai ugratta ki remek ütemben a védők mögé befutó Priskin, aki rövid labdavezetés után 14 méterről a kifutó Helesfay felett jobb lábbal emelt a kapu bal oldalába. 1-0 
   
45.p. Egy perc hosszabbítást jelzett a játékvezető.
   
44.p. Uzoma távoli jobb lábas lövése méterekkel kerülte el a győri kapu jobb oldalát.
   
39.p. Tadejevic kapott sárga lapot Priskin felrúgásáért.
   
36.p. Gyors győri ellentámadás végén Priskin éles szögből lőtt 12 méterről jócskán a kapu mellé.
   
30.p. Pátkait buktatták a kaputól 22 méterre. Koltai szabadrúgása beszélyesen tartott a kapu jobb alsó sarka felé, de Helesfay szögletre mentett. Pontrúgás után tisztáztak a vendégek.
   
25.p. Gyors győri ellentámadás végén Windecker lőtt 20 méterről jobb lábbal, de a labda a jobb oldali kapufát csattant.
   
23.p. Hosszú percek után ígéretes szögben jutott szabadrúgáshoz az ETO. Rudolf jobb lábas lövése méterekkel kerülte el a vendégek kapuját.

12.p. Frőhlich ugratta ki a védők mögé befutó Kővárit, akit Lang rántott le a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt, illetve a hátvédnek sárga lapot adott. A labda mögé Márkvárt állt, aki a jobb alsó sarkot célozta meg, de az első győri mérkőzésén kapuban álló Cellár érezte a sarkot és remekül hárította a lövést.
   
9.p. Koltai jobb oldali beadását Kvilitaia méterekkel emelte a kapu fölé.

8.p. Szép győri akció végén Pátkai passzolt balra Rudolfnak, akinek az a beadását az utolsó pillanatban bevetődő Balogh blokkolta.
       
5.p. A hangulatra nem lehet panasz, alaposan kitesznek magukért a győri szurkolók. A csapatok részéről egyelőre mezőnyjátékot láttunk eddig.
   
1.p. A vendégek kezdték a találkozót.
       
Elkezdődött a csapatok bemutatása, rövidesen kezdődik a találkozó.

A győri szurkolók az alábbi molinót függesztették ki a lelátóra: "111 BÜSZKE ÉV, AZ ETO CSAK A MIÉNK"

Kezdőcsapatok

Győri ETO FC - Pécs
ETO Park, vezeti: Szilasi (Viszokai, Kóbor)

ETO: Cellár - Kamber, Lipták, Lang - Koltai, Bucsa, Pátkai, Windecker - Rudolf - Kvilitaia, Priskin. Vezetőedző: Miriuta László.

Csere: Pogacsics (k), Kerékgyártó, Trajkovic, Stevanovic, Nagy Á., Mayer, Tóth D.

PMFC: Helesfay - Nagy J., Balogh, Ojdanic, Tadejevic - Manjrekar, Márkvárt, Kővári, Frőhlich - Rácz, Frank. Vezetőedző: Robert Jarni. 

Csere: Ipacs (k), Weitzer, Heffler, Horváth A., Szatmári, Uzoma, Pauljevic.


Előzetes

Győri ETO FC - PMFC
OTP Bank Liga 29. forduló
Szombat 18.30


A szurkolók zöld-fehérbe öltözve köszönnek el a mostani csapattól és egyben ünneplik az ETO újjászületését.

Miriuta László vezetőedző: „Köszönöm a játékosoknak és a kollégáimnak, hogy az elmúlt két és fél hónapot az ismert körülmények ellenére becsülettel végigdolgozták. Köszönöm a szurkolóknak, hogy mellettünk állnak, hogy biztattak bennünket és hogy szombaton is ott lesznek a lelátón. Szeretem ezt a várost, a győrieket, így ahogy játékosként, úgy edzőként is remélem, visszatérek majd ide pályafutásom során."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó hírek jöttek Schumacherről

Sabine Kehm, Michael Schumacher sajtósa szerint tovább javult a 2013 decemberében síbalesetben… Tovább olvasom