Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Sopronnak kell-e az SVSE?

Labdarúgás - Azzal, hogy a hét közben Sopron közgyűlése leszavazta a városnak teljesen előnytelen „ZTE-projektet", Sopron első számú futballcsapata az NB III Bakony-csoportjában a 8. helyen végzett SVSE-GySEV lett. Jabronka Béla szakosztályvezetőt kértük arra: elemezze a kialakult helyzetet.
– Mennyire lepte meg a rendkívüli közgyűlésen született döntés?
– A dunaújvárosiakkal folytatott tárgyalásokról tudtam. Azt gondoltam, ha az realizálódik, abban valamilyen formában az SVSE-GySEV is érintett lett volna. Az meglepett, hogy a ZTE is képbe került. Végül azonban úgy alakult, hogy a mi csapatunk lett az első számú együttes a városban.

– Amely az NB III középmezőnyében végzett. Ha túl sokban nem is, abban egyetértenek, akik érdemben tehetnek a soproni labdarúgásért, hogy legalább másodosztályú csapatra szüksége van a városnak. Keresték már ez ügyben?
– Gőbl Gábor már jelezte, megvan benne a szándék, hogy klubunkat jelentősebb összeggel támogatná. Az önkormányzat azonban még nem vázolta a velünk kapcsolatos elképzeléseit.

Az SVSE-GySEV Sopron első számú csapatává lépett elő.
Az SVSE-GySEV Sopron első számú csapatává lépett elő.

– Azért ez egy alapvetően új helyzet, s nyilván sokan örülnének, ha a következő bajnokság végén a Vasút egy osztállyal feljebb lépne. Ön szerint mi kellene ehhez?
– Június harmincadikán lesz egyesületünk éves rendes közgyűlése, az ott történtek is fontosak lehetnek a klub jövője szempontjából. Alapvetően szeretnénk a most szerepelt csapat gerincét együtt tartani. Hogy mennyire sikerül megerősíteni a csapatot, az egyértelműen az anyagiakon múlik. Ha lesz mód erősítésre, nagyon fontos lenne, hogy soproni kötődésű játékosok érkezzenek. A feljutást kiharcolni viszont nagyon nehéz. Ahhoz, hogy erre esélyes csapata legyen az SVSE-GySEV-nek, úgy gondolom, a most befejeződött szezon költségvetéséhez képest két és fél-háromszor annyi pénzre lenne szükség.

– Adódik a kérdés: maradnak az SVSE sporttelepén, vagy a következő évadtól a városi stadionban játszanak?
– Azt gondolom, erről még korai beszélni. Meg kell várni, hogyan alakul a klub anyagi helyzete, hogyan sikerül erősíteni. Azt gondolom, a felkészülést július hetedikén, majd a következő évadot az SVSE sporttelepén kezdjük, aztán meglátjuk, hogy szerepel a csapat és hogyan alakul majd a nézőszám. Ennek függvényében még vátozhat a helyzet.


Olvasóink írták

 • 15. pisti50 2008. június 26. 18:58
  „NB1 .hu Cikk Döntsön a város vezetés
  SVSE vagy saját nevelésü cs soron játékosok induljanak ezekre lehet támogatást adni

  Az MLSZ versenybizottsága elfogadta 30, az NB II-ben indulni kívánó klub nevezését. Két csapat még hiányzik a másodosztály mezőnyéből, ennek oka az élvonalból kizárt Sopron megszűnése - a klub az NB III-ban indulhat, ha akar - és az, hogy a Szentlőrinc, amely a Dráva-csoportból jutott fel, nem vállalta az indulást a második ligában.
  A bizottság a következő klubok nevezését fogadta el: Baktalórántháza, Barcs, Békéscsaba, BKV Előre, Bőcs, Budaörs, Cegléd, Dunaújváros, Debrecen, ESMTK, Ajka, Felcsút, Ferencváros, Gyirmót, Integrál DAC, Jászberény, Kaposvölgye, Kazincbarcika, Kozármisleny, Makó, MTK, Pécs, Százhalombatta, Tatabánya, Szolnok, Tököl, Pápa, Vác, Vecsés, Zalaegerszeg.
  A Debrecen, az MTK és a ZTE természetesen második, az adott NB III-as bajnokságot megnyerő gárdájával szerepel majd a másodosztályban.
  Az NB II feltöltésének módjáról a szövetség legközelebbi, azaz jövő csütörtöki elnökségi ülésén születik majd döntés. A két csoport kialakítására csak a feltöltés után, a mezőny valamennyi csapatának ismeretében kerül sor.
  (mlsz.hu)
  Hozzászólás a hírhez (55”
 • 14. chris13 2008. június 25. 21:19
  „Sziasztok! Mivel voltak olyan szívesek az Önkormányzat részéről megszüntetni a honlapo, ezért kénytelen vagyok újat indítani. Hamarosan működni fog, sok sok dokumentummal az elmúlt évekből...Üdv. Chris. ex FC Sopron”
 • 13. pisti60 2008. június 25. 16:04
  „Csak egy soproni!!

  Ezt én is megtudom válaszolni.

  Semmi Ha akarta volna akkor megmenthette volna az nb1-es csapatot is
  Nem érdekli a foci csak a kosár.
  A szarházi város vezetés!!”
 • 12. csak egy soproni 2008. június 25. 14:13
  „Kedves Gőbl Úr!

  Őntől kérdezném ( aki egyedüliként törödik még a soproni focival)
  mennyi az esélye annak hogy a város vezetés felkarolja az SVSE-t??
  Illetve mi várható a soproni utánpótlásra értem ezalatt az SC Sopront ???”
 • 11. pist50 2008. június 23. 16:05
  „Az én véleményem!!

  Kár itt vitatkoznunk
  A város vezetés hülyének nézi a foci barátokat azt tesz amit akar.

  Ha bele döglünk akkor is az lessz amit ők akarnak sajnos
  A mi véleményünk semmit nem ér nem érdekli őket.

  Ez a nagy helyzet,még az fc sopron honlapját is be záratták peddig szivesen nézegetett vissza az ember milyen volt a mult.

  Olvasgatott milyen meccsekvoltak kik játszottak milyen eredmények születtek.

  Képek forum hozzá szólás stb.
  Még ezt is elvették tőlünk.
  Azért irom nem eggymással kéne foglalkozni vitatkozni hanem a város vezetéssel.”
 • 10. G.GOBL 2008. június 23. 11:06
  „Puska Úr!

  Nem kérni kell, hanem kölcsönös előnyökön alapuló egyességet kötni. ( Önkormányzat - ZTE FC ) Minden további nélkül lehetett volna SOPRON számára a 8. sz. hozzászolásomban nyilvánosságra hozottak szerint előnyös szerződést kötni. Ha azonban nem, akkor be kell fejezni a tárgyalást és az SVSE megerősítésére kell törekedni, a ZTE FC nek felkínált forrás 75%-át. Lehet vitatkozni az álláspontomon.

  A kupagyőztes csapatból Tóth Misinek külföldi ajánlata volt és mivel nem volt június 29-ig valós perspektíva ( nem volt még képben Vizer Úr ) nem verhettem át a klub ikonjának számító gólkirályunkat, akit sürgetett az idő mert olyan szerződést kínált neki a FREDRIKSTADT amit Ő alá szeretett volna írni. Szekeres Tamásnál ugyan ez volt a helyzet, csak neki még a szerződése is lejárt, Bárányos Zsoltnak szintén. Vizer urat 2005. jun. 29-én kerestem meg, a tárgyalások 2005. július 11-éig tartottak. Vizer úr akkor csak és kizárólag Csank Jánosra KÍVÁNTA ALAPOZNI A SZAKMAI MUNKÁT!
  A csapat egyben tartását tehát nem lehetett célként megfogalmazni Vizer Úr számára, de azt igen, hogy a havi tulajdonosi támogatását késedelmes 45 napon túli teljesítése esetén a megvásárolt 51%-os üzletrészét 1 Ft-ért a korábbi eladó visszavásárolhatta... Ez a kötelem amig én voltam az FC SOPRON Futball Kft ügyvezetője bent is volt a társasági szerződésben, és nem is volt semmilyen lényeges finanszírozási probléma 2006. június 30-ig.

  Puska Úr, lehet tovább okoskodnia::)))”
 • 9. puska 2008. június 23. 09:05
  „Göbl Úr!

  2 azaz kettő kérdésem lenne!

  Mikor Ön idehozta Sopronba Vizer L. Mariust miért nem kötötte ki pl. hogy tartsa egyben a csapatot és Pintér A. maradjon az edző és soproniak játszanak elsősdlegesen a csapatban?
  Ön szerint ha valaki elmegy kérni diktálhatja-e egyoldalúan a feltételeket?”
 • 8. G.GOBL 2008. június 22. 11:23
  „EZEKKEL A FELTÉTELEKKEL LETT VOLNA ÉRTELME MEGKÖTNI A SZERZŐDÉST. NEM NEVEZEM MEG, HOGY MELYIK MAGAS BEOSZTÁSÚ VEZETŐNEK JAVASOLTAM AZT, HOGY CSAK ÉS KIZÁRÓLAG EZEN FELTÉTELEKKEL SZABAD EGYÜTTMŰKÖDÉST VÁLLALNI A ZTE FC-vel, ÉS SZINTÉN NEM NEVEZEM MEG AZT AZ ÖNKORMÁNYZATI VEZETŐT AKI NEM TUDTA ELÉRNI EZEKET A FELTÉTELEKET, CSAK A SOPRON SZEMPONTJÁBÓL EGYOLDALÚAN ROSSZ, FELTÉTELEKET A ZALAEGERSZEGI TÁRGYALÓ PARTNERÉVEL SZEMBEN ÉS A SZÁMUNKRA ELŐNYTELEN FELTÉTELEKET TARTALMAZÓ SZERZŐDÉSTERVEZETET VÁRATLANUL BENYÚJTOTTA A KÖZGYŰLÉSNEK.  3. A ZTE FC jogai és kötelezettségei

  a) A ZTE FC kötelezettséget vállal arra, hogy - jelen megállapodás hatályban léte alatt - a ZTE Amatőr másodosztályú labdarúgó csapat NBII-es bajnoki, Magyar Kupa labdarúgó mérkőzései közül azokat, ahol a ZTE FC a pályaválasztó (továbbiakban: Hazai Mérkőzések) a Stadionban rendezi meg, és az ehhez szükséges jóváhagyást a Magyar Labdarúgó Szövetségtől legkésőbb 2008. június 30. napjáig beszerzi és a Holdingnak átadja. A Holding szavatosságot vállal azért, hogy a jelen pontban meghatározott mérkőzések a Stadionban jelen megállapodásban foglaltaknak megfelelően lebonyolíthatóak.

  b) A ZTE FC kötelezettséget vállal arra, hogy a Stadion használatáért bajnoki idényenként havonta 100.-Ft, azaz Egyszáz forint + Áfa bérleti díjat fizet a Holdingnak. A jelen pontban írt bérleti díj megfizetésére bajnoki idényenként egy összegben, az adott bajnoki idény szeptember hónapjának 1. napjáig fizeti meg a Holding által kiállított számla ellenében, banki átutalás útján.

  c) A ZTE FC kötelezettséget vállal arra, hogy a ZTE Amatőr labdarúgó csapatot jelen megállapodás alapján a szerződés időhatálya alatt,, SOPRON FC" néven nevezi és szerepelteti. A Felek a névhasználat körében kölcsönösen megállapodnak abban, hogy a "SOPRON FC" nevet egymás jóhírének, személyiségi jogainak csorbítása nélkül korlátozásmentesen jogosultak használni

  d) A ZTE FC kötelezettséget vállal arra, hogy jelen megállapodással a ZTE Amatőr / FC SOPRON névhasználati és minden kereskedelmi jogait (ezek között például: a Hazai és idegenbeli mérkőzéseken a Stadionban kihelyezhető minden tábla, reklámfelület és egyéb reklám kihelyezés joga, Hazai és idegenbeli mérkőzésekhez kapcsolódó egyéb marketing jogok, cégek bemutatkozása, kezdőrúgás, rendezvények stb., a SOPRON FC promotálásának joga, az e) pontban írtak szerint) bajnoki évadonként 35.000.000.-Ft, azaz Harmincötmillió + ÁFA, ellenérték fejében jelen szerződés teljes időtartamára kizárólagosan a Holdingra átruházza, kereskedelmi (marketing) jogok a Holdingot azzal a megkötéssel illetik meg, INNENTŐL TÖRÖLNI: hogy a mezreklám joga tekintetében a ZTE FC jogosult Zalaegerszeg város és a ZTE FC 15x15 cm-es logoit a mez elülső felületének egyik oldalán felhelyezni.

  e) A felek megállapodnak, hogy a névhasználati szerződésen túl a SOPRON FC ( ZTE Amatőr ) játékos keretének 12 sportolóját az SC SOPRON UP egyesület, Soproni VSE valamint korábban már Sopronban szerepelt labdarúgók alkotják. A gyakorlatban a felek oly módon valósítják meg együttműködésüket, hogy felállítanak egy 3 fős AD-HOC bizottságot amelyből két tagot a SOPRON HOLDING delegál, 1 főt pedig a ZTE FC ZRT.

  f) A Holding jogosult a SOPRON FC promotálásának keretében különösen kiadványokat kiadni, filmet stb. készíteni, a csapat önálló hivatalos honlapját elkészíteni, és A ZTE FC vállalja, hogy saját hivatalos honlapján megjelöli - megfelelő keresztlink elhelyezésével a SOPRON FC Holding által elkészíttetett hivatalos honlapját és az esetlegesen hozzá érkező megkereséseket is ide irányítja

  g) A ZTE FC kijelenti és szavatolja, hogy a ZTE Amatőrt jelen megállapodás hatályban léte alatt - első alkalommal a 2008/2009-es bajnoki évadra a "Sopron Futball Club" elnevezés alatt nevezi, továbbá, hogy - a Stadion használatának biztosításán kívül - valamennyi az NBII-es bajnokságba történő nevezéshez szükséges feltételt biztosítja a SOPRON FC részére.

  h) A felek megállapodnak, hogy és a ZTE FC tudomásul veszi továbbá, hogy a SOPRON FC teljes SZAKMAI felelősséggel történő működtetésére a Felek létrehoznak egy 3 fős AD-HOC bizottságot, amely tagjai közül 2 főt SC SOPRON UP egyesület és SOPRON HOLDING által megjelölt soproni sportszakembereket egy főt pedig a ZTE FC ZRT. delegálhat.

  i) A ZTE FC kötelezettséget vállal, hogy 4 profi és 8 amatőr szerződéssel bíró labdarúgóját jelen együttműködési szerződés keretében FC SOPRON néven szereplő csapatban Sopronban szerepelteti oly módon, hogy az edzések is Sopronban zajlanak.

  j) Ez ebben a formában felesleges: (A ZTE FC vállalja annak biztosítását, hogy a Hazai Mérkőzéseken a ZTE Amatőr mindenkori formája és tudása szerinti legjobb teljesítményt nyújtsa.)

  k) A SOPRON FC a hazai mérkőzéseken - annak ellenére, hogy a ZTE FC ZRt hivatalos színe a kék-fehér - a piros, idegenben fehér szerelésben játszik.”
 • 7. pisti60 2008. június 20. 19:05
  „De igen azt is mondták eggy személy nincs ki békülve G Gabival és ezért nem tágyalnak vele.
  Tényleg fére kéne tenni az indulatokat.
  Ki elégittő volt a válasz Fc soproni?
  És felhábotitónak tartom,hogy hülyének nézi Sopron és környéki embereket.
  Rádonyi meg menjen a p..ba.
  Ő mit tett sopron fociáért?
  Ő is ugyan ugy bent volt Matáv fc eladásában.”
 • 6. fc soproni 2008. június 20. 18:37
  „Én is voltam a közgyülésen és nemcsak Koczán képviselő hanem Rádonyi képviselő is azt mondta igaz az ülés után, egyetlen út van az SVSE. Minél elöbb feljutattni az NB2-be. Akkor a polgármeterek miért szabadkoznak? Most, hogy nincs ellenére a Vasut mindenesének Jablonka Bélának sem akkor tessék lépni. Van nekik egy nagy akadály Göbl Gábor.
  Kedves pisti 50! Azt nem mondták miért nem akarnak a Gáborral együtt működni? Arról sem szóltak mi a céljuk a 6-700 milliót érő pályával?”
 • 5. pisti50 2008. június 20. 18:34
  „Nem értek a politikához,de hallkan megjegyzem.Walter ur miből terjeszkedik a Személy gépkocsi szalonjaira gondoltam!!
  Nem véletlenül a mi tisztességesen be fizetetta adónkból terjeszkedett?
  Vagy netán mikor eladta az fc-sopron focicsapatot?
  És még a régi városvezetés van felháborodva azon,hogy nem nyalták ki a maffia Vizer seggét.
  Ez mostani közgyülésen hangzott el.
  Látni ezen is,hogy minden régi bakiért a mostani vezetést sérelmezik.
  Ha minden párt összefogna és nem gyülölködnének nem a haszonlesés lenne a fő cél szépen fel lehetne virágoztatni Sopront.
  Meg lehetet volna menteni a focicsapatot is és nem el ba..ni sok sok ezer ember szórakozását.
  Kérdem én miért nem támogassa Walter Sopron fociát?
  De itt nem csak Walterra gondolok hanem ott van még a sörgyár Hirsler Samas.sok sok válalkozó.
  Ha mindenki össze fogna nem jutnánk ide.
  Elöbbi város vezetés hibáit nem erre a vezetésre kéne rá hibáztatni fogjanak össze és szolgálják a város és környéki bizalmát,nem ezt kéne tenni? hiszen mi biztunk magukba.”
 • 4. Nagypapa 2008. június 20. 18:33
  „Szomorú lennék, ha "3-asnak" lenne igaza!
  Csak magához tér végre "EZ" a városvezetés!
  A remény hal meg utoljára.”
 • 3. pisti50 2008. június 20. 18:08
  „Én ott voltam a közgyölésen és utánna a polgármesterekkel le ültünk beszélgetni.
  Ezt a kérdést is felvetettük,hogy adja oda a város azt a pénzt amit a zte-nek szántak volna,de csak habegés habogás volt.
  Nem akarnak ők semmilyen focit Sopronba.
  Cak a férfi kosárlabda megmentése a cél.
  Sport szálloda 6 pályás teke pálya ez a cél kitüzésük.
  De kérdem én minek sport szálloda ha minden sportot tönkre tesznek?
  Abbol a pénzböl simán egy nb1 vagy nb2-es csapatot lehetett volna müködtetni.
  Tehát ne reménykedjünk abba,hogy az SVSE-t is támogatni fogják.
  SVSE-vel kapcsolatba még annyit elmondtak,hogy lehet a VASUT nem támogatná az nb2-t mert nem álldozna bele pénzt neki elég az nb3.

  Vége teljesen a soproni focinak.

  Majd a stadiont is eledják és lessz belölle METRÓ áruház.”
 • 2. Nagypapa 2008. június 20. 17:57
  „Bevallom, nem is értem, értettem azokat a "külsős tárgyalásokat". Miben lett volna az nekünk soproniaknak a jó? Láttunk volna mecceket? Nem jobb annál - ha már idegeneknek drukolunk - hogy a TV- meccsekbe temetkezünk?
  Igenis helyi bázisra kell építeni és így kialakítani egy jó II. osztályú csapatot. Ez talán jobb lesz, mint egy botladozó, gyenge játékosokból álló NB I-es társaság, akik nem éppen a soproniak kedvére tesznek. A feljutás érdekében lehet, hogy kell "kiselejtezett" NB i-eseket idehozni, de végre visszatérhetnénk a környékről származó, saját nevelésű, fiatal csapat - semmiképpen se idegenlégiós! - játékához.
  Ezen gondolkozzanak el az illetékesek, legalább ebből zárjk ki a politikát!”
 • 1. fc soproni 2008. június 20. 12:47
  „Most, hogy megmaradt a 35 milló ft(a ZTE tervből) ARCCAL A VASUT FELÉ. Ezért írtam a másik fórumon kiváncsi lennék Jablonka Béla véleményére is. Az önkormányzat ismét fázis késésben van. Még nem keresték meg a Vasutat majd ráér amikor lejár az átigazolási időszak. Pontosan az NB1-es ificsapatból kiöregedett srácokat lehetne beépíteni. Attól félek itt is el lesz b...valami. Ne legyen igazam.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diáksikerek megyei és országos szinten

Sulisport - Tenisz. A hagyományokhoz híven ismét megrendezték Győrött a Deák Ferenc Közgazdasági és… Tovább olvasom