Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

Soproni kosaras a legjobb

Fegyverneky Zsófia, az Uniqa-Euroleasing Sopron csapatkapitánya érdemelte ki „Az év játékosa” címet hazánkban a női kosarasok között.
A kitűnő játékos amondó: az elismerést elsősorban a soproni együttes előző évadbeli kitűnő hazai szereplésének köszönheti. „A csapat sikeréért hajtunk, küzdünk mindannyian, és úgy érzem, ha nem domináltunk volna a hazai mezőnyben, azaz ha nem nyerjük meg a bajnokságot és a Magyar Kupát, akkor esély sem lett volna a cím elnyerésére" – mondta többek között az irányító.

Fegyverneky Zsófia, az Uniqa Euroleasing Sopron csapatkapitánya érdemelte ki „Az év játékosa" címet hazánkban a női kosarasok között. A kitűnő játékos amondó: az elismerést elsősorban a soproni együttes előző évadbeli kitűnő hazai szerepésének köszönheti.

– Gratulálunk az újabb elismeréséhez. Amikor a mérkőzéseken csapata sikeréért hajt, küzd, akkor vélhetően nem egy ilyen díj elnyerése jár a fejében...
– Nemhogy nem ez jár, meg sem fordul a fejemben – mondta a kitüntető címet idén már harmadszor elnyerő Fegyverneky Zsófia. – A csapat sikeréért hajtunk, küzdünk mindannyian, és úgy érzem, ha nem domináltunk volna a hazai mezőnyben, azaz ha nem nyerjük meg a bajnokságot és a Magyar Kupát, akkor esély sem lett volna a cím elnyerésére. Csapatjátékokban az ilyen egyéni elismeréseket csak sikeres, győztes csapat játékosai szokták kiérdemelni. Bár az elismerést én kaptam, az érdem elsősorban az előző évad csapatáé.

– A csapat veretlenül nyerte a bajnokságot és a Magyar Kupát, tehát hazai szinten hibátlan évadot nyújtott. Fél év távlatából hogyan értékeli az előző szezont?
– Itthon mindent magabiztosan, nagy fölénnyel nyertünk, egyértelműen mi voltunk a legjobbak. Nagyon összeállt a csapat, vitathatatlanul domináltunk, és a magyar–szlovák bajnokságban is csak egy nagyon szoros döntőben kaptunk ki az Euroliga-negyedik Kassától. Az Euroliga-szereplés kapcsán volt egy kis hiányérzetem.

– A mostani évadban jelentősen átalakult a csapat, új edzővel dolgoznak. Hogy látja az idei együttest?
– Új edzővel, új szakmai elképzelésekkel dolgozunk. Sajnos légiósaink kicsit későn érkeztek, akadt, aki sérült volt, így kezdetben érthető, hogy akadozott a játékunk. Most pedig jött Iva Ciglar, aki egy vérbeli, klasszikus irányító. Ilyen játékosunk nem volt, de hogy az ő érkezése mennyit jelent majd a csapatnak, mennyi pluszt is ad valójában, az csak jövőre derül ki, mert kell még pár hét, amíg összeszokik a csapattal. Szerencsére kommunikációs gondjai nem lesznek.

– Bár kicsit távolabbi a történet, de 2015-ben Európa-bajnokságot rendez Magyarország. Hogyan látja a magyar csapat esélyeit?
– Úgy gondolom, ez a Közép-európai Liga egy nemzetközi szinten is nagyon erős, kiegyensúlyozott bajnokság. Itt azok a magyar játékosok, akik csapataikban rendszeres lehetőséghez jutnak, sokat fejlődhetnek. Az is jó a magyar női kosárlabdának, hogy végre az európai kupákban, az Euroligában és az Európa-kupában is sok együttesünk állt rajthoz. Mindez azt jelenti, hogy az itthon kosarazó legjobb játékosok folyamatosan erős ellenfelek elleni kemény nemzetközi meccseken edződhetnek, és ebből sokat profitálhat válogatottunk a 2015-ös Európa-bajnokságra.

– Hosszú évekig játszott külön, más városban a férjétől, a nyáron az SKC-hoz szerződött Dénes Gábortól. Most, hogy mindketten Sopronban vannak, mennyit jelent ez önnek?
– Nagyon sokat. A pihenőidő az valóban a pihenésé, nem a Kecskemétre való utazással telik az idő, és persze a mindennapok is jóval könnyebbek úgy, hogy egy helyen kosarazunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kosárlabda - Pécsen lép pályára az Uniqa-Euroleasing

A címvédő az SKC vendége. Tovább olvasom