Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 8°C Még több cikk.

Sopronból a ciprusi élvonalba

Labdarúgás - Ágoston Sándor a ciprusi élvonalba feljutott Nea Salamina Famagusta FC erőnléti edzője lett. Supka Attila vezetőedzővel együtt szerződött a szigetországba, ahová csütörtökön utazik el.
Mint ismeretes, a ciprusi élvonalba feljutott Nea Salamina Famagusta FC vezetőedzője Supka Attila lett, aki erőnléti edzőnek a soproni Ágoston Sándort viszi magával.

„Három éve együtt dolgozunk, a Honvédnál és Zalaegerszegen is segítettem Supka Attila munkáját – kezdi Ágoston Sándor. – Nagyon örülök a ciprusi lehetőségnek, hiszen olyan közegbe kerülök, ahol tisztelik a magyarokat, a klubunk orvosa például hazánkban szerezte a diplomáját és természetesen beszéli a nyelvünket. Élettani szempontból érdekes lesz majd, hogy reggel hat és este hét-nyolc órakor kezdődnek az edzések. Több magyar játékosa lesz a csapatunknak, így velünk tart Sipos Norbert Szombathelyről, akit még abból az időből ismerek, amikor a Haladásnál voltam erőnléti edző. Vincze Gézával mi tettük be először az első csapatba."

A Nea Salamina csapata Larnaca városában játssza a mérkőzéseit. A klubot 1948-ban Famagustában alapították, azonban Észak-Ciprus 1974-es török megszállása miatt ebbe a városba tette át székhelyét. A csapat a legnagyobb sikerét 1990-ben aratta, amikor elhódította a ciprusi kupát és a Szuperkupát is.

„Nagy örömmel látok munkához, remélem, a rehabilitációhoz, az erőnléti munkához jobb feltételek állnak rendelkezésre, mint amiket itthon megtapasztaltam. Abban is bízom, hogy megfelelő orvosi háttér áll majd rendelkezésre. Itthon sok edző nem igényli az effajta munkát, szerencsére Supka Attila nem tartozik közéjük. A klubtulajdonosoknak köszönhetően talán ebben is szemléletváltozás következik be a magyar edzőknél."

Ágostonék soproni panzióját a feleség vezeti tovább, de azért alkalmanként találkozhatnak majd a szerelem szigetén. Fiuk Angliából, lányuk Kenyából repülhet oda, hogy együtt lehessen a család. A találkozás örömét csak fokozhatja, ha jól szerepel majd a Nea Salamina.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újoncként is dobogón a Lipót

Labdarúgás - A története során először a harmadosztályban szereplő Lipót-Pékség bronzéremmel zárta a… Tovább olvasom