Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Soóky lépésről lépésre tervez

Nagyszerű eredményt ért el a fővárosban megrendezett ob-n a győri Soóky Gergely: 32 kg-os különbséggel megelőzve a második helyezettet, megvédte tavalyi címét.
A közelmúltban rendezett országos bajnokságon a győri Rekard SE 62 kg-os versenyzője, Soóky Gergely nagy fölénnyel diadalmaskodott, és őrizte meg 2011-es titulusát: ezüstérmes riválisát is 32 kilogrammos különbséggel utasította maga mögé. A győriek versenyzője 250 kg-os összteljesítménnyel (110 kg szakítás és 140 kg lökés) lett ismételten magyar bajnok.

„Megmondom őszintén, nem számítottam ilyen jó eredményre, mert a nyár közepétől a felkészülésem nem volt a legideálisabb. Sérülések nehezítették a munkát. Emellett az év végén Izraelben esedékes junior Európa-bajnokságra gondolva azt terveztük edzőmmel – aki egyébként édesapám, Soóky Zoltán –, hogy lefogyasztok ötvennyolc kilóra, így láthattuk volna, mire lehettem volna képes az ötvenhat kilogrammos súlycsoportban. Ez végül nem jött össze, mert még el sem értem a célsúlyt, már szédelegtem, így inkább maradtam eggyel feljebb, gyors evés és ivás után felerősödtem. Ettől függetlenül nem hittem, hogy ilyen nagy fölénnyel nyerem meg a bajnokságot" – mondta a 19 éves sportoló, aki a sport mellett a PÁGISZ technikumát is végzi az idén.

Soóky Gergely edzés közben. Ha minden jól alakul, a győri súlyemelő akár dobogóra is állhat a junior EB-n.
Soóky Gergely edzés közben. Ha minden jól alakul, a győri súlyemelő akár dobogóra is állhat a junior EB-n.

„Nehéz megmondani, mi várható az EB-n. Mivel csak hatvankét kiló körül vagyok, ebben a súlycsoportban úgy hárommal többnek kéne lennem edzősúlyban. Mondhatni, elég »gyenge« vagyok ide, ráadásul egy-egy év alatt sokat változik a mezőny. A románok például csak úgy ontják az erős súlyemelőket a kisebb súlycsoportokban. Én azért két negyedik hely után már úgy vagyok vele, jó lenne dobogóra állni, de ez sok mindentől függ. Ha elkerülnek a sérülések, s jó formában leszek novemberben, akkor erre meglesz minden esélyem" – folytatta a fiatal tehetség, aki kis lépésekben gondolkodik a pályafutását illetően.

„Benne voltam a londoni olimpiára készülő keretben, nyilván egy ötkarikás játékokon való szereplés minden sportoló álma. Nekem is, de azt gondolom, nekem nem kell nagyot ugranom egyszerre, apró célok elérésével szeretnék közelebb kerülni a lehetőséghez. Először jó lenne korosztályos világversenyen dobogóra állni, a felnőtteknél voltam már EB-n tizenharmadik áprilisban, jövőre a tíz közé szeretnék bekerülni. Ha ezeket elérem, akkor van értelme tovább tervezni" – mondta végezetül Soóky Gergely, aki hozzátette: a várostól idén kapott hatszázezer forint nagy segítség volt a számára. Ez is kellett ahhoz, hogy nyugodtabban tudjon készülni, s a versenyekre koncentrálni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Példaképekkel egy csapatban

Sirián Szederke még csak tizennyolc éves, de fiatal kora ellenére már az Audi-ETO első csapatának a… Tovább olvasom