Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

˝Remélem, hogy az MTK csak fél évet vett el az életemből˝

Pátkai Máté, az MTK labdarúgója nyáron nem hosszabbított szerződést a fővárosi klubbal, a kék-fehérek erre száműzték az NB II-es csapat keretéből. A középpályás bízik benne, hogy télen meg tudja venni az ETO és kiszabadul jelenlegi helyzetéből.

Megszenved a makacsságáért Pátkai Máté, az MTK labdarúgója. A 23 éves védekező középpályás az idén tavasszal nem hosszabbította meg jövő nyáron lejáró szerződését, ezért klubja eltiltotta az edzések látogatásától. Így lesz ez egészen addig, míg a játékos nem talál magának új csapatot, s ha ez télen nem következik be, akkor egészen nyárig kell bűnhődnie. Pátkai Máté hiszi, hogy véget ér a hányattatása, s reméli, hogy a téli alapozást már Győrben kezdheti meg.

– Május 21-én a Paks elleni bajnokin futballoztam utoljára tétmérkőzésen – meséli Pátkai Máté. – Akkor a vezetőség magához kéretett és közölték, szeretnék meghosszabbítani a szerződésemet. Nem utasítottam vissza az ajánlatot, ám amikor elém tették a szerződést, az számomra elfogadhatatlan dolgokat tartalmazott, így nem is írtam alá.

Pátkai Máté már télen zöld-fehérre cserélné a kék-fehér szerelést.
Pátkai Máté már télen zöld-fehérre cserélné a kék-fehér szerelést.


Pátkai Máté azóta a szintén száműzött Kákonyi Dániellel együtt külön edz, mert a csapat közelébe sem engedik a klub irányítói.

– Borzalmas heteken, napokon vagyok túl – folytatja a játékos. – Az a szerencsém, hogy a Hidegkúti-stadionban a centerpálya mögötti kis füves részen, néha pedig a Salgótarjáni úti edzőpályán gyakorolhatok hasonló sorsú társammal együtt. Szerencse az is, hogy Pölöskei Gábor, na meg néha Teodoru Vaszilisz foglalkozhat velünk és olykor a terembe is bemerészkedhetünk. Az apró kegy ellenére szomorú vagyok, mert az MTK fél évet elvett az életemből.

A kegyvesztett labdarúgó természetesen tud a győriek nyári ajánlatáról és arról is, hogy az ETO januárban újra próbálkozik a megszerzésével.
– Bár sokat edzek, nem vagyok a legjobb állapotban, persze tudom, ha együtt készülhetnék valamelyik csapattal, mondjuk az ETO-val, két hét alatt rendbe jönne a fizikumom és helyreállna a lelki békém is. Amióta szóba kerültem az ETO-nál, figyelem a csapat játékát, egy kivételével valamennyi őszi mérkőzésüket láttam. Örömmel mennék Győrbe, és nem csak azért, mert tűrhetetlen a jelenlegi helyzetem.

Tudom, hogy nagyobb lehetőségek várnának rám ott, mint az MTK-nál. Nem beszélve arról, hogy egy nívós célokat kitűző csapathoz kerülhetnék. Az MTK-nál alig-alig volt valami elvárás a csapattal szemben. Reménykedve várom tehát az új esztendőt, hiszem, hogy az ETO újra felveszi a kapcsolatot a menedzseremmel, Fülöp Ferenccel, és azt is hiszem, hogy az MTK vezetői is megenyhülnek és belátják, nincs értelme kiszúrni velem, hiszen a nyáron így is, úgy is elmegyek.

Az sem lényegtelen kérdés, a fővárosi klub télen még pénzt kaphatna Pátkaiért, nyáron viszont a középpályás már szabadon igazolhatna Győrbe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Darázs új országos csúcsa

A közelmúltban Helsinkiben versenyzett Darázs Ádám. Az abdai erős ember felföldi játékokon… Tovább olvasom