Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

Páholyból várhatják az EB-t

A koroncói Hardi Luca Liza és lova, Páholy remekül szerepeltek a legutóbbi budapesti nemzetközi díjugrató Grand Prix-n, így elindulhatnak az ausztriai korosztályos Európa-bajnokságon.
A napokban több mint fél évtizedes szünet után tért vissza a díjugratók legmagasabb kategóriájú nemzetközi versenye, a CSIO Magyarországra. A budapesti versenyen a felnőttek mellett gyerekek is nyeregbe szálltak, a Nemzeti Lovarda világszínvonalú centerpályáján ez volt az utánpótlás-korosztály utolsó válogatóversenye az augusztusi, ausztriai kontinensviadal előtt.

A magyar fiatalok közül az egyik legjobb Hardi Luca Liza volt. A tizennégy éves koroncói lány egyéniben és az egyes számú magyar csapatban is versenyzett, amellyel kijutott az Európa-bajnokságra. A verseny utolsó napján aranyérmet szerzett.

„Nagy élmény volt ezen a versenyen lovagolni, boldog vagyok, hogy jól szerepeltem – kezdte Hardi Luca. – Az első nap gyermek kategóriában egy másodpercen múlt, hogy nem enyém lett az aranyérem, Grand Prix-ben viszont sikerült begyűjteni egyet. Meglepően jó eredményt értem el, már csak azért is, mert a lovamat, Páholyt csak másfél hónapja kaptam a szövetségtől, így nem nagyon szoktunk még össze. Életem eddigi legnehezebb versenyén vagyok túl, szerencsére az öt pályát hibátlanul lovagoltam végig. Nagyon örülök, hogy csapatban kijutottunk az Európa-bajnokságra" – mondta a tehetséges sportoló.

A nemzetközi versenyekig több lépcsőfokon keresztül vezet az út. Nem ritka, hogy napi öt-hat órát kell a lovardában tölteni.

„Az országos viadalokon kell jól szerepelni, mert aki ott teljesít, azt kiemelhetik és válogatott lehet. Jövőre az ifjúságiaknál százharminc centiméeteres magasságon kell majd ugrani. Szeretnék majd akkor is bekerülni a keretbe, és szeretnék most Ausztriában is úgy teljesíteni, mint itthon, ami nem lesz egyszerű feladat. Példaképem Edwina Alexander, egyik lovam például az ő lova után kapta a nevét" – mondta a fiatal lány.
Lucát szülei maximálisan támogatják. Bár a családban eddig senki sem foglalkozott lovaglással, lányuk mindenkivel megszerettette a sportágat.
„A lovaglás sok lemondással jár, de amennyi nehézség, ugyanannyi öröm is van benne. A legjobb érzés az, amikor a lányom tiszteletére játsszák el a Himnuszt. Az édesapja is mindig ilyen szereplésről álmodott, ami persze Egervári Attila, Luca edzője nélkül nem sikerülhetett volna" – tette hozzá Hardi Beáta, Luca édesanyja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnoki cím huszonöt év után

Huszonöt év után ünnepelt ismét bajnoki címet a gönyűi csapat, amely a Megyei Magyar Kupa döntőjébe… Tovább olvasom