Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 17°C | 26°C Még több cikk.

Országos bajnokság és vb-válogató győriekkel

Hétvégén Szolnokon rendezik a kajak-kenu sík vízi országos bajnokságot.
 A viadal a nem olimpiai számok világbajnoki válogatója. A Graboplast Győri VSE minden felnőtt versenyzője elindul a megmérettetésen.

„Gyakorlatilag minden felnőtt versenyzőnk elindul a szolnoki versenyen. Sok számban ugyan eldőlt, hogy kik lesznek majd ott a világbajnokságon, de azért még maradtak kérdőjelek. Ami biztos, Kammerer Zoltán, Széles Gábor és Nagy Péter már korábban biztosította indulását Szegeden – mondta a győriek szakosztályvezetője, a Magyar Kajak-kenu Szövetség általános alelnöke, Kadler Gusztáv. – Számunkra elsősorban tehát a bajnoki szereplés a fontos, mert hiába nyer mondjuk C2 500 méteren vagy bármely számban Nagy Péter és Széles Gábor, a világbajnokságon nem indulhatnak, mert olimpiai számban, C2 1000 méteren már résztvevői lesznek a világbajnokságnak. Ugyanez elmondható Kammerer Zoltánról is. Persze lesznek olyan győri versenyzők, akik rajtuk kívül kiharcolhatják a csapatba kerülést."

Férfi kajakban még négy, kenuban három számban nem született döntés, az összes többi távon ismeretes a vb-résztvevők személye.

A nőknél kicsit bonyolultabb a helyzet, a győrieknél többek közt a kenus Takács Kincső harcolhatja ki Szolnokon a vb-részvételt.

A szegedi világbajnokságot augusztus 17. és 21. között rendezik. A Maty-éri viadalra 90 ország mintegy 2000 versenyzőjét várják, s a kibővített lelátókon naponta 11.300 néző szurkolhat majd. Korábban elindították a „Londonba Szegeden át vezet az út" mottójú, vb-t népszerűsítő kampányt is, melyben Kajak-kenu rock and roll címmel a kenu-, illetve kajaklapátokon „gitározó" három olimpiai bajnok, Kovács Katalin, Kammerer Zoltán és Vajda Attila játssza a főszerepet. A versenyzők óriásplakátokon, mozis, illetve televíziós reklámfilmekben jelennek majd meg országszerte.

A világbajnokság kampánya csütörtökön újabb fordulóponthoz érkezett: sajtótájékoztató keretében vetítették le a Vajda Attila olimpiai bajnok kenus főszereplésével, valódi 3D-ben forgatott reklámfilmet.
Az eseményen elhangzott, Magyarországon elsőként a kajak-kenu szövetség (MKKSZ) mutat be sporttémájú 3D-s reklámfilmet, amelyet augusztus közepéig a Cinema City hálózatába tartozó budapesti és szegedi mozikban vetítenek le minden film előtt, a 3D mellett „hagyományos" kétdimenziós változatban is.

Deák Lajos, a film producere azt mondta, tudomása szerint sporttémájú 3D-s filmet eddig még sehol a világon nem forgattak.

A sajtótájékoztatón jelen volt a vb-kampány másik két ötkarikás bajnok plakátarca, Kammerer Zoltán és Kovács Katalin is. Kammerer arról beszélt, hogy az EB óta megemelték az edzéstávot és bizakodva várják a szegedi vb-t. Kovács Katalin bevallotta, hogy a hazai válogató után volt benne némi rossz érzés, de az EB sikere feldobta, pluszenergiát adott neki a vb-re. Mivel a hétvégi ob-n nem muszáj elindulnia, közös döntés alapján, a vb érdekében kihagyja a versenyt. Azt mondta, nem is emlékszik rá, pályafutása során volt-e olyan ob, amelyen nem indult.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új filozófia az ETO utánpótlásánál

Az ETO utánpótláscsapatainak felkészüléséről és a tehetségkutatás helyzetéről tartott beszámolót… Tovább olvasom