Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 31°C Még több cikk.

Nikolov már csak a szépre emlékezik

Labdarúgás - Nikolov Balázs, az ETO FC távozó futballistája – még ha nem is volt felhőtlen a Győrben eltöltött utolsó három hónapja – úgy érzi, remek időszakot töltött el a Rába partján.
Nem lehet kijelenteni, hogy nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket Nikolov Balázs, ám tény: a futballista – akárcsak a zöld-fehér gárda – ősszel nem tudta megismételni az előző bajnokságban mutatott teljesítményét.

Minden bizonnyal ez is közrejátszott abban, hogy a játékos és klubja elköszöntek egymástól.
Nikolov nagy reményekkel érkezett Győrbe, Egervári Sándor vezetőedzővel együtt 2007 jú-
niusában.

A kétszeres magyar bajnok, válogatott játékos a szakvezető kifejezett kérésére került a zöld-fehérekhez és hosszú távú megoldást reméltek tőle a jobb oldali védő pozíciójában.

Nem is okozott csalódást, s nemcsak a hátsó alakzatban, a középpályán is helytállt. Ahogy a csapat, ő is remek bajnokságot zárt, az elmúlt ősszel azonban minden megváltozott.

– Meglepődött, amikor a bajnokság végén szabadlistára került? – kérdeztük a volt győri futballistát.

– Nem, nem lepődtem meg. Valahol éreztem, hogy váltanom kell, s tudtam, hogy az új edző, Dragoljub Bekvalac nem nagyon számít a harminc feletti játékosokra. A távozásom igazából közös döntés volt a klub vezetőivel, akik egyébként mindvégig rendkívül korrektek voltak velem szemben.

– Az első évben nagyszerű idényt zárt. Csapatával bronzérmes lett, s a nemzetközi porondon is szerepelhetett.

– Élmény volt, főleg hazai pályán játszani. Remek sorozatot produkáltunk, a bajnokságban Győrben nem lehetett minket megverni. Emlékezetes marad számomra ezenkívül az MTK elleni meccs, amely az én gólommal dőlt el, de említhetnék sok más találkozót is, így a Siófok, az Újpest vagy a Kispest elleni kilencven percet is. Örülök, hogy részese lehettem ennek az időszaknak, no meg a megnyert bronzéremnek.

– Ősszel aztán másképp alakultak a dolgok.

– Ez tény, s nem is akarok mentegetőzni, de tényleg nagyon sokszor nem volt szerencsénk. Ha sikerült volna meccsenként kihasználnunk a több helyzetünkből legalább egyet, sokkal előrébb végeztünk volna a tabellán.

– Láthatóan megromlott a viszonya a vezetőedzővel, az egyik mérkőzésen nem is fogott vele kezet, amikor lecserélte.

Erről nem nagyon szeretnék beszélni, de tény, hogy már nem volt meg az a bizalom Sanyi bácsi részéről, amit korábban éreztem. Persze nem ment jól a futball, de talán ebben közrejátszott az is, hogy hol be-, hol lecserélt, hol játszottam, hol nem.

– Keserű szájízzel hagyja el a Rába-partiakat?

– Dehogy. Összességében nagyon szép időszak volt, amit Győrben töltöttem. Bronzérmesek lettünk, nagyon jó volt a kapcsolatom a csapattársaimmal, a stábbal. Tudomásul kell venni, hogy ilyen ez a játék. Ha menni kell, hát menni kell és egy másik csapatban kell futballozni.

– Mi lesz a sorsa? Úgy hallani, Pakson készül.

– Jelenleg Pakson edzek, a városban kezdtem el a felkészülést, s ha az elkövetkező egy hétben nem kapok külföldről ajánlatot, akkor nagy valószínűség szerint ott is folytatom a pályafutásomat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri kutató a legjobb bírók között

Labdarúgás - Böcskei Balázs 2008 júniusától tagja a játékvezetők országos keretének. Az NB II-ben… Tovább olvasom