Hamarosan rajtol a fesztiválszezon

2024.05.03. 13:01

Igazi gasztrokavalkádot ígér a SopronFest - Mutatjuk az érkező séfeket, különlegességeket

Kevesebb, mint két hét és kezdődik a SopronFest, ami nem csupán a zenei programkínálat tekintetében ígérkezik különlegesnek: kiállításokkal, filmvetítésekkel, túrákkal, podcastekkel, gyerekfoglalkozásokkal és persze jobbnál jobb ételekkel és italokkal várunk benneteket a Hűség Városában a fesztivál ideje alatt. Ha igazi ínyenc vagy, akkor a Sopron Gourmet kínálata neked szól!

Kisalföld.hu

Szabi a pék is érkezik a SopronFestre. Fotó: MW-archívum

Zenés élményfőzés, rendhagyó vidéki villás brunch, vegán vacsoraest, Michelin-csillagos séfek, kiváló borok, prémium kávék és szakmai beszélgetések várnak a SopronFesten.

Május 11. és 17. között Sopron 12 étteremében és vendéglátóhelyén 27 gourmet programmal készülünk nektek. Többek között a városba látogat és ide teszi át a konyháját Gianni, Bíró Lajos, Mautner Zsófia, Szabi a pék és Jahni László, a balatonszemesi Kistücsök séfje, a helyi gasztro színtérből pedig Harrer-Abosi Beatrix és Erhardt Zoltán is izgalmas menüvel készül. A fesztivál területén pedig miközben a Halott Pénz, Azahriah, vagy éppen Majka koncertjére vársz, a Street Kitchen szervezésének köszönhetően az ország legjobb Food Truck konyháinál falatozhatsz.

Természetesen a legendás Soproni borvidék is kiemelt szerephez jut. A Vinodomban az esemény borát is megválaszthatjátok, a Bormozi során pedig finom borokat kortyolgatva filmezhettek. A hét során ezen a helyszínen Rókusfalvy Pál helyi borászokkal beszélget, valamint a pincetúra és traktoros dűlőjárás is innen indul majd. A Soproni borvidék pincéi egész héten várják a látogatókat a Nyitott pincék program keretében, míg a pünkösdi hétvégén a Rejpál-házban a SopBorFestet rendezik meg. A Lővérek területén pedig a Magyar Bor x Poncichter Borfalu kínálja majd a vidék legjobb borait.

A Sopron Gourmet számos eseménye ingyenesen is látogatható, de a férőhelyek korlátozott száma miatt mindenképpen érdemes időben regisztrálni. A pontos információkért látogass el a honlapunkra!

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában