kisalfold.hu videó

2024.05.03. 18:20

23 éves Pembé - Elefánt születésnapi bulit tartottak a győri állatkertben - videó, fotók

Elefánt fogadta a a születésnapi gratulációkat a győri állatkert kifutóján. Az elefánt 100 kilogramm ételt fogyaszt naponta, így jól jött a zöldségből és gyümölcsből álló finomság.

Barki Andrea

Pempé elefánt születésnapi menüje ilyen volt a győri állatkertben.

Fotó: Csapó Balázs

Nagyétkű elefánt

Alma, banán, mangó, paradicsom, hagyma, uborka, saláta, széna alkotta Pembé, a 23 éves elefánt születésnapi tortáját a Győri Xantus János Állatkertben a péntek délutáni születésnapi zsúron, ahova a sajtó képviselői is meghívást kaptak.

 Az elefánt mintegy 100 kilogrammnyi ételt fogyaszt el naponta, így az ünnepi falatokat hamar felszippantotta ormányával és rakta a szájába.

Nemrégen írtunk arról, hogy nagykorú lett az állatkert másik elefántbikája, BouBou.

Az elefánt Izraelben született

A termetes elefánt Izraelben született 2001 májusában, majd onnan hatéves korában átkerült Franciaországba. Nagyszülei igazi afrikai vad elefántok voltak, nagyanyja még most is él. Pembére Franciaországban rátalált a szerelem, a nászból pedig egy kislány született 2017-ben. Győrbe költözve azonban mégsem szakadt el rokonsága minden tagjától.

Bár eddig nem ismerték egymást, most összehozta őket a sors, így Pembé átadhatja tudását unokaöccsének, Rungwenek. A most huszonhárom éves bika a tréningeken előszeretettel vesz részt, a kedvenc csemegéje pedig a póréhagyma.

Az elefánt születésnapi partiján a látogatók is részt vettek.
Fotó: Csapó Balázs

Elefánt, akinek van tekintélye

A rangidős Pembének, születési nevén Babarnak, nincs szüksége arra, hogy erőszakos módszerekkel követelje ki a tiszteletet magának. Ő pontosan az a fajta vezér, amilyennek egy vezérnek lennie kell. Magabiztos és bölcs személyisége – na meg mérete – egyértelművé tette a kisebbek számára, hogy ő kifutó feje. Persze a legkisebb, mint egy igazi gyerek, feszegeti a határokat.

Fotó: Csapó Balázs

Kito, bizony előfordul, hogy szemtelenkedik a főnökkel, leginkább az ételen képesek összeveszni. Pembé többször is nemtetszését fejezte már ki ebben az ügyben, általában pedig egy hatalmas szénaköteggel közlekedik, amit az ormányával a két agyarára fektet. Gondozói egy ideig egymást kérdezgették arról, hogy melyikük pakolja át a szénát állandóan, mígnem rájöttek a turpisságra: Pembé rendezgeti át magának a kifutót.

Pembét a látogatók a születésnapja alkalmából szombaton a 12.35-kor kezdődő elefánt etetés programon egy almával köszönthetik.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában