Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Nehéz esztendők előtt a vízilabda

Vízilabda - A háromszoros olimpiai bajnok játékosok visszavonulásával a következő néhány évre szerényebb eredményeket jósol a vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Kemény Dénes a jövő hónap végén dönt arról, hogy folytatja-e a munkát a válogatott élén. A népszerű sportvezető Csornán adott interjút a Kisalföldnek.

– Évekig egyfajta mumus volt a magyarok számára a szerb vízilabda-válogatott. Napjainkra hogyan győzték le a „szerbfóbiájukat"?

– Már magával a megfogalmazással sem igazán értek egyet, az úgynevezett „szerbfóbiát" mint megnevezést a hazai média találta ki. A szerbeket az előző években bizonyos szakmai problémák miatt nem tudtuk megverni, de ez nem azt jelenti, hogy fóbiánk lett volna tőlük. A fóbia azt jelenti, hogy valaki fél valamitől, ám mi a szerbektől sosem féltünk. Ha valakinek fóbiája lenne, azok a más csapatok, amelyek vélhetően tőlünk féltek. A szerbekkel szembeni játékról szólva el kell mondanom, hogy az eredetileg kialakított taktika ellenük nem működött, amit aztán megváltoztattunk és ezáltal megszűnt az a sorozat, ami a média elmondása szerint az úgynevezett „szerbfóbiánkat" okozta.

– A háromszoros olimpiai bajnokcsapat több tagja jelezte, hogy lemond a válogatottságról. Kikkel képzeli el a további munkát?

– Nyilvánvaló, hogy az idősebbek távozásával csak a fiatalok felé lehet lépni. Sajnos azonban ki kell jelentenem, hogy a régiek távozásával megüresedett helyekre nem látok annyi fiatal tehetséget, akikkel bátran neki lehetne vágni a következő évek megmérettetéseinek. Hat-hét nagy formátumú játékosra lenne szükség, ám ennyiről jelenleg nem tudok, így azt gondolom, a magyar vízilabdasportra nehéz esztendők várnak. Úgy vélem, a következő pár évben szerényebb eredmények várhatók annál, mint amit a szurkolók megszoktak. Ettől függetlenül a londoni olimpiára kialakulhat az a csapat, ami hozhatja a megszokott eredményeket, bár azt kell mondanom, hogy sosem úgy indultunk, hogy mi leszünk az aranyérmesek, inkább arra helyeztük a hangsúlyt, hogy a lehetséges nyertesek között legyünk. Ezt nagyon fontosnak tartom, hiszen rajtunk kívül van még három-négy olyan válogatott, amelyek ugyanúgy esélyesek a legjobb címre.

Kemény Dénes novemberben dönt a folytatásról.
Kemény Dénes novemberben dönt a folytatásról.

 

– Folyamatosan lebegteti azt, hogy visszavonul a válogatott vezetésétől. Jelenleg milyen elképzelései vannak a jövőt tekintve?

– Ha tartom magam az ígéretemhez és ezt lebegtetésnek lehet nevezni, akkor lebegtetek. Augusztusban jeleztem, év végéig eldöntöm, hogy képzelem a jövőben és a szövetségnek is nyilatkoznom kell terveimet illetően. Azt azonban hangsúlyoznom kell, hogy elsősorban magammal kell tisztába jönnöm, tudom-e, akarom-e vállalni azt a nem kevés munkát, ami a válogatott vezetésével jár. Visszanézve az elmúlt évek mérkőzéseit, magamon is látom, hogy a szövetségi kapitányi beosztás micsoda stresszel jár és erről orvos barátaim is sokat meséltek nekem. Az, hogy folytatom-e a munkát, természetesen a szövetség vezetésétől is függ, hiszen a közeljövőben ott is tisztújítás lesz, és lényeges az is, kivel dolgozom a következő években. A szerződésem december 31-én jár le, de még előtte szeretnék dönteni. Úgy vélem, az elnökség november 20-i választásának környékén hozom nyilvánosságra döntésemet arról, hogy hogyan képzelem a további munkámat. Ebben szerepet játszhat az is, hogy a szövetség élén milyen változások lesznek.

– Mi a véleménye a Kárpáti Györgyről felröppent hírekről?

– Az úgynevezett besúgásról szóló hírek kirobbanásának idején épp külföldön voltam. Sajnos azóta sem beszéltem vele. Van két hír, az egyik az, hogy Gyuri jelentgetett az állambiztonságnak, a másik pedig a saját nyilatkozata, amiben cáfolja ezt a gyanúsítást. Én bízom abban, hogy Kárpáti Györgynek van igaza és a gyanúsítás csak hírlapi kacsa. Évek óta ismerem és saját tapasztalatom alapján csak jót tudok róla mondani. Ugyanakkor azt hozzá kell tennem, hogy ismerve az akkori körülményeket, akár igaz is lehet a besúgásról szóló hír, de ez az én hozzáállásomat akkor sem változtatja meg. Ha már azonban a téma felmerült, én nagyon szeretném, ha ez a „csepegtetés" megszűnne és egyszer végre láthatnám azokat az embereket – mindenkit –, akik négy évtizedig jelentgettek az uszodából, például rólam is. Végre meg kellene tudni, hogy kik voltak közülünk a téglák.

Olvasóink írták

 • 4. gango 2008. október 20. 21:35
  „Ez a véleményem hhhhh írásához kapcsolódott.”
 • 3. gango 2008. október 20. 21:32
  „Ember te redkívül korlátolt, és ostoba vagy, ami nem különösebben gond. A probléma inkább az, hogy van internetelőfizetésed, és használod is. Szerintem nem kellene addig, amig csak ilyen "színvonalú" hozzászolásokat tudsz írni.
  Egyébként sajnálnám ha leköszönne, de egyúttal tökéletesen meg is érteném.”
 • 2. Kokomo Joe 2008. október 20. 21:08
  „Igen ideje lenne az átvilágitás. Reggel hajnalban néztem a döntöt az USA-ban a net-n. Maga a Siverlight ami itt egyedül az USA-ban volt alkalmazva jó minöségü élö video-t adott az Olympiárol. Ezt egyébként kb. délután 3:30-kor mutatta itt csak a TV. Idézek a forditásokbol: Mi nagyon tudunk, mert idáig mindenkit legyöztünk. Jól felkészültünk, mert Navy Seal tréninget is kaptunk, eveztünk, voltunk a fehérházban is. Mi esélyesek vagyunk mert a Magyarok nemtudnak megugrani. Aztán megcserélödött a szöveg. Minden id?k legjobb csapata ellen játszunk, bla, bla, bla,...”
 • 1. hhhhh 2008. október 20. 20:55
  „Kit érdekel a vizilabda nehéz helyzete mikor az emberek nagy része az anyagi csőd szélén áll??
  Menjenek el a vizilabdázók dolgozni!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keresik a jobb szereplés receptjét

Labdarúgás - Ötödik vereségét szenvedte el a Győri ETO a Vasas ellen az NB I-ben. Stark Péter az… Tovább olvasom