Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Negyven év a futballkapuban

Varga Iván a Rábaközben, Bodonhelyen él, több mint negyven éve sportol, védi különböző futballcsapatok kapuját.
Tizenhét éves kora óta igazolt játékos, de mivel fiatalkorában nem volt a faluban sportegyesület, a Győri Mezőgépben – akkori munkahelyén – a megyei I. osztályban szereplő klub ificsapatának lett igazolt játékosa.
„Érdekességképpen mondom, hogy itt együtt játszottam Ruppert Istvánnal, a később híressé vált zongoraművésszel."

Később a Mezőgépből Élelmiszer, majd Kinizsi lett. Szívesen emlékezik az akkori edzőkre, Kuti Herbertre, Horváth Zoltánra és Pálfi Antalra.
„Innen bevonultam katonának, a kiképzési időt Csongrád városában töltöttem, egy fél idényt játszottam a helyi csapatban, de mivel a kapusposzt foglalt volt, hátvédet játszattak velem. A leszerelésemet követően Péren, majd Kajárpécen töltöttem el több szezont. Különösen szép emlékként őrzöm a Kajárpécen töltött időszakot, ahol összetartó, jó baráti közösségben sportoltam."

A kilencvenes évek elején került vissza szülőfalujába, Bodonhelyre, ahol már javában működött a sportegyesület. Azóta a helyi gárdában véd folyamatosan. Ha szükség van rá, akkor még napjainkban is kisegíti az első csapatot, de azért inkább már csak a tartalékok kapuját védi.
„Mindig magasra állítottam a mércét saját magammal szemben, igyekeztem megfelelni az edzők által állított követelményeknek. Ennek érdekében látogattam Győrben a Kopp András által irányított kapusedzéseket is. Soha nem kértem felmentést, örömmel csúsztam-másztam a nálam sokszor húsz-harminc évvel fiatalabb kapusnövendékekkel."

A kérdésre, hogy mi a hosszú pályafutás titka, ezt feleli: „Hiszem és vallom, amennyiben megfelelő géneket örökölsz, egészséges életet élsz, nagy a futball iránti alázatod, még ilyen hosszú ideig is kitolható a pályafutásod ideje."
Varga Iván

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ronaldinho marad az Atléticónál

A 33 éves játékos visszautasította a török Besiktas ajánlatát. Tovább olvasom