Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Négy gól és más semmi: Magyarország-Hollandia: 0-4

Magabiztosan, 4-0-ra nyert a világbajnoki ezüstérmes holland válogatott Magyarország ellen. Komoly helyzetünk alig akadt a meccsen, míg a hollandok kíméletlenül kihasználták, ami adódott előttük.


A mérkőzést követő botrányról és a sajtótájékoztatóról videó itt!

91. perc

Zúg a szép volt fiúk. A gúnyos ritmus annak a két nézőnek szól, akik berohantak a pályára. Ezzel a közjátékkal el is megy a két perces hosszabbítás, a játékvezető pedig lefújja a meccset. A szépítés sem sikerült, a vége 4-0-s holland győzelem.

89. perc

23817 – ez a hivatalos nézőszám.

87. perc

Czvitkovics 18-ról kínálja meg egy erős lövéssel a holland kapust, aki a másik oldalra tolja a labdát, Dzsudzsák egy kis igazítás után laposan lő, Vorm ezt is védi. Egy perccel később Rudolf teker kapura: ez is a holland kapus kezében landol.

86.perc
Magyar szabadrúgás 22 méterről: Dzsudzsák nem talál kaput.

81. perc

Kuyt helyére van Nistelrooy, van der Vaart helyére pedig Strootman áll be.

78. perc

Utolsó magyar csere a meccsen: Elek helyére Priskin állt be.

71. perc

A hollandok csalják az időt, mi meg nem tudunk mit csinálni. Hiába van többet nálunk a labda, komoly helyzetet nem tudunk kialakítani.

66. perc

A két csapat között az a különbség, hogy a hollandok helyzeteket alakítanak ki, és azokat jó arányban értékesítik is. Most egy helyzet kimaradt, miután Sneijder lövése a kapufára csapódott, a kipattóból Kuyt fejelt kapura, azt meg Király védte. Az akció közben Lipták gázolta el Eliát, utóbbit ápolni kellett, előbbi meg sárga lapot kapott.

63. perc

Van Persie is betalál, miután egy lapos labdára jól érkezett jobbról és laposan a kapuba lőtt az ötös sarkáról. 0-4.

A hollandok cserélnek is: Affelay helyére Elia érkezik.

61. perc

Vanczák is besárgul: Affelayt ütötte el.

57. perc

Elek kap sárgát. A játékvezető szerint túl keményen lépett oda van der Vaartnak.

54. perc

Van Persie tisztán vihette kapura a labdát, az ötösön lepasszolta azt Kuytnek, aki az üres kapuba passzolt. 0-3.

50. perc

Czvitkovics egy bedobás után jól tartotta meg a labdát a tizenhatoson belül, visszatette lövésre Gerának, a magyar csapatkapitány üggyel-bajjal, de hól lőtt kapura, Vorm nagyot védett.

49. perc

Támadólag kezdtük a második félidőt, az első komoly akciót mégis a hollandok jegyzik: van Persie iramodott meg a jobb szélen, lapos lövését Király védte.

46. perc

Koman helyére Czvitkovics állt be a második félidőre, míg Varga helyére Vadócz érkezett.

Magyarország-Hollandia, Puskás Stadion

45. perc

Véget ért az első félidő. Rövid összegzés: jól kezdett a magyar csapat, de egy-két egyéni hiba úgy tűnik ismét megpecsételi a sorsunkat. Mint már annyiszor a múltban.

45 perc

Megvan a második gól: van der Wiel passzolt zseniálisan Affelaynak, aki könyörtelenül a hálóba bombázott. Az akció iskolapéldája annak, hogy felesleges egy támadást túlbonyolítani: helyzetben lőni kell, ennyi. 0-2.

43. perc

Sárga lapot kapott Koman Vladimir Affellay buktatásáért - az ítélet jogos.

39. perc

Megint Kuyt: Laczkóról simán fordult le a holland csatár, s egyedül vezethette a magyar kapura a labdát. A lövés mellé ment, de ez (sem) rajtunk múlt: az Oranje akarata egyre jobban érvényesül.

38 . perc

Kuyt kapott mesteri indítást, de szerencsére nem sikerült a beadása

34. perc

Laczkó szerelte szépen Sneijdert a középpályán, de sokáig nem jutott a labdával: az egyik holland könyörtelenül felvágta.

29 . perc

Dzsudzsák lőtt kapura nehéz szögből, tapssal jutalmazta a közönség a szép próbálkozást.

27. perc

Affelay "dobta fel" magát sikeresen 25 méterre Király kapujától, mire a bíró szabadot adott a hollandoknak. Művelt kollégánk szerint ezért megye III-ban lenne olyan hely, ahol megvernék a bírót. Nagyobb baj, hogy a szabadrúgást Királyt kiejtette, bizonytalan a kapusunk, nincs mit szépíteni rajta.

23. perc

Juhász szerelte Sneijdert veszélyes helyzetben, szép volt!

17. perc

Van Persie kapott sárgát Varga Józsi orrba vágásáért.

15. perc

Dzsudzsák kötényt adott Kuyt-nek, de összességében sokra nem mentünk vele.

14. perc

Érezhetően megfogadta a magyar csapatot a bekapott gól; a hollandok birtokolják többnyire a labdát, de a támadást most nagyon nem erőltetik.

9. perc

Szerintünk Királynak azért illett volna Sneijder lövését fognia.

8. perc
Derült égből villámcsapás: Kuyt indította van de Vaart, aki laposan begurította be a labdát Király kapujába. 0-1.

7. perc

Támadunk: Rudolf lövését kellett védenie vetődve Vormnak.

6. perc

Dzsudzsák szerezte meg majdnem a labdát a közvetlenül a holland kapu előtt: ez egy hajszálon múlt!

5. perc

Egyelőre bátran játszik a magyar válogatott; az első öt perc a miénk, bár igazi helyzetig mi sem jutottunk el.

1. perc

Az Oranje kezdte a mérkőzést.

20 óra 28 perc

Jönnek a himnuszok, előbb a holland, aztán a magyar csendül(t) fel.

20 óra 25 perc

A magyar válogatottban és a Hertha Berlinben is több mint egy évtizeden át játszó Dárdai Pált köszöntötték a himnuszok előtt.

20 óra 15 perc

A két csapat összeállításában sok meglepetés nincs; a magyar csapatban az ETO-ban is játszó Priskin Tamás a kispadon kapott helyett. A vb ezüstérmes hollandok Robben nélkül félelmetes támadósorral lépnek pályára: Kuyt-van der Vaart-van Persie-Sneijder-Afellay. Van Nistelrooy nem fért be a kezdőbe, csak a kispadra ülhet le.

19 óra 54 perc - Gond nélkül zajlik a beengedés

Problémamentesen zajlik a hazai és a vendégszurkolók beengedése a Puskás Ferenc Stadionba, ahol a magyar labdarúgó-válogatott 20:30 órától a világbajnoki ezüstérmes hollandokkal vív Európa-bajnoki selejtezőt.

Az alapos biztonsági vizsgálat miatt ugyan kicsit feltorlódnak a sorok a kapuknál, de a drukkerek belépése folyamatos. A jegyeladási adatok alapján biztos, hogy telt ház, 25 ezres nézősereg várja a csapatokat, s a szimpatizánsok egy része már a helyszínen tartózkodik: a lelátókon egyelőre körülbelül 7-8 ezer magyar és nagyjából 500 holland szimpatizáns foglal helyet.

A hazai együttes felszerelését biztosító adidas sportszergyártó cég egy 326 négyzetméteres óriásmezt gyártatott, és feszített ki a Puskás Stadion nézők elől elzárt felső karéjára, a FourFourTwo című futballmagazin pedig - a tavaly októberben játszott San Marino elleni Eb-selejtezőhöz hasonlóan - újra elkészít egy több gigapixeles panorámafotót, amelyen a drukkerek megkereshetik és Facebook profiljukon keresztül be is jelölhetik magukat.

A lap célja, hogy az elkészült fotón minél többen jelöljék meg (tageljék) magukat, ezzel ugyanis Magyarországon készülhetne el a legtöbb tagelést tartalmazó szurkolói fénykép. A magyar-holland összecsapás a spanyol Carlos Velasco Carballo sípjelére kezdődik meg 20:30 órakor.

Előzmények:

 
Magyarország–Hollandia
Puskás Ferenc Stadion, Európa-bajnoki selejtező-mérkőzés
V.: Carballo (Fernandez,  Guadamuro, spanyolok)

Magyarország: Király – Lázár, Juhász, Lipták, Laczkó – Vadócz, Elek Á. – Koman,  Gera,  Dzsudzsák – Rudolf

Hollandia: Vorm – van der Wiel, Mathijsen, Heitinga,  Pieters –  van der Vaart,  de Jong – Kuyt, Sneijder, Afellay – van Persie

A magyar válogatott pénteken és kedden azzal a holland válogatottal mérkőzik  meg a jövő évi labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjében, mely közel  40 éve tartozik a világ legjobb futballnemzetei közé.

Hollandia a tavalyi világbajnoki döntőig nem tudott igazán komoly, világraszóló sikert felmutatni, ám az elmúlt 23 évben csupán egyetlen világversenyről, a 2002-es vb-ről hiányzott, s tulajdonképpen minden torna előtt az esélyesek közé sorolták. Hollandia általános vélekedés szerint a legerősebb világbajnoki cím nélkül álló futballnemzet. A hollandok tavalyi finálés vereségükkel előzték meg Magyarországot és Csehszlovákiát a legtöbb elbukott döntő "kategóriájában" a még bajnoki serleg nélküli országok sorában.

Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya bízik abban, hogy a csapat kellemes meglepetést okoz majd a szurkolóknak pénteken, a Hollandia elleni Európa-bajnoki selejtezőn.
A szakvezető a Telkiben, csütörtökön megtartott sajtótájékoztatóján azt mondta, a taktikai hadrend 99 százalékig elkészült, többször elemezték a játékosokkal közösen a világbajnoki ezüstérmes futballját, s mindenki tudja, hogy mi lesz a feladata a pályán.

"Jó véleménnyel vagyok a játékosokról, bár előfordulhat, hogy a hetvenedik perc környékén esetleg elfáradhat egy-egy olyan futballista, aki az elmúlt időszakban kevesebb lehetőséghez jutott a klubcsapatában – fogalmazott a kapitány. – Ugyanakkor mentálisan mindenki tökéletesen felkészült, nagyon magabiztos ellenféllel állunk szemben, amely a világ egyik legjobb csapata."

Egervári hozzátette, a válogatott alapjátékán nem sokat változtattak, de kisebb eltérés lehetséges, az elemzések során sikerült megtalálniuk egy-egy rést a holland védelemben.

Dzsudzsák Balázs, a csapat támadója úgy véli, a vendégek kissé arrogánsan, a riválist lekezelve várják a mérkőzést, nem veszik komolyan a budapesti találkozót, inkább a keddi, amszterdami visszavágóra koncentrálnak.

"Három éve játszom Hollandiában, jellemző rájuk, hogy sok esetben úgy érzik, ők találták ki a labdarúgást – fogalmazott a PSV Eindhoven szélsője. – Egyáltalán nem félnek tőlünk, ez pedig kedvezhet nekünk, mindent meg kell tennünk, hogy meglepjük őket."

Dzsudzsák hozzátette, csütörtökön már nem érzett fájdalmat, bordaközi izmának húzódása teljesen rendbe jött. Kérdésre válaszolva azt mondta, nem készül arra, hogy rá nagyobb figyelmet fordítanak a hollandok, s esetleg két védőjátékos is őrzi majd.

"Nem hiszem, hogy így lesz, bár az lenne a legjobb, ha rám többen figyelnének, akkor ugyanis több területhez jutnánk a pályán – mondta. – Ugyanakkor a magyar válogatott nem egy futballistáról szól, hanem, ahogyan azt ősszel is megmutattuk, csapatként vagyunk igazán erősek."

Olvasóink írták

72 hozzászólás
 • 72. RUDI 2011. augusztus 10. 09:09
  „Sajnos,egyenlőre elkel viselni a vereséget ennyit tudunk,ez az igazság.Hollandok nagyon jók, küzdenek, mind végig, még mi 20 perc után kidőlünk.Sajnos a mai futbal már nem a régi,bár nem kell feladni, talán az újabb fiatal generáció jobb lesz.”
 • 71. RickCartman 2011. március 28. 10:18
  „Bizakodjunk: A Mester két helyen is változtatott a csapaton, és a hírek szerint védekezőbb felfogásban játszanak majd az aranylábú milliomos fiatalok (sportembereknek, főleg labdarúgóknak nem nevezném őket). Rudolf nevű fiatal reménységünk egyenesen teher nélküli, felszabadult játékot ígért. Gondolom, a hollandok rettegve várják a keddet. még csak véletlenül sem vagyok ellendrukker, de tartok tőle: ha esetleg kis vereséget szenvednének, vagy valami csoda folytán pontot szereznének, újra kezdődne a megunhatatlan hozsannázás. Van esély, remény, matematikailag még biztosan -hallanánk, és közben nem változna semmi, ahogy Marseille után sem változott, ahogy Mexikó után sem változott.
  Egyetértek: felesleges ezért Hollandiába utazni. Ezt innen is tudjuk.”
 • 70. rommel 2011. március 27. 22:51
  „EGYEZZÜNK KI HOLLANDIÁVAL A VISSZAVÁGÓN 4:0 -VAL !
  AKKOR MEGSPÓROLJUK A KIUTAZÁST PLUSSZ A LEÉGÉST , MERT A 6 VAGY A 8 MÉGIS TÖBB !”
 • 69. fortuna54 2011. március 27. 22:09
  „Nem lenne jobb,lemondani ezt a következö mérközést? Hiszen ha a hollandok nagyon akarják,még két számos vereség is lehet.”
 • 68. RickCartman 2011. március 27. 17:49
  „jönnek a csehszlovákok - illetve most már bárkik is jönnek, baj van...azóta...abból nem lehet megélni, hogy azt mantrázzuk: "Puskáscselez, Puskáslő...góóól"”
 • 67. gondolat1234 2011. március 27. 15:54
  „czindi: Minek szakadjanak meg a pályán, ha anélkül is megkapják szépen a milliókat ?”
 • 66. soproni 2011. március 27. 11:49
  „Van videó a mérkőzés végi botrányról?”
 • 65. ktl 2011. március 26. 23:31
  „Nem vagyok boldog 22 balee, csak immunis, már 42 éve...
  Nem 1986-ban Mexikóban 58 Patriot, hanem már 1969-ben Marseille-ben...”
 • 64. czindi 2011. március 26. 20:42
  „Nem vártam, hogy megverjük a hollandokat. De tisztes focit igen. Hogy küzdenek, futnak, szerelnek, kapura-törnek.A hollandok a 89. percben is megtámadták a magyar játékost, aki a labdát vezette!!! Mi hagytuk kibontakozni őket. Sem a zóna-védelem, se az emberfogás nem működött. Nem is érdekes, hisz a foci végül is arról szól, hogy 1 - azaz egy - góllal többet kell rúgni, mint az ellenfél. Erre még esély sem volt. Hol vannak a fiatal, talán kevésbé tehetséges, de a pályán a címeres mezért meghalni is kész játékosok? A 17 éves Bene Ferik, az alig 18 éves Albert Flórik és társaik? Én bízom Egerváriban, ha hagyják dolgozni, ha engedik, hogy a fiatalokat beépítse a csapatba és nem azonnali eredményeket várnak el tőle, különben menesztik, egy csapatépítés nem fél-egy év munkája!”
 • 63. Dwatson 2011. március 26. 19:42
  „Amíg a jelenlegi és közelmúltbeli MLSZ vezetők jól megélnek a hozzá nem értésükből és nem lehet meneszteni mindet addig ez marad.Verebes a rövidre sikerült kapitánysága alatt megpróbált rendet tenni,de sajnos a "hozzáértők"akadékoskodása miatt nem tudott,és az lett amit megjósolt-sajnos-.”
 • 62. gondolat1234 2011. március 26. 19:12
  „Az előttem szólók már mind leírták a lényeget, csak ismételni tudom...
  Ez a sok nagyokos régen volt jó focista és edző vagy elég jól fizetett, hogy hülyeségeket mondjon, vagy ennyire nincs eszük és nem látnak tisztán. A meccs előtti hetekben folyamatosan azt hallhattuk, hogy ha odatesszük magunkat akkor minimum X, de még nyerhetünk is. Ezt pl konkrétan a Zombori meg az Esterházy mondta, de nem voltak egyedül. Miről beszélnek ezek ? Normálisak ? A majdnem világbajnok hollandokról, akik nem is olyan régen egy sima barátságos meccsen könnyedén 6-1re megaláztak minket !
  Nem szurkoltam a csapat ellen, de azért vártam a nagy zakót, hogy égjen a pofájuk, akkor talán helyrerázódik sokak gondolkodása, de hát már lassan 25 éve megy a hülyítés, ugyan mi változna.
  Ez a szedett-vedett csapat is. Aki egy egyeneset rúg a labdába azt egyszerre viszik is vagy megy külföldre, hogy szakítsa a milliókat, az se baj, ha a padot takarítja meg felmos az öltözőben a harmadosztályban. Itt meg úgy vannak beállítva, hogy mekkora királyok, mert angol harmadosztályban padoznak. Tisztelet a kivételnek, de mondjuk egy Dzsudzsák meg nem tud a maradék 10 helyett is játszani.
  El kell fogadnunk, hogy iszonyat gyengék vagyunk és helyén kezelni az egészet. Nem ilyen álmokat szőni, hogy másodikak leszünk a csoportban és kijutunk az EB-re. Egyébként ha meg valami csodával kijutnánk, mi lenne ? Mindenkitől kapnánk az 5-6-ot és égne a pofánk. Inkább jobb is, ha ki se jutunk.
  Még egy gondolat: Az M1 közvetítését néztem és komolyan nem értettem, a Gundel is mire volt kiakadva. Mégis mit várt ? Gólzáporos győzelmet és hogy megtörjük a hollandokat ? Ne röhögtessen.
  Kint meg borítékolható, hogy a közönség szórakoztatása miatt nem fognak a hollandok négynél megállni, hat a minimum. És persze másnap minden ugyanúgy menni fog tovább mint eddig. Égtünk mi már ennél sokkal nagyobbat is pl Luxemburg ellen és mi lett ? Pár hét nyavajgás meg futball temetés után semmi...”
 • 61. schvegerimre 2011. március 26. 19:09
  „Ha a munka helyen nem dolgozom hanem köpködve sétálok,kirugnak!Ezek még labdát sem látnak már kocsi,lakás,tuti fizetés!Na itt az egyik baj!A másik,hogy a sok vén hülyét a Magyar "labdarúgás" éléről el kellene távolitani.Pl:kőfejtőbe!”
 • 60. dorombolok 2011. március 26. 18:04
  „Csak azokat szabadna játszatni a válogatottba , aki a saját csapatában is legalább kezdő”
 • 59. ninja0808 2011. március 26. 15:30
  „majd kedden nyerünk 0-3”
 • 58. Patriot 2011. március 26. 15:08
  „1986-ban Mexikóban meghalt a magyar foci.
  Ha esetleg mégis van olyan idióta aki azt hiszi, hogy ez a válogatott egy vb döntős csapatot meg tud verni az keresse fel az orvosát.
  .. ja és senki nem csapott be senkit, szerintem a magyar foci már nemképes becsapni senkit se.

  Ettől még, Hajrá Magyarország!”
 • 57. RickCartman 2011. március 26. 14:21
  „talán a mérkőzés helyett a jelen lévő ÁLAMFŐnek kellett volna lelkesítő beszédét mondania, így legalább szóban megnyerhettük volna meccset (alkotmányjavaslat, a gyakorlatot követve: 1 álamfő 1 L, 2 államfő 2 L, 3 álllamfő 3 L betűvel írandó)”
 • 56. dpase 2011. március 26. 13:41
  „Magyarország - Hollandia 0-4.
  Parasztvakításban a világ legjobbjai vagyunk (lásd a mérkőzés előtti nyilatkozatokat).
  Azt nem értem, hogy miért esik nehezünkre a mérkőzés előtt azt mondani, hogy ezek a hollandok fényévre állnak tőlünk.
  Ez van + az ifi eredmények (0-2, 1-2).
  Magam részéről örülök ennek az eredménynek, mert a hollandoktól a svédek is kaptak egy négyest (tehát a svédekkel pariban vagyunk).
  Ez a realitás. Azért hajrá magyar foci!!!”
 • 55. lagarder 2011. március 26. 12:33
  „Egervari mit akar? Regen sem bizonyitott,minek hoztak vissza?Menjen inkabb komuvesnek,talan nagyobb sikere lenne.Kulfoldi edzo kell,es mas hozzaallas a focistak reszerol.Sajnos akik tudnak is focizni hazankban azoknek nincs eselye egy csapatba vagy a valogatottba kerulni,mert nem tudjak megfizetni a felszerelest.”
 • 54. FCBAYERN 2011. március 26. 12:30
  „Én ott voltam! Égő volt amit ezek az állítolagos "Labdasrúgók" csináltak. Eljönnek a válogatottba balettozni, nem volt egy ütközés féltik a külföldi munkahelyüket!! Ennyi erővel az NBI-ből is ki lehetne állítani egy csapatot azok talán játszanának is!! Kérdezem minek van ott egy két játékos Király,Varga,Priskin,Vanczák????? Aki ebbe a fociba pénzt öl az csak lenyúlni,tisztára mosni akarja a pénzét. Minek építenek Debrecenbe stadiont mire kész lesz nincs foci Debrecenbe!! Építsenek egy új stadiont a Puskás helyett mert szényen hogy lessan összedől!!!50-60 ezer ember is kinn lenne meccsen ha beférne ,persze ha így folytatják senki nem lesz kiváncsi rájuk!! Én biztos nem mert nem megyek többet válogatott meccsre! 5000ft a tegnepi meccsért!!!VICCCCCC”
 • 53. okostojas007 2011. március 26. 11:48
  „és miben bíztak ...
  talán rúgnak 5 öngólt a hollandok...”
72 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Juhász Rolandot nem lesz a Glasgow Rangers játékosa

A belga Anderlecht vezetői nem engedik el a klubtól Juhász Rolandot annak ellenére, hogy a magyar… Tovább olvasom