Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

NBIII: egy félidő, hat gól

Az NBIII Bakony-csoportjának 12. fordulójában simán nyert az SVSE. Győzött az MTE 1904, döntetlent játszott a Lipót, kikapott a Csorna.
Bük–Csorna 1–0 (0–0)
Bük, 50 néző. V.: Berta.

Bük: Sásdi – Németh V., Németh P., Nyírő, Pados, Kovács Zs., Földvárszki, Németh N., Vörös A. (Kocsis Cs.), Szántó D. (Vinkovics), Weinelt (Savanyó).
Edző: Takács Gábor.

Csorna: Lőre – Simita, Nagy Sz., Csonka, Szigeti, Véghelyi (Pálfi), Baán, Molnár G., Horváth A., Gál A., Kránitz (Nyerges).
Edző: Varga Péter.
Gsz.: Földvárszki.

Az első félidőben a kapuk nem forogtak veszélyben. A második félidőben a Csorna már tetszetősen játszott, és gólhelyzetek sorát alakította ki. Az utolsó pillanatban azonban a kapu előtt a vendégjátékosok mindig hibáztak. Ziccere volt Nyergesnek, Gálnak, Horváth A.-nak, Molnár G.-nek, ezek azonban kimaradtak. A 84. percben egy vendégkontra révén az ellenfél megszerezte a három pontot érő gólt, Pados ugratta ki Földvárszkit, aki a kapus mellett a hosszú sarokba lőtt. 1–0. Ezen a mérkőzésen a Csornának gólarányt kellett volna javítani, amennyiben a csatárai megfelelően koncentrálnak.

Jók: Földvárszki, Németh V., Németh N., Vörös, ill. Nagy Sz., Molnár G., Csonka, Baán.

Takács Gábor: – Magunknak tettük nehézzé a mérkőzést az első félidőben, a második játékrészben kiszenvedtük a győzelmet.

Varga Péter: – Nagyon jól futballoztunk, és ha a helyzeteink töredékét értékesítjük, nagyarányú győzelmet arathattunk volna, de a futball törvényszerűsége megmutatta a régi ismert arcát, ezért vereséget szenvedtünk.

-Családi János-

Badacsonytomaj–MTE 1904 2–3 (2–0)
Badacsonytomaj, 100 néző. V.: Szabó II Z.

Badacsonytomaj: Osbáth – Baumann, Szőcze, Németh R., Lukácsa, Czafit, Tóth T., Csala, Kiss M., Tóth Sz. (Kiss K.), Kiss G.
Edző: Török Zoltán.

MTE 1904: Szabados R. – Németh B., Gardó, Dorogi, Dankó, Schmatovich, Régi, Böcskör Zs. (Csányi), Kovács Á. (Tóth N.), Kovács M., Horváth Á.
Edző: Turány Imre.

Gsz.: Czafit, Kiss M., ill. Schmatovich (3).

A mérkőzést az MTE 1904 kezdte jobban, két gólhelyzete is volt, de a hazaiak kapusa mind két esetben védett. A 9. percben Gardó kezére pattant labda a tizenhatoson belül, ezért a bíró a 11-es pontra mutatott. A büntetőt Czafit értékesítette. 1–0. A gól után az MTE 1904 tovább rohamozott, de ismét kimaradtak a helyzetek, majd a 44. percben egy kontratámadást követően a beívelt labdát Kiss M. lőtte a kapuba. 2–0. A második félidő ugyan- ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Az MTE 1904 kezdeményezett többet, ennek köszönhetően a 67. percben Schmatovich 10 m-ről lőtt nagy gólt. 2–1. Aztán a 74. percben Dorogi ugrott ki a védők között, de a kilépő kapus buktatta. A megítélt büntetőt Schmatovich magabiztosan értékesítette. 2–2. A 92. percben Schmatovich mindent egy lapra feltéve egy remek egyéni akciót vezetett, majd 30 m-ről bombagóllal beállította a végeredményt. 2–3.

Közepes iramú mérkőzésen, egy félidő előnyt adott az MTE az ellenfelének, de a folytatásban a játékvezetőt is „leküzdve" a vendégcsapat végül hozta a kötelező három pontot.

Jók: Schmatovich, Régi, Dorogi, Böcskör Zs., Szabados R.

Török Zoltán: – Sajnos nem sikerült megőriznünk az első félidőben kiharcolt előnyünket.

Turány Imre: – Két ellentétes félidőből a második félidőben mi rúgtuk a több gólt és így egy közepes iramú mérkőzést sikerült megnyerni.

-Mészáros Attila-

SVSE–Kőszeg 6–0 (6–0)
Sopron, 250 néző. V.: Erdős.

SVSE: Fentős – Jablonkai, Szmiljanic (Wéninger), Tóth D., Horváth T., Polareczki (Kun), Lazic, Planéta, Török I. (Papp N.), Bausz, Bognár Gy. Edző: Végh Tibor.

Kőszeg: Pfeiffer – Bozóki, Fehér, Keresztes, Lintner, Gugcsó, Weltler, Őry, Korényi, Podani (Tóth R.), Horváth Á.
Edző: Őry Gábor.

Gsz.: Bognár Gy. (3), Polarecki (2), Bausz.

A 11. percben Bognár remek labdával ugratta ki Polareczkit, akinek éles beadását Bausz vágta a hálóba. 1–0. A 14. percben egy kőszegi védelmi hibát követően Bognár volt jókor jó helyen, a hozzápattant labdát könnyedén passzolta a kapu közepébe. 2–0. A 28. percben ötletes lila-fehér akció után Polareczki a kint álló Pfeiffer felett remek mozdulattal a jobb sarokba emelt. 3–0. A 32. percben Bausz indította mesterien Bognárt, ő pedig higgadtan gurított a kapuba. 4–0. A 37. percben az újabb vendégmegingást ezúttal Polareczki használta ki, az ajándékba kapott labdát ismét a kapu jobb oldalába továbbította. 5–0. A mesterhármast elérő Bognár a 41. percben Török jobb oldali szögletét 15 m-ről elemi erővel bombázta a léc alá. 6–0.

Fél óra elég volt a hazaiaknak arra, hogy magabiztos győzelmüket elérjék.

Jók: az első félidei SVSE teljes csapata, ill. Pfeiiffer, Fehér, Őry.

Végh Tibor: – Az első félidőben kifejezetten jól és gólerősen játszottunk, a második félidőt pedig felejtsük el.

Őry Gábor: – Negyvenöt percig nem találtuk a játék ritmusát, hibáinkat a hazaiak kegyetlenül ki is használták.

-Erdélyi Géza-


Répcelak–Lipót-Pékség 0–0
Répcelak, 200 néző. V.: Vízi.

Répcelak: Horváth G. – Széles, Koncz, Lődör, Hegedűs, Varga, Csordás, Balikó, Takács, Vágvölgyi, Németh G.
Edző: Elekes Zoltán.

Lipót: Rom – Bella, Lakatos, Töltősi, Szénási, Fajkusz (Lappints), Dombi, Dömötör, Sütöri, Burányi (Burkus), Gál (Práger).
Edző: Gunyhó Ferenc.

Orkánszerű szélben kezdődött a mérkőzés, az első félidőben a Répcelakot támogatta., A lipóti csapat ennek ellenére próbálta a saját játékát játszani, de vagy a szél, vagy az egyenetlen talaj miatt akadozott a játék. A második félidőt hiába támadta végig a Lipót, gólt nem tudott rúgni. A döntetlen reálisnak mondható a nagyon jól játszó Répcelakkal szemben.

Jók: Horváth G., Koncz, ill. Rom, Dombi, Sütöri.

Elekes Zoltán: – Az első félidőben több helyzetet is elhibáztunk, a második félidőben itt is, ott is adódtak lehetőségek, a döntetlen igazságos.

Gunyhó Ferenc: – A győzelemhez hiányzott egy kis többletteljesítmény.

-Kalmár László -

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még öt hétig harcképtelen Rooney

További öt hétig nem állhat a Manchester United labdarúgócsapatának rendelkezésére Wayne Rooney. Tovább olvasom