Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Nagy csatában verekedték ki a győzelmet

Kosárlabda - Ha nem is játszott olyan gördülékenyen, folyamatosan, egyszóval jól az MKB-Euroleasing Sopron, mint a korábbi hazai Euroliga-mérkőzésein, nagy csatában azért csak legyűrte a francia Villeneuve együttesét.
A múlt hét végi, váratlan súlyos pécsi vereség mind a nézőszám, mind pedig a soproni csapat játékán éreztette hatását. A találkozó nagy részében – valószínűleg a bajnoki rangadón őket ért fiaskó utáni bizonyítási vágy miatt – görcsösen, erőlködve kosaraztak az MKB játékosai, a szokottnál jóval több egyénieskedéssel. Az ilyen időszakokban a Villeneuve kemény, fizikálisan remekül felkészített, de egyébként Euroliga-szinten korántsem kiemelkedő képességű játékosokból álló együttese érvényre tudta juttatni akaratát a Sopronnal szemben.

Attól kezdve azonban, mihelyst „több lábon állt" a soproni együttes, azaz több játékos is veszélyt jelentett a francia kosárra, amikor keresték egymást, ki van jobb helyzetben, tehát valóban csapatként kosaraztak a hazaiak, rendre sikerült adott esetben egy 10–0-s vagy 6–0-s rohamot kivágni. A csapat pécsi meccs utáni meglehetősen zaklatott lelki- és idegállapotát jól jellemezte: ahhoz, hogy ilyen periódusok következzenek, azok előtt Székely Norbertnek időt kellett kérnie s rendeznie a meglehetősen kusza sorokat.

Azt azért tegyük hozzá, a védekezéssel túl sok gond nem volt, a felállt soproni védelemmel nem igazán tudott boldogulni a Villeneuve csapata. Viszont éppen az említett görcsösség, kapkodás ahhoz vezetett, hogy Székely Norbert tanítványai hazai környezetben igen soknak számító 15 labdát adtak el, s ezek után jó pár alkalommal gyors indítások után könnyű kosarakat szereztek a vendégek, s ennek is szerepe volt abban, hogy végig nyílttá tudták tenni a mérkőzést.

A soproni csapatból végig kiemelkedőt az utóbbi hetekben rendre egyre markánsabban teljesítő, a tehetségét Euroliga-szinten is bizonyító Semsei Barbara nyújtott: „Nem játszottunk jól, de végig küzdöttünk, hajtottunk, nem ismertünk elveszett labdát. Úgy éreztem, ehhez nagyon kellettek szurkolóink is, akik buzdításukkal rengeteget tudtak segíteni a csapatnak."

Sokáig Olekszandra Gorbunova is csak erőlködött, nem sikerültek a megoldásai. Amikor azonban igazán nagy szükség volt a pontokra, a végjátékban zsinórban 6 pontot szerzett. Ezzel egyrészt saját mezőnybeli találati arányát javította fel 38,5%-osra, másrészt főszerepet vállalt abban, hogy a soproni csapat az utolsó 5 percet 9–2-re megnyerve a maga javára tudta fordítani az összecsapást: „A pécsi vereség után az volt a legfontosabb, hogy ezt a mérkőzést valahogy megnyerjük. Sokkal inkább küzdöttünk, harcoltunk, mint játszottunk, nagyon nehéz mérkőzés volt, de a lényeg, hogy sikerült győzni."

Gorbunova „végszavához" csatlakozva csak annyit, a hét végén valószínűleg ugyanez – a győzelem megszerzése – lesz a lényeg, s legalább ugyanilyen nehéz mérkőzés vár Károlyiékra, akik a BSE otthonában lépnek majd pályára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapitány: nincs döntés

Labdarúgás - Ugyan elfogadták Várhidi Péter szövetségi kapitány beszámolóját a válogatott idei… Tovább olvasom