Kisalföld logö

2018. 10. 18. csütörtök - Lukács 10°C | 21°C Még több cikk.

MTE 1904: dobogóközeli célok

Az elmúlt bajnokságban az MTE 1904 mindössze három ponttal maradt le a dobogós helyről, amely elsősorban az idegenben nyújtott gyengébb teljesítménynek tudható be.
A csapatot a bajnokság első 19 mérkőzésén még Hannich Péter edzette, majd az utolsó 7 bajnoki találkozó irányítására Turány Imre kapott megbízatást. Az a Turány Imre, aki immár harmadik alkalommal tért vissza a csapathoz, és a négy hazai mérkőzésen 12 pontot gyűjtöttek, viszont a három idegenbeli találkozóról pont nélkül tértek haza.

„Éppen ezért nem sikerült a kitűzött célt teljesíteni, vagyis a harmadik helyet megszerezni, mert az eredményes hazai helytállás mellett idegenben nem tudtunk pontot szerezni – kezdte értékelését az edző. – Pedig amikor átvettem a csapat irányítását, akkor még a hatodik helyen álltunk, de reális esélyt láttam arra, hogy odaérünk a dobogóra."

Ami nem sikerült egyik évben, az nyilván sikerülhet a következőben, főleg, ha a feltételek és a körülmények is adottak hozzá.

„Nem kevesebb, mint hét játékos távozott el tőlünk, akiket feltétlen pótolni kell – folytatta Turány Imre. – Távozott a kapusunk, a védelemben és a többi csapatrészben is vannak hiányzók. Folyamatos tárgyalásban vagyunk az átigazolásra várókkal, és próbajátékosok is érkeztek hozzánk, akiket tesztelünk. Szeretnénk a jelenlegi utánpótláskorú játékosaink közül is a legtehetségesebbeket beépíteni a csapatba, mert a sok távozó miatt most elsősorban a csapatépítésen lesz a fő hangsúly."

Mosonmagyaróváron a konkrét célt ugyan még nem határozták meg pontosan, de szeretnének a bajnokság első harmadában végezni.

„A harmadik-nyolcadik hely valamelyikét meg szeretnénk szerezni. Még célunk, hogy a csapatépítés során minél több saját nevelésű fiatal játékosunknak adjuk meg a lehetőséget a bemutatkozásra, illetve a folyamatos szereplésre. Ehhez lesz segítségemre Tiba Zoltán edzőkollégám, a csapat egykori játékosa, aki elsősorban fiatalokkal fog foglalkozni. Július elején kezdtük meg a felkészülést, s már egy torna keretében találkoztunk az ETO és a Gyirmót csapatával, s további hat edzőmérkőzést iktattunk be a felkészülési időszakba."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koltai: Reális esélyünk van a továbbjutásra!

Egyetlen játékos van a Győri ETO FC keretében, aki az utóbbi évek valamennyi nemzetközi kupameccsén… Tovább olvasom