Kisalföld logö

2016. 10. 20. csütörtök - Vendel 6°C | 9°C

MKB-Euroleasing: eredményes soproni újjáépítés

Két aranyérmet ünnepelhetett a szezon végén az MKB-Sopron. Év közben többször is átalakult a csapat, s ezen pillanatokban Székely Norbert is csak titkon bízott abban, hogy „kettős győzelem" lesz az év végén a mérleg.
Tavaly ezüstérmes lett a bajnokságban és a Magyar Kupában is az MKB-Euroleasing Sopron csapata, s akkor a szezon végén Török Zoltán ügyvezető úgy nyilatkozott:

„Az elsődleges feladat a romeltakarítás, az újjáépítés csak ezután jöhet. Azért bízom abban, hogy jövőre is szerethető csapatunk lesz, s bizonyítjuk, hogy az idei év csak kisiklás volt."

Nos, a mostani idény megadta a választ, hiszen nemcsak szerethető, hanem sikeres női csapata is lett Sopronnak, hiszen az itthoni győzelmek mellett ezúttal az Euroligában is továbblépett a csoportjából, s harmadik mérkőzésre kényszerítette a Final Fourig jutott Valenciát.

Mérföldkőhöz érkezett a klub.

Török Zoltán ezúttal így foglalta össze érzéseit:

„Minden idők legérdekesebb és egyben talán legizgalmasabb bajnoki döntője után vagyunk. Olyan szezont zárunk, amely után le kell ülni, mérleget kell vonni és el kell gondolkodni. A klub kimondva, kimondatlanul is mérföldkőhöz érkezett. Az elmúlt öt évben a Magyarországon megszerezhető tíz aranyból hét Sopronba került. Négy bajnoki cím mellett három MK-arany és egy Euroliga Final Four-kvalifikáció gazdagítja az eredménysort úgy, hogy ezen időszak alatt nem rendeztek döntőt nélkülünk. Az idei szezon méltó csattanója ennek az ötéves időszaknak, hiszen lehetetlennek tűnő helyzetekből sikerült a bravúr. Ehhez nem elegendő a rutin, a tudás vagy csupán a szerencse. A szenvedély, a megszállottság a kulcsa sikereinknek. A jövővel kapcsolatosan egyelőre nem szeretnék semmit nyilatkozni, a keretkialakítás folyamatban van, gőzerővel tárgyalunk, s amint konkrétumok lesznek, ahogyan eddig, úgy ezután is a nyilvánosság elé állunk."

A Magyar Kupa után a bajnokságban két vesztes meccs után állt fel a padlóról, s lett hetedszer is bajnok a soproni női csapat. Fotó: mti
A Magyar Kupa után a bajnokságban két vesztes meccs után állt fel a padlóról, s lett hetedszer is bajnok a soproni női csapat. Fotó: mti


Rátaláltak a siker útjára.

Ami a szakmai részt illeti, Székely Norbert vezetőedző pályafutása talán egyik legnagyobb kihívása előtt állt, hiszen többször is fel kellett építenie csapatát. Sikerült, ami mindenképpen a szakvezetés érdeme, bár a szövetségi kapitányként is dolgozó szakember szerényen elhárítja a dicséretet: „Itt nem egy emberről van szó, legyen szó edzőről, játékosról vagy vezetőről, hanem csapatról kell beszélni, ahol mindenkinek megvan a maga feladata. Az idei szezon az újjászületésé volt. A tavalyi vereségekből indult ki az a szemlélet, ami végig jellemzett bennünket, vagyis az a gondolkodásmód, hogy ismét sikeresek legyünk. Ezt senki nem veszítette szem elől egy pillanatra sem. Akkor sem, mikor Angel McCoughtry nélkül, az éppen beesett Amber Holttal kikaptunk Szegeden, vagy mikor december és január környékén számos személycserét hajtottunk végre a keretben.

Gyakorlatilag ezután kellett ismételten elvégezni azt a munkát, melyet optimális esetben augusztustól kezdve kellene. Szerencsére profik teszik a dolgukat a klubnál, s az előző idénnyel ellentétben most a legutolsó erőtartalékainkat is sikerült mozgósítanunk. A stáb és a csapat közös erővel rátalált arra az útra, mely ahhoz vezetett, hogy a nagy meccseket meg tudtuk nyerni. Ismételten kiemelném kollégáim mellett családom segítségét: feleségem és kislányom biztosította azt a nyugodt hátteret, mely egy ilyen erőltetett sorozatban elengedhetetlen.

Olvasóink írták

  • 1. lackojr 2011. május 03. 17:32
    „Alig várjuk Zoli a híreket és az ankétot :)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Buzánszky Jenő 86 éves: ´Arra ment az életem, amerre a labda´

Szerdán ünnepli 86. születésnapját Buzánszky Jenő, a Nemzet Sportolója, a legendás Aranycsapat… Tovább olvasom