Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Megyeifoci: tömegbunyó Egyeden és Újrónafőn

Mindkét találkozón néző bántalmazott játékost: Egyeden hasba rúgták a kapust.
Két megyei bajnoki találkozó ért idő előtt véget hétvégén, ám most nem a játékosok miatt kellett a bíróknak félbeszakítaniuk a mérkőzést.

A két eset egyébként kísértetiesen hasonló, Egyeden és Újrónafőn is néző szaladt be a játéktérre és bántalmazott játékost.

A megyei II. osztály győri csoportjában rendezett Egyed–Győrszentiván mérkőzésen a 68. percben történt az inzultus.

„Kiélezett, ám sportszerű volt a meccs, nem született gól az ominózus pillanatig – kezdte Tóth Balázs, a vendégek elnöke. – Egy mezőnyben elkövetett szabálytalanság után a kapusunk is odament reklamálni, amiért meg is kapta a maga sárga lapját. Amikor visszatért a háló elé, a kapu mögötti nézők elkezdték szidni, számon kérték tőle, miért szaladt előre. Ő a csapatkapitányi karszalagjára mutatva szólt vissza. Ezután az egyik néző átugrott a korláton, majd hasba rúgta a kapusunkat. Természetesen elszabadultak az indulatok, többen is beszaladtak a pályára, igaz, azért, hogy megfékezzék a magáról megfeledkezett és láthatóan nem szomjas szurkolót."

Az elnök szerint két perc alatt rend lett, ám a játékvezető – jogosan – lefújta a mérkőzést.

„Nagyon sajnálom, hogy így ért véget a meccs, mert tényleg egy jó hangulatú bajnoki volt. A lefújást követően a hazaiakkal együtt beszéltük meg a történteket. Mindannyian úgy láttuk, jobb lett volna, ha a pályán dől el a három pont sorsa."

Az Újrónafő–Mecsér megyei III. osztályú mérkőzésen, egygólos vendégvezetésnél a 75. percben egy páros kiállítás után szabadultak el az indulatok.

Dániel Csaba, a vendégek elnöke szerint jogosan járt mindkét játékosnak a piros kártya.

„A meccs hevében szólt oda ellenfelének az egyik játékosunk, amire az két kézzel meglökte. Nyilván egyik megmozdulás sem volt sportszerű, így megérdemelték a kiállítást. Ezután, amikor már lefelé vonultak, ugrott be egy néző, aki aztán megütötte a futballistánkat. Természetesen nagy tumultus támadt, s a bíró lefújta a mérkőzést. Elítéljük, ami történt, de nem teszünk feljelentést, a hazaiak elismerték, hogy ha nem is közvetlenül, de miattuk szakadt félbe a mérkőzés" – fogalmazott a mecséri sportvezető.

„Nagyon sajnálom, aggasztó, ami történt. Mindezek mellett nem tudunk minden néző mellé rendezőt állítani, de megpróbálunk még jobban odafigyelni" – mondta Somosfalvi Szilárd, a hazaiak elnöke.

Olvasóink írták

 • 18. FüggetlenFecó 2013. november 05. 15:15
  „Most hallottam, hogy az esettel kapcsolatba a szövetségbe meghozták a döntést. Az egész történetet előidéző Győrszentiváni kapus jót röhög a markába, játék nélkül megkapták a 3 pontot (ezt nem is gondoltam másként) de, hogy az Ő sportszerűtlen viselkedését miért nem büntették, az bizony TITOK!! Vagy, Neki van csókos ismerőse.
  Az esettől független, nagyon sokszor előfordul, hogy az ilyen félbeszakadt mérkőzések (tisztelet a kivételnek) zömében az erélytelen játékvezető közvetve okolható a történtekért. Nem tudja kézbe tartani a mérkőzést, amikor meg fegyelmezni akar, már késő! Természetesen a magáról megfeledkezett "néző" nem menthető fel, a közel 80.000,- Ft-os plusz kifizetést, az egyesületnek rá kellene terhelni!!”
 • 17. FüggetlenFecó 2013. október 24. 08:23
  „Tovább azért nem veszek részt e szópárbajban, mert nincs mit magyaráznom. NEM VAGYOK EGYED-i lakos. A tények miatt reagáltam az újság cikkre. Nem tartottam fontosnak az ott létem körülményeit, de mivel ilyen fontosnak ítélendő, elmondom. Családommal Egyedre látogattunk egy baráti családhoz. Mivel szeretem a focit, a házigazdával kilátogattunk a meccsre, (az én invitálásomra, Ő nem foci szerető) míg a többiek a gyerekekkel odahaza maradtak. Lehet, hogy ma mérkőzés közben a kapust inzultálták, erre nem tudok válaszolni, mivel nem a kapust, hanem a mérkőzést figyeltem. Azért megjegyzem, hogy annak a játékosnak baj lehet az idegeivel, akit 20 perc alatt kilehet készíteni. Ugyanis ez az eset a második félidőben történt, az elsőbe a kapus természetesen a másik térfélen volt, ahol egyetlen néző sem volt még a környéken sem. Az viszont tény, hogy a kapus a pályát elhagyva a "nemi szervét" mutogatta a nézőknek. Hogy ki kezdte, ki volt előbb, a "tyúk,- vagy a tojás"?? én nem tudom.
  Mindenesetre sajnálatos dolog, hogy 1-2 sportszerűtlen egyén miatt ilyen szép időben kútba esett a vasárnap délutáni szórakozásunk.”
 • 16. gonzo 2013. október 23. 19:47
  „Lehet,hogy volt az már 15 éve is:)”
 • 15. gonzo 2013. október 23. 19:45
  „Úgy tíz évvelezelőtt rendszeresen eljártam megye 1-es meccsekre Ikrénytől Lébényig,Elektromostól Kimléig és egyik csapatnak sem szurkoltam.Na?”
 • 14. kiseto 2013. október 23. 12:11
  „Párszor voltam már Egyed meccsen ,amikor a saját csapatom játszott ott. Mindannyiszor volt 2 (művelt) szurkoló az öltöző korlátjánál aki alpári szavakkal végig szidta az ellenfél játékosát .Úgyhogy nem nagyon csodálnám ha a kapus idegeit is kikészítették volna a válogatott trágár kiabálásukkal.”
 • 13. Tibitibor 2013. október 22. 20:43
  „Nandotorres !
  Feco nagy valószínűséggel egyedi lakos és csak most regisztrált.Ezért ez a neve is!Nagyon egyoldalú amit ír!Becsülöm benne,hogy nem védi sőt elítéli a falubelije viselkedését! Azt is elhiszem neki amit a kapusról írt!Örülök neki,hogy valaki más szemszögből is leírta a történetet,mert az elnök szavai nekem nagyon bűzlenek!Sajnos nem a furkó játékos lesz elmarasztalva,hanem az egyedi csapat és vele együtt a normális szurkolók!”
 • 12. mérpontén 2013. október 22. 20:37
  „TibiTibor!

  Felénk is van megye 3-as! Hétvégente kerékpárral járnak át az emberek, a szomszédos falvakból - falvakba, meccset nézni. Miért ne!”
 • 11. Tibitibor 2013. október 22. 19:58
  „Fecó!
  Nem a szavahihetőségedet cáfoltam,hanem a függetlenségedet!Abban amit leírtál semmi hihetetlen nincs!Talán egy kicsit egyoldalúnak tartom!Ezzel nem a kapust akarom védeni,mert már én is tapasztaltam hasonló tüneteket pár idegbeteg játékostól!Azt meg főleg nem hiszem el amit az elnök nyilatkozott!Védené a játékosát!”
 • 10. Nandotorres 2013. október 22. 19:48
  „Az, hogy mi a divat, nem tartozik ide. Az, hogy amit írtam elő szokott fordulni viszont tény. Vannak olyan független emberek, akiknek a saját csapata tegyük fel szombaton játszotta le a bajnokit, már miért ne mehetne el másik csapatok mérkőzését megtekinteni? Gondolkodj ember..”
 • 9. FüggetlenFecó 2013. október 22. 19:31
  „Én azért reagáltam a történtekre. mert a Győrszentiván Elnöke által megírt cikk nem felelt meg a valóságnak. Ő a kispadon üldögélt, az esettől 60 m-re nem láthatta a pontos történéseket. Úgy, ahogy a játékvezető sem.”
 • 8. Tibitibor 2013. október 22. 18:57
  „7. Nandotorres 2013.10.22. 18:35!
  Miről beszélsz? Ez a megye2 ember!Ebben az osztályban ez nagyon nem divat!Azok akiket említettél inkább a saját csapatukat nézik,nem a leendő ellenfelet! XD”
 • 7. Nandotorres 2013. október 22. 18:35
  „5. Tibitibor 2013.10.22. 14:24 !
  Miért ne lehetne egy független szemlélője egy Egyed-Szentiván mérkőzésnek? Esetlegesen az elő se fordulhat, hogy valamelyik - azonos csoportban játszó - másik csapat játékosa, szurkolója, vezetője megtekinti a közeljövőben ellenük focizó ellenfelet?”
 • 6. Mankapunka 2013. október 22. 16:27
  „Sakkoztak nem? Üsd le a parasztot a tábláról.”
 • 5. Tibitibor 2013. október 22. 14:24
  „4. FüggetlenFecó 2013.10.22. 13:20!
  Ahogy olvasom az írásodat,függetlenül attól,hogy akár így is történhetett,Te nagyon nem vagy független!Független elfogulatlan ember akinek egyetlen csapathoz sincs semmi köze ritkán látogat ilyen "nívós" mérkőzéseket! :D”
 • 4. FüggetlenFecó 2013. október 22. 13:20
  „Független szemlélője voltam az Egyed-Győrszentiván megyei II. labdarúgó mérkőzésnek. Mint ahogy a cikkben is szerepelt, kiegyensúlyozott, (a vendégeknek, főleg az első félidőben több helyzetük adódott) nem durva mérkőzést láthattunk, a 68. percig. A Győrszentiváni 16-os előtt, az egyik vendég védő, lekönyökölte, a hazaiak támadóját. A játékvezető továbbot intett, mutatta, hogy előnyszabályt alkalmazott. A sérült játékos a földön maradt. A nézők és a játékosok reklamálására, a játékvezető megszakította a mérkőzést. Míg a hazaiak a sérült játékosukat ápolták, a játékvezető, a vétkes Győrszentiváni játékosnak jogszerűen, felmutatta a sárga lapot. Erre, a vendégek kapusa, a kapujából kirohanva, erőteljes szóváltásba keveredett a játékvezetővel, aki ezért, Neki is felmutatta a sárga lapot. Ezután a Győrszentiván kapusa a kapuja fele haladt, mikor a hazai nézők beszóltak Neki, hogy menjen vissza a ,,ketrecébe". Nagyon közel álltam az esethez, pontosan láttam, hallottam mindent!
  A kapus, elhagyta apályát, az alapvonal és a korlát közti területen ,,nemi szervét mutogatva" inzultálta a nézőket. Mutogatott feléjük, ,,gyertek, szétverlek benneteket" mondatot többször is elismételte. A kapus, ekkor már a korláttól pár méterre csinálta a ,,műsort". ,,Gyere be, Én nem mehetek ki" csalogatta továbbra is a nézőket. Az egyik, nézőnek nem nagyon nevezhető egyén, a korlát alatt átbújva (50 év körüli, 160 cm magas, 80 kg-os! Tehát semmi esetre sem a korláton átugorva!!!) indult a kapus fele. Amikor már kellő távolságra ért, a kapus még mindig mutogatva várt rá. Az illető ekkor rúgott a kapus fele. Színpadias jelenetnek voltam szemtanúja. A fiatal, erőteljes, magas, kapus, majd fél méterre felugorva elterült a földön. Ezt a játékosok és rendezők mikor észlelték (márt csak azt, hogy a kapus a földön fekve a hasát fogja) azonnal a helyszínre siettek. Semmi tömegverekedés nem volt, hogy a bajt megelőzzék, azért mentek oda. A játékvezető ebből az esetből semmit nem vett észre, Ő a sérült játékos körül kialakult csoporttal volt elfoglalva. Véleményem szerint, ha a hazai játékosok, vagy a PARTJELZŐ (ASSZISZTENS) jelzi a játékvezető fele, hogy mit ,,művel" a kapus, második sárga lappal mehetett volna zuhanyozni. A nézőt, teljes mértékben elítélem, semmi keresni valója nincs a korláton belül, s nem tehet olyan mozdulatot, hogy az félreértésre adjon okot. Még, ha italos, és feldühített is. Azonban, az is elítélendő, ahogy a Győrszentiván kapusa viselkedett. Nem sportemberhez méltó az ilyen cselekedet. Szóval, az éremnek két oldala van!!”
 • 3. WeiseÖdenburg 2013. október 22. 12:24
  „A szurkolókból kell összeállítani egy rögbi csapatot,had küzdjenek egymással a saját szórakoztatásukra.”
 • 2. orbison 2013. október 22. 10:19
  „Azért remélem, hogy a két verekedő nézőt ettől kezdve kitüntetett figyelem kíséri majd a rendezőség részéről. Persze nézőnek (főleg ittasnak) való kiszólás is butaság volt....”
 • 1. Fedayn 2013. október 22. 08:15
  „Mennyei magyar bajnokságok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tigrisek: győzelem a nyitányon

A soproniaknak sikerült látványos játékkal, fölényes győzelemmel kezdeni az NBII-es bajnokság… Tovább olvasom