Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Megmenekülhet az FC Sopron!

Labdarúgás - Megszületett az elvi megállapodás az FC Sopront üzemeltető gazdasági társaság többségi és kisebbségi tulajdonosa, az önkormányzat között. Az olaszok elfogadják az egyeurós jelképes vételárat, pénteken írják alá a szerződést.
Hétfőn 9 óra 48 percig egy betű nem jelent meg az FC Sopron hivatalos honlapján arról, mi lett Abdai Imre alpolgármester újabb ultimátumával, mit reagált a többségi tulajdonos s az őt képviselő iroda a végleges vételi szándékra, amelyre vasárnap délután 5-ig kellett volna felelnie...

A szurkolók türelmetlenül várták a híreket. Lapunk úgy tudja, az olaszok által megbízott iroda munkatársai nem dolgoztak a hét végén, így nem is látták az önkormányzat szerződéstervezetét. Hétfőn délelőtt aztán kiderült: a tárgyalások folytatódnak.

Az biztos, a közelmúltban a klubtól máshová igazolt játékosokat visszarendelték Sopronba, mivel állítólag az ő szerződésbontásukat a taggyűlés felhatalmazása nélkül nem lett volna joga aláírni Köteles Zsolt ügyvezetőnek. Volt, aki megjelent, volt, aki nem. A két soproni születésű labdarúgó, a Székesfehérvárra szerződő Sifter Tamás és a másodosztályú Haladáshoz igazolt Csontos Zoltán meghallgatta a vezetőket.

Őket is megveszik? A soproni játékosok a stadionbeli tájékoztató után is a jövőjüket találgatták. Fotó: Németh Péter

A két, az ország másik felébe igazolt labdarúgó, a Nyíregyházára szerződött Takács Tamás és a Diósgyőrbe aláírt Pintér Zoltán viszont – talán érthető módon – nem tért vissza. Pintér kifejtette, ő már másik klub alkalmazottja, neki az ottani követelményeknek kell megfelelnie.

Sifter Tamás a Kisalföldnek elmondta, Sopronban újabb ígéreteket hallgatott meg a város alpolgármesterétől és a klub ügyvezetőjétől. Azt mondták, kedden végre eldől a klub sorsa. Csakhogy Sifter – valamint a többi volt és jelenlegi soproni labdarúgó – ilyen és ehhez hasonló ígéretet már annyiszor hallott, hogy nem hisznek benne...

A megbeszélésen egyébként a játékosok közül ott volt Csikós Sándor, Károlyi Sándor, Zana Norbert és Ködöböcz Csaba. Sőt, nem kis meglepetésre a soproni csapatban kilenc évadot lehúzó, s a szezon közben kurtán-furcsán eltávolított Sira István is, aki azonban sem váratlan felbukkanása okát, sem pedig a megbeszélésen hallottakat nem akarta kommentálni.

Hétfőn 15 óra tájban a soproni szurkolók számára némiképp biztató hírrel jelentkezett Hajdú Katalin, az FC Sopron olasz többségi tulajdonosai által meghatalmazott Első Magyar Mediátor Iroda ügyvezetője.

Az ügyvezető asszony elmondta: megszületett az elvi megállapodás a labdarúgóklubot üzemeltető gazdasági társaság többségi és kisebbségi tulajdonosa, az önkormányzat között. Az olaszok elfogadják az egyeurós jelképes vételárat a 79 százalékos többségi tulajdonrészért, s ezen túlmenően minden további fizetéstől elállnak. Ennek megfelelően az önkormányzat elállt a háromszázezer eurós követeléstől.

Az adásvételi szerződést a többségi tulajdonos pénteken írja alá. Az Első Magyar Mediátor Iroda közvetített a felek között, aláírási joga nincsen, a többségi tulajdonos által erre felhatalmazott Giuseppe Romano pénteken tudja aláírni a papírokat.

Az elvi megállapodás tudatában viszont az önkormányzat már elkezdheti „mozgósítani" titkos és titokzatos befektetőjelöltjeit a klub anyagi viszonyainak rendezésére.

Olvasóink írták

  • 2. ERKDP 2008. január 22. 23:36
    „Abdai Géza az alpolgármester neve...”
  • 1. vizi 2008. január 22. 13:52
    „Eléggé ki van centizve a dolog. Miért nem ül be valami hivatalos személy egy autóba, és megy el a digókhoz aláíratni a szerződést. Nem szabad várni péntekig. Még képesek nem eljönni, vagy meggondolják magukat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kontinensviadal a szomszédban

Műkorcsolya - A táncosok és a párosok versenyzésével kezdődik az idei műkorcsolya Európa-bajnokság… Tovább olvasom