Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Magyarország-Svédország 2-1 - galéria, videó

Szabics 44. percben szerzett góljára Wilhelmsson válaszolt. Rudolf pedig jött, látott, és győztes gólt lőtt a 90. percben.
Magyarország-Svédország 2-1


Mérkőzés utáni nyilatkozatok:


Egervári Sándor: ˝Nagyszerű volt látni ezt a csapatot a végén már nagyon fáradtan is győzelemre játszani. Voltak nehéz időszakaink, a második félidő második felében nagyon ránk jöttek a svédek, de az utolsó tíz percben nekünk is voltak helyzeteink, örömteli, hogy a végén sikerült diadalmaskodni. Fizikailag erőn felül teljesített az együttes.˝

Erik Hamrén: ˝Kifejezetten gyengén futballoztunk az első félidőben, különösen annak az első huszonöt percében. Nagyon csalódott vagyok az eredmény miatt. A magyarok nagyon jól játszottak, főleg a kontratámadásaik voltak veszélyesek. Nem játszottunk eléggé agresszívan, egyszerűen csapatként ma nem működtünk megfelelően. Ezzel a vereséggel elszálltak a reményeink, hogy megszerezzük az első helyet a csoportban.˝

Online közvetítés:

Nemcsak a közönség, hanem a svéd válogatott tagjai is megtapsolják a magyar válogatottat. Ezen a meccsenmi voltunk a jobbak. 1995 után újra legyőztük a svédeket, és 1980 óta először tudtunk a svédeknek két gólt lőni. Küzdelmes mérkőzésen ezúttal Rudolf talált be az utolsó percben, és nem Ibrahimovic.

95. perc: Vége a meccsnek.

94. perc: Megy az össznépi "fújdmárle"!

93. perc: Hárman fejelnek össze, ápolással telik az idő.

91. perc: Négy perc a hosszabbítás.

90. perc: Rudolf bombagóljával 2-1. Varga passzából Priskin remekül adta be a labdát a jobb szélről, Isaksson nem érte el a labdát, Rudolf viszont igen, két méterről belsőzte a labdát a hálóba.

Magyarország-Svédország 2-1. Fotó: MTI (galéria)

87. perc:
A Kallstrom-Wernblom csere a meccs utolsó cseréje.

86. perc: Varga laposan az üresen érkező Priskin elé tette a labdát, Isaksson azonban jól mozdult ki a kapujából és el tudta rúgni a labdát. Komanhoz pattant a játékszer, aki 35-ről az üresen álló kapu fölé lőtt.

82. perc: Kallstrom jutott lövéshez a magyar védők által szorongatott helyzetben: néhány centivel mellé ment a lövése.

80. perc: Szabics is lejön. Priskin Tamáson a sor, hogy gólt lőjön.

78. perc: Gólt kellene rúgnunk. Ezzel 31 éves átkot törnénk meg: utoljára 1980-ban tudtunk a sévdek ellen egynél több gólt lőni egy meccsen.

73. perc: Sándor György érkezik Lipták helyére.

71. perc: Ibrahimovic ezúttal nem maradt le, a kapu mellé sodorta a labdát.

68. perc: Larsson lejön, Toivonen folytatja helyette.

66.perc: Stieber Zoltán  jön Hajnal Tamás helyére.

62. perc: Ibrahimovic öt centivel maradt le egy beívelésről. A gól nagyon megfogta a csapatunkat, a svédek meg vérszemet kaptak.

59. perc: Elmander verekedte be magát a tizenhatoson belülre, és önzetlenül passzolt Wilhelmsson elé, akinek már csak be kellett passzolnia a labdát a magyar kapuba. 1-1

58. perc: Hajnal kapott remek labdát tisztán középen, azonban lövés helyett cselezni kezdett, amivel közelebb jutott ugyan a kapuhoz, begurított labdája azonban lesen találta Szabicsot.

55. perc: A frissen beállt Elm íveli a labdát Ibrahimovic fejére, akinek erős, középre tartó fejesét Király fogja magabiztosan.

53. perc: Nagy a nyomás most a svédeken: cserére szánja el magát Hamren kapitány. Elm jön Svensson helyére.

Magyarország-Svédország 2-1 >> [képek]

51. perc: Svéd hazaadás után Rudolf elé kerül a labda, aki közelről Isakssont találta el.

50. perc: Újabb lap: ezúttal Szabics kapja.

47. perc: Ibrahimovic felrúgásáért Lipták kapott sárga lapot. A szabadrúgás után Wilhelmsson száll bele Királyba. Király ápolást kap, a svéd meg sárga lapot.

45. perc - Vége az első félidőnek.

44. perc - Vezetünk!!! Varga remekül vette észre a középen érkező Rudolfot, aki tolt kettőt a labdán, majd a 16-os vonaláról szöktette Szabicsot. A csatár Isaksson mellett a kapuba lőtte a labdát. 1-0!

39. perc - Pintér Ádám lövése megpattant, s majdnem így lett jó. Csak ehhez a labdának sokkal jobban kellett volna megpattania a svéd lábakon.

35. perc - A közönség óriási örömére sárgát kapott Ibrahimovic, igaz, Király Gábornak meglehetősen fájdalmas lehetett ez a lap: a svédek legnagyobb sztárja úgy állt a magyar kapus alá, hogy Király biztosan nagyot essen.

33. perc - A két kapufa után kicsit lelassult a játék, s ami a legfontosabb: ki tudtunk jönni az északiak szorításából. Most teljesen kiegyenlített a játék képe.

29. perc - Kallstrom szabadrúgása 22-23 méterről jól kanyarodott; Királynak nagyot kellett a levegőben tornáznia a labdáért.

26. perc - 1-1 kapufákban: Elmander lövését Király nem tudta volna hárítani, de a kapufa most mellettünk állt. Egyre melegebb a helyzet a magyar kapu előtt - sajnos.


Magyarország-Svédország 2-1. Fotó: MTI (galéria)


18. perc - 11-est kaptunk Majstorovic kezezéséért - a szlovén bíró a partjelző intésére fújta be -, de Hajnal Tamás kapufára rúgta a büntetőt.

Hajnal büntetője biztos sokáig téma lesz: szerintünk jól rúgta az apró termetű játékos, Isakssont simán verte, de a szerencse nem volt velünk. 

17. perc - Végre eljutottunk a svéd kapuig, de Rudolf Gergely kicsivel lekésett a beadásról.

13. perc - A remek kezdés után a magyar csapat egyelőre nem igazán tudja, hogy mit kezdjen a svédekkel. Más kérdés, hogy ez fordítva is igaz.

9. perc - Ívelésekkel próbálkoznak a svédek: most Ibrahimovicot majdnem sikerült megtalálni a labdával.

3. perc - Az első nagy helyzet Pintér Ádám előtt adódott: a magyar játékos ügyesen emelgetett a svéd védők között a tizenhatoson belül, de a végén a lövésre nem maradt erő.

1. perc - A mérkőzés elkezdődött.

19 óra 45 perc

A sorsdöntő meccs előtt Bozsik József pályafutása előtt tisztelegtek a csapatok és a nézők. Ő volt az egyetlen magyar válogatott játékos, aki legalább százszor magára ölthette a címeres mezt.

Az Eb-selejtezőt Orbán Viktor a helyszínen tekinti meg, míg Csányi Sándor MLSZ-elnök és OTP-vezér, valamint Demján Sándor szintén a díszpáholyban foglal helyet. 

19 óra 12 perc

A pályán melegít a svéd válogatott is. A skandinávok kezdőcsapata a következő: Isaksson, Lustig, Granquist, Majstorovic, Larsson, Svensson, Kallstrom, Ibrahimovic, Elmander, Wendt, Wilhelmsson. Szövetségi kapitány: Erik Hamren.18 óra 58 perc

Elsőként a magyar válogatott érkezik melegíteni a pályára. Egyelőre viszonylag üres a lelátó, de a stadion körül hatalmas tömeg hömpölyög.

Ha valaki egyébként magyar mezt szeretne venni az összecsapásra, akkor akciósan (!) 20 ezer forint helyett már 15 ezerért is megkaphatja a válogatott felsőjét. Csúcsszuper ajánlat, igaz?

18 óra 53 perc - Íme, a magyar csapat kezdő összeállítása

Két csatár is helyet kapott a magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapatában, így Rudolf Gergely és Szabics Imre rohamozhatja a svédek kapuját a Puskás Ferenc Stadionban 19:45 órakor kezdődő Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

Egervári Sándor szövetségi kapitány az alábbi összeállításba küldi pályára csapatát: Király Gábor - Varga József, Lipták Zoltán, Korcsmár Zsolt, Laczkó Zsolt - Pintér Ádám, Elek Ákos - Koman Vladimir, Hajnal Tamás, Rudolf Gergely - Szabics Imre. Szövetségi kapitány: Egervári Sándor. 

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. fortuna54 2011. szeptember 05. 10:48
  „Egyszer rugnak egy gyözelmi gólt és ezt mindenki máskép látta?Talán megkellene irni egy kevés jobbrol jövö szelecske is besegített,na meg a svéd védöjátékost pont akkor zavarta egy csuklási roham.Mi lenne ha a hollandok tizenegy góljait is ilyen pontosan ellemeznék? Egyszerüen több golt rugtak és megérdemelten gyöztek.”
 • 31. sivatag66 2011. szeptember 05. 00:37
  „90. perc: Rudolf bombagóljával 2-1. Varga passzából Priskin remekül adta be a labdát a jobb szélről, Isaksson nem érte el a labdát, Rudolf viszont igen, két méterről belsőzte a labdát a hálóba.
  Tisztelt cikkíró !!!! Nem tudom melyik meccset nézte,de Rudolf leadta,majd visszakapta a GÓL-nál !!!!!!!”
 • 30. RUDI 2011. szeptember 03. 21:40
  „Hát végre, a várva várt győzelem megjött.Nagyon jó küzdelmes mérkőzést láthattunk,amit nem gondoltam volna, hogy 2-1re nyer Magyarország.Igen így kell folytatni. és nem feledni az első 20-percben.Ahogy a mondás járja küzdj , és eléred célod , szép volt fiuk csak így tovább.”
 • 29. Panna2011 2011. szeptember 03. 21:34
  „Nem kell elszállni ettől az eredménytől,mert az már sok bajt okozott nekünk!Amúgy gratulálok a csapatnak,de jó lenne ha hoznánk a többi mérkőzést is,és a Finn rokonok nem játszanák el a Svédekkel a jószomszédi viszonyt!”
 • 28. drKotász 2011. szeptember 03. 21:00
  „25. Vincent_Hana
  Szerintem neked semmi más bajod nincs, csak elment a tipp mixed ezen a meccsen,
  különben nem nyavalyognál hanem örülnél egy ilyen sikernek, amitől nem csak elszállni, hanem önbizalmat kapni is lehet.”
 • 27. dzsipó 2011. szeptember 03. 17:23
  „Úgy kell nekünk az ilyen siker, mint egy falat kenyér!!!
  Mert gyözni jó!!! Hajrá, hajrá ,hajrá.......................”
 • 26. fortuna54 2011. szeptember 03. 14:26
  „Ez a gyözelem jól jött a holland válogatotnak is.”
 • 25. Vincent_Hana 2011. szeptember 03. 11:49
  „balee
  Én egy kicsit kritikusabb vagyok a magyar futballal kapcsolatban mint általában az emberek.
  Nem vet szét a boldogság ha 5-10 évenként hozunk egy fontosabb mérkőzést.
  Ez kevés. Nagyon kevés. Legalább is nekem.
  A baj hogy ezután Istenként kezeljük őket, és hajlamosak vagyunk pillanatok alatt elfelejteni hogy előtte mekkorát égtünk 1000 meg 1000 alkalommal. Elbízzák magukat, azt hiszik innentől minden megy magától, többet már nem is kell tenni, évekig ezzel a meccsel példálóznak, ebből élnek.
  Aztán jön az ébredés, akár már jövő kedden, és minden megy tovább úgy ahogy eddig.
  Nézd meg csak pl. az NSO cikkeit a meccsről, a körítést, az ajnározást, a magasztalást.
  Blooooaaaaoouuuuööüüüáááá
  Most ez összejött. Sikerült. Nyertek. Gratula
  KEVÉS!!!KEVÉS!!!KEVÉS!!!KEVÉS!!!KEVÉS!!!
  Mivel lettem volna elégedett?
  Ha Hajnal bevágja azt a rohadt 11-est.
  Ha nem 10 méterről asszisztálunk a svédek góljához.
  Ha a védőink nem csak taccsra sikerül folyton kivágni a labdát, hanem játékba is tudják hozni azt.
  Ha a 60 perc környékén nem fulladunk ki.
  Ha nem csak 3 alkalommal tudunk 2 passznál többet bemutatni 90 perc alatt.
  Ha nem Egervárit látom a kispadon, Királyt a kapuban, Elek-et egyáltalán a keretben!!!
  És még tudnám írni, de most nincs tovább kedvem.
  Üdv.!
  Én”
 • 24. bojzol 2011. szeptember 03. 11:25
  „Köszönjük ! Nagy örömet szereztetek nekünk !”
 • 23. hunter111 2011. szeptember 03. 09:34
  „Egervári utolsó mondata:a játékosok fizikailag erőn felül teljesítettek.Még senki nem mondta el nekik hogy egy meccs addig tart míg a bíró le nem fúja! Ha egy meccs teljesítése ami kb. 90 perc+,- 1-5 percig tart megerőltető akkor el lehet menni dolgozni,nem kell hőst csinálni belőlük mert lefutottak egy meccset.”
 • 22. nimpuq 2011. szeptember 03. 08:21
  „"90. perc: Rudolf bombagóljával 2-1. Varga remekül adta be a labdát a jobb szélről, Isaksson nem érte el a labdát, Rudolf viszont igen, egy méterről belsőzte a labdát a hálóba."

  Nem Varga, hanem Priskin volt, aki remekül beadta azt a labdát!”
 • 21. mekkmester 2011. szeptember 03. 08:05
  „rég láttam ilyen izgalmas válogatott meccset! gratula”
 • 20. dudi1977 2011. szeptember 03. 07:54
  „Óriási gratula a MAGYAR CSAPAT MINDEN TAGJÁNAK!!!!

  Bármi is lesz a következő 2 meccs után az EB csoport végeredménye, ezúttal az utolsó pillanatig versenyben vagyunk a kijutásért, és minden hozható meccset hozunk. Az elmúlt években nem sikerült volna győzni Finnországban, illetve nem tudtuk legyőzni itthon a svédeket, ezek nagy bravúrok. Kedden Moldova ellen idegenben is győzni kell, a többi meg nemcsak rajtunk múlik....

  Ha hozzuk a hátralévő két meccset, és botlanak a svédek, akkor akár legjobb csoport-másodikok is lehetünk!”
 • 19. verzoli 2011. szeptember 03. 07:47
  „Csak gratulálni tudok a magyar "CSAPAT"-nak mert most erről volt szó csapatként dolgoztak együtt a fiúk, és hosszú idő után néztem úgy Magyar Válogatott mérkőzést hogy az első perctől éreztem ez ma meglehet. Most mi voltunk mentálisan erősebbek ellenfelünknél, azoknál a svédeknél akik már párszor az utolsó pillanatokban legyőztek minket, de most nem, most mi mutattuk meg milyen is az igazi Magyar virtus!
  Hajrá Magyarok!”
 • 18. zsanettiko 2011. szeptember 03. 04:56
  „Szép volt fiúk! Szerintem ez egy nagyon jó meccs volt.
  Tibi 1. Egyetértek, nagyon szépen játszik az ETO is, reméljük marad ebben a formában, s még sokáig 100%-os marad. :)
  Vincent Hana
  Tény, hogy nem a legjobbak a mieink, de sokszor nagyon szép eredményeket elérünk. S mégis csak a mieink, ne legyünk ennyire pesszimisták. Örüljünk a fiúknak, és több ilyen meccsért szurkoljunk nekik.
  Akárhogy is, nekem tetszett ez a ma esti meccs, ügyesek voltak, csak így tovább!”
 • 17. Csetneky 2011. szeptember 02. 23:24
  „Szép volt fiúk!
  Hajrá magyarok!
  A fanyalgók meg be.....!”
 • 16. balee 2011. szeptember 02. 22:36
  „A magam részéről természetesen gratulálok a csapatnak, nekem nagy örömet szereztek a ma esti eredménnyel!
  Ha hozzávesszük, hogy innentől kezdve gyakorlatilag minden meccsünk nyerhető a sorozat végén összejöhet majd egy szép eredmény.”
 • 15. balee 2011. szeptember 02. 22:33
  „Vincent_Hana!

  Ma egy tartalékosan felálló magyar csapat találkozott egy önbizalomtól duzzadó svéd válogatottal és a meccs összképe alapján szerintem teljesen megérdemelt győzelmet arattunk.

  A meccs előtti hozzászólásodhoz (Aki gondolja reménykedhet. Én inkább maradok a realitás talaján: 0-3.) most nem fűzök kommentárt, viszont amit utána írtál (Jézusom! Ezekről hétfőn utcákat fognak elnevezni! Kicsit tovább él a remény Semmi több Sajnos) viszont leverte nálam a biztosítékot. Azt látom, hogy mit vártál előzetesen (0-3), ehhez képest viszont 2-1 lett ide. Na te most ezután képes voltál ide beírni egy ilyen kommentárt az azért nem semmi teljesítmény. Gondolom az eredménytől függetlenül nagyjából ugyanezt írtad volna, csak a vereség esetén nagyobbat lehetett volna rúgni a csapatba és a magyar labdarúgásba.

  Nem tudom, hogy számodra milyen játék, vagy eredmény lett volna a megfelelő, de ez igazából mindegy is. Egy tanácsot viszont szeretnék neked adni. Ha a mai este után te ilyen sötéten látod a helyzetünket, akkor szerintem a saját érdekedben ne foglalkozzál a továbbiakban a hazai focival, mert ennél sokkal több örömöd nem lesz benne, idegeskedni, morgolódni, meg számtalan más dolog miatt is lehet ebben az országban.”
 • 14. háté 2011. szeptember 02. 22:28
  „Szép volt fiuk!- a pökhendi svédek fanyaloghatnak!
  Bárcsak minden pökhendi, nagyképű banda így járna! -”
 • 13. drKotász 2011. szeptember 02. 22:26
  „11. bius98
  Ez a kisalföld színvonal.”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszületett Douchev-Janics Natasa kislánya, Milana

Egészséges kislánynak adott életet Douchev-Janics Natasa, az EDF Démász-Szegedi VE háromszoros… Tovább olvasom