Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Ligakupa: Vég(h)re győzelem

Labdarúgás - Az FC Sopron legyőzte a Tatabányát, míg a Győri ETO FC döntetlent játszott a Zalaegerszeggel a Ligakupa tavaszi fordulójának előrehozott első körében.
FC Sopron - Tatabánya 3-0 (2-0)
Sopron, 200 néző. V.: Király K.
Gsz.: Belic (2), Sifter.
FC Sopron: Takács T. – Farkas A., Sifter, Pocuca, Giura (Ködöböcz), Fehér Z. (Birtalan), Csontos, Dancs, Károlyi, Tchana, Belic (Németh D.). Edző: Végh Tibor.
Tatabánya: Herbert – Farkas V., Dienes, Balogh B. (Nagy R.), Megyesi, Pérez (Ferenczi), Balogh Z., Sándor I., Németh A., Béres (Kriston), Takács M. Edző: Borbély László.

33. p: A jobbösszekötő helyén kilépő Tchana remek labdával a bal oldalon felbukkanó Belic elé tálalt, a szerb csatár pedig Balogh Balázst és Herbert kapust is megelőzve 4 méterről estében a kapu közepébe kotorta a labdát. 1–0.
43. p: Belicet Balogh B. a büntetőterületen belül buktatta. A tizenegyesből Sifter Herbert mellett a jobb alsó sarokba lőtt. 2–0.
54. p: Tchana húzott el a jobbszélen, majd az akciót a túloldalon kísérő Birtalanhoz játszott. A támadó a középen érkező Belicet hozta játékba, aki 17 méterről gyönyörűen lőtte ki a bal alsó sarkot. 3–0.


A soproni Károlyi Sándor (jobbra) és társai megmutatták, hogy sokkal többre is képesek. Fotó: Németh Péter

A hazai csapat kiüthette volna teljesen széteső ellenfelét, de 3–0 után több nagy helyzetet is kihagyott. Állítólag a pénzügyi válságban is lévő soproni klub megsegítésére visszatérhet a városba a csapat mellé az az Antók Zoltán, aki a legnagyobb sikere, a Magyar Kupa-győzelem kivívása idején támogatta a soproni futballt.

Jók: Sifter, Pocuca, Károlyi, Dancs, Tchana, Belic, ill. Herbert, Megyesi.

Végh Tibor: – Játékosaim meg akarták mutatni, hogy többre lennének képesek, ám az alagút végét még nem látjuk.
Borbély László: – Sajnos csak hármat lehetett cserélni, pedig nálunk tizenegyet kellett volna.


Győri ETO FC - ZTE 1-1 (1-1)
Győr, Ligakupa-mérkőzés, 100 néző. V.: Mészáros.
Gsz.: Dudás, ill. Meye.
Győri ETO FC: Molnár P. – Dorogi, Kovács Z., Domanyik, Varga R., Dudás (Granát), Koltai, Nyári (Jäkl), Völgy (Varga L.), Brnovic, Tokody. Vezetőedző: Egervári Sándor.
ZTE: Babalj – Dudic, Polgár (Miljatovic), Botis, Vulin, Máté P., Molnár B., Davidov (Koplárovics), Tóth N., Pekic (Tóth Z.), Meye. Vezetőedző: Slavko Petrovic.

13. p: Varga R. átadása után Brnovic balról ívelt keresztbe, épp a jobb oldalon előretörő Dudás elé, aki 10 méterről nagy erővel a léc alá vágta a labdát. 1–0.
38. p: Tóth N. indította Meyét a bal oldalon, aki 8 méterről, laposan a győri kapu bal oldalába helyezett. 1–1.
69. p: Koltai nagyszerű ütemben ugratta ki Granátot, aki nagy helyzetben lövés helyett a mellette érkező Brnovic elé játszott, a győri támadó már csak szorongatott helyzetből lőhetett kapura, Babalj hárított is.
90. p: Koplárovics 12 méterről, senkitől sem zavartatva lőhetett, a labda azonban elkerülte a győri kaput.
A győriek szempontjából biztató futballt láthatott a sajnos csekély létszámú győri nézőközönség, a fiatalok bebizonyították, ha kell, lehet rájuk is számítani.

Jók: Molnár P., Dudás, Koltai, Tokody, ill. Babalj, Botis, Davidov, Meye.

Egervári Sándor: – Helyenként jó játékkal, a vártnál több gólhelyzetet kialakítva futballozott  fiatal csapatunk. Sajnos a kidolgozott lehetőségeket, egy kivételével, nem sikerült kihasználni, de így sem lehetek elégedetlen az együttes teljesítményével.
Slavko Petrovic: – Elkerülhető gólt kaptunk, ráadásul szerintem egy szabályos találatunkat nem adott meg a bíró az első játékrészben. A folytatásban már elfogadhatóbban játszottunk, több helyzetet sikerült kialakítanunk, ám ezek közül egyet sem tudtunk értékesíteni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mezőnyben játszott a soproniak kapusa

Az labdarúgó NB III hétvégén lejátszott mérkőzéseinek eredményei. Tovább olvasom