Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Lesz világítás a REAC stadionjában

Labdarúgás - A XV. kerületi önkormányzat májusra vállalná a Budai II László Stadion villanyvilágításának kiépítését, amelynek
hiánya miatt a helyi labdarúgóklub, a REAC Sopronban kénytelen játszani tavaszi hazai mérkőzéseit.
A Hajdú László polgármester által jegyzett, az MTI-hez eljuttatott közleményben egyúttal leszögezik: az önkormányzat nem hibázott abban, hogy mostanáig nem készült el a villanyvilágítás, mivel a 2005-ös licenceljárás során azt vállalta a kerület vezetése, hogy a stadionnal kapcsolatos, szükséges infrastrukturális fejlesztéseket három éven belül három ütemben hajtja végre. Ennek megfelelően a villanyvilágítás átadásának tervezett időpontja május 26.

A közlemény szerint a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) tavaly júniusban döntött úgy, hogy a jelenleg tartó bajnokság tavaszi szakaszában már csak olyan pályán lehet játszani, amelynek van villanyvilágítása. Az önkormányzat soron következő, szeptember 5-i ülésén döntött a munkálatok finanszírozásáról. A tájékoztatás szerint a tervezési folyamat elhúzódott a pálya elhelyezkedése és beépítettsége miatt, s a napokban emelkedett jogerőre a IV. kerületi polgármesteri hivatal építésrendészeti hatósága által kiadott építési engedély. Az önkormányzat közbeszerzési eljárással kapcsolatos tenderkiírása folyamatban van.

Az MLSZ – áll a közleményben – október 25-i ülésén döntött arról, hogy amennyiben december 31-ig nem készül el a villanyvilágítás a Budai II László Stadionban, akkor megváltoztatja a létesítmény osztályba sorolását, de a minősítés megváltoztatásáról – mint a létesítmény tulajdonosa és fenntartója – az önkormányzat még nem kapott hivatalos értesítést.

A REAC vezetői január 23-án jelentették be, hogy Sopron-REAC néven a hűség városában játssza le a csapat hazai mérkőzéseit, mivel az MLSZ előírásai szerint a villanyvilágítás hiánya miatt a Budai II László Stadionban nem léphet pályára. A költözéshez még az MLSZ hozzájárulása szükséges. A soproni önkormányzat és a REAC vezetői tárgyalnak egy hosszú távú megállapodásról is.

Újabb lépés Sopron felé?

Kutasi Róbert, a REAC klubelnöke érdeklődésünkre kifejtette: az semmiképpen nem célja a klubnak, hogy tavasszal a csapat elmenjen Sopronba, lejátsszon hat bajnoki mérkőzést, felvegyen egy csomó pénzt, majd így visszatérjen.

A sportvezető kifejtette: ha megszületik a megegyezés a soproni önkormányzat és a REAC elnöke, Forgács József között, akkor hosszabb távra mennek Sopronba. Kutasi hozzátette, szerinte nem is kellene elkészíteni a világítást a REAC pályáján. Ez halálos ítélettel érne fel a rákospalotai élvonalbeli futballt illetően s még inkább Sopron felé irányítaná a REAC-ot. A sportvezető biztos benne, hogy a rákospalotai klub nem kap majd licencet stadionjára, mert azt március 15-én olyan pályára vonatkoztatva kell benyújtani, amely rendelkezik villanyvilágítással. Márpedig a REAC stadionjának világítását csak szűk két és fél hónappal ezután adják át.

– A Budai II László Stadion villanyvilágításának kiépítése nem érinti a Forgács Józseffel – a REAC tulajdonosával – kötött megállapodásunkat, amelyet ő is aláírt – jelentette ki Abdai Géza alpolgármester. – Nincs okunk és jogunk kételkedni a szavában, az aláíráséban. Továbbra is érvényes tehát a megállapodás, amelyet – ismereteim szerint – senki sem akar megváltoztatni, netán felbontani. Az előre megszabott menetrend szerint folytatjuk az előkészítő munkát – tette hozzá a városvezető.

Olvasóink írták

  • 1. valódihun 2008. február 01. 16:24
    „S lőn világosság..sajnos a fejekben még nincsen az! (Igaz-e Kránitz és Abdai "úrak"?)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Győrhő a győri férfi kézilabdacsapat új szponzora

A Győrhő lett a Győri ETO FKC névadó szponzora, vagyis a jövőben Győrhő-ETO néven szerepel a… Tovább olvasom