Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Lelki teher nélkül a döntőben

Az MKB Euroleasing-Sopron ellenfele az Euroligában a MiZo-Pécsi VSK lesz a fináléban.

Ma délután Pécsett elkezdődik a női bajnokság döntője. Az MKB Euroleasing-Sopron ellenfele az Euroligában a 4. helyen zárt MiZo-Pécsi VSK lesz a fináléban. Egyértelmű, hogy a bajnokságban eddig veretlen pécsi csapat az esélyes, a soproniak mellett éppen az szólhat, hogy mindenfajta nyomás, lelki teher nélkül játszhatnak a bajnoki fináléban.
A két „hadvezérnek", azaz a két szakvezetőnek, soproni részről Natalia Hejkovának, pécsi oldalról pedig Rátgéber Lászlónak ugyanazokat a kérdéseket tettük fel a bajnoki döntő kapcsán.

– Hogyan látja a bajnoki finálé esélyeit?

Natalia Hejková
N. H.: – A hatalmas sérüléshullám miatt, amilyen nehézségekkel meg kellett küzdenünk a szezon közben, már azt is nagy dolognak tartom, hogy bekerültünk a döntőbe. Kevesen gondolták volna, hogy nehézségeink után eljuthatunk a bajnoki fináléig. Most mégis itt vagyunk és ennek nagyon örülünk. Mindenki a Pécs csapatát tartja esélyesnek, nekünk most már semmi veszítenivalónk nincs.

R. L.: – Nem szívesen beszélnék esélyekről, inkább a döntővel kapcsolatos érzéseimről, gondolataimról beszélnék. Azt gondolom, nehéz dolgunk lesz a fináléban. Egy bajnoki döntőn mindenki tökéletes motivációval lép pályára, ez tehát kiegyenlítődik. Nagyra becsülöm a soproni klubban dolgozók szakmai felkészültségét és nagyon erős ellenfelünk játékosállománya. Ami bennünket illet, nagyon remélem, nem maradunk ingerszegények és fel tudjuk magunkat annyira „spannolni" a döntőre, hogy megvédjük bajnoki címünket.

– Milyen elképzelésekkel, reményekkel vágnak neki a bajnoki finálénak?

N. H.: – Éppen azért, mert mindenki a Pécset tartja esélyesnek, mi mindenféle lélektani nyomás nélkül kosárlabdázhatunk a fináléban. A nyomás a másik oldalon lesz, ezt pedig szeretnénk kihasználni. Saját játékunkat játszva szeretnénk megmutatni a döntőben csapatunk erejét. Hogy ez mire lehet elég, az persze más kérdés. A pécsiek veretlenek a bajnokságban, nagyon boldog lennék, ha a döntő során ettől sikerülne megfosztani őket, s „elkapnánk" az Euroliga negyedik helyezettjét!

R. L.: – Az természetes, hogy nyerni szeretnénk. Az már csak egy érzelmi pluszt adna, ha a döntőben is megőriznénk a bajnoki veretlenségünket. Öt esztendeje, 2000-ben sikerült veretlenül bajnokságot nyerni, óriási dolog lenne, ha ezt megismételnénk. Persze boldogtalan akkor sem lennék, ha három-kettőre nyerne a csapat, a lényeg, hogy újra bajnokok legyünk!

– Mi vagy ki az, akitől vagy amitől a legjobban tart az ellenfél csapatánál, s mit próbál tenni ellene?

N. H.: – A két csapat jól ismeri egymást, azt gondolom, túl sok újat egyik sem tud mutatni a másiknak. Ellenfelünknek több bevethető, tapasztalt játékosa van és ez jelentős előny  számukra, hiszen az első három meccset öt nap alatt kell lejátszani. Remélem, lesz még több meccs is...

R. L.: – A soproni együttesnek van három extraklasszis idegenlégiósa Kovacevic, Blahusková és Matovic személyében. Ők egy-egy elleni játékban is nagyon erősek. Nem szabad elfeledkeznünk a soproni csapat titkos fegyveréről, Seres Éváról sem. Ami pedig az ellenfelünk játékát illeti, a legfontosabb az, hogy megakadályozzuk, hogy a saját gyors, indításos kosárlabdájukat tudják játszani.

– Hosszú, fárasztó évad végéhez közelednek, a bajnokság szempontjából legfontosabb csaták előtt mi a helyzet a sérültekkel, lesznek-e hiányzók a csapatában?

N. H.: – Vajda Annára nem számíthatunk, őt május 24-én műtik, tehát azzal a csapattal vágunk neki a döntőnek, amellyel a Szegeddel szemben sikerült kivívnunk a döntőbe jutást.

R. L.: – Vannak játékosaink, akik kisebb gondokkal bajlódnak, de úgy gondolom, a finálé első meccsén mindenki rendelkezésre áll majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gera elhagyja a West Bromwich Albiont?

Az NB1.hu internetes szaklap beszámolója szerint több médiumban is felröppent a hír, miszerint Gera… Tovább olvasom