Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Lazic: együtt érhetjük el a célt

Ugyan a soproni futball megújításáért alakult civil kezdeményezés beletörődött, hogy az SVSE és a klubot támogató GYSEV nem kíván változtatni az együttes jelenlegi struktúráján, úgy fest, nem csillapodnak a kedélyek az egyesület körül.

A napokban nyilatkozatot adott ki a soproni labdarúgás megújításáért alakult civil kezdeményezés, miszerint beletörődéssel, de elfogadják, hogy az SVSE-nek jelenleg nincs szüksége többletforrásra, nincs igénye sportszakmai és menedzseri segítségre, nincs szüksége Sopronhoz erős szálakkal kötődő jobb, hajdani soproni és válogatott labdarúgókra.

Ennek ellenére úgy fest, nem csillapodnak a kedélyek. Nemrég egy levélben vádolták meg a csapat kapitányát, Bojan Lazicot.

„Sok minden történt mostanában körülöttünk, többször is írtak rólunk az újságban és természetesen sokat beszéltek rólunk az emberek Sopronban – kezdte az SVSE szerb származású játékosa. – Ami biztos, minket, labdarúgókat ez egyáltalán nem befolyásolt, mert mi mindenféleképpen az egyesület és a város által elvárt célkitűzésért dolgozunk. Szeretnénk megnyerni a harmadosztályú bajnokságot és feljebb lépni az NB II-be."

Bojan Lazic (jobbra) szerint az SVSE-nél remek a hangulat, már-már családias a légkör. Fotó: Kisalföld-archívum
Bojan Lazic (jobbra) szerint az SVSE-nél remek a hangulat, már-már családias a légkör. Fotó: Kisalföld-archívum


A civil kezdeményezés egykori, Sopronban szereplő, rutinos játékosok leigazolását akarta elérni.

„Nem az én feladatom ezzel foglalkozni. Hogy kit igazolunk, a vezetők és a vezetőedző dolga. Nekünk a játékkal kell törődni, s azzal, ha kimegyünk a pályára, mindent megtegyünk a soproni színekért."

A napokban napvilágot látott egy levél, amiben Bojan Lazicot azzal vádolják, hogy úgymond kiskirályként viselkedik az SVSE-nél, s nemegyszer tettlegességig fajult játékostársaival a szóváltása.

„A csapatnál remek a hangulat, már-már családias a légkör. Semmi alapja nincs ezeknek a pletykáknak. Nyilván a meccsek hevében előfordulnak viták, de semmi komoly dolog nem történt. Azt hiszem, nem túlzok, ha kijelentem, már sok mindent tettem a soproni fociért. Nincs ez másképp most sem. A lényeg, hogy mindenki a saját dolgával foglalkozzon. A vezető és az edző irányítson, a futballista pedig játsszon és nyerje meg a mérkőzéseket. A célunkat így együtt, közös munkával, a szurkolóinkkal kiegészülve érhetjük csak el. Nagyon fontos, hogy a soproniak most mellénk álljanak és bízzanak bennünk. Kérem őket, támogassanak minket azzal, hogy minél többen kijönnek majd a mérkőzéseinkre. Együtt könnyebben elérhetjük a közös célt, a feljutást – tette hozzá befejezésül Bojan Lazic.

Hír még a soproni csapattal kapcsolatban, hogy két másodosztályú, rutinnal rendelkező játékost már leigazolt az SVSE. Tamási Roland Répcelakról, Bozsoki Imre Kozármislenyből érkezett Sopronba. A tervek szerint még két labdarúgó leigazolása várható. A csapat egyébként ma az élvonalbeli Újpesttel méri össze az erejét. A felkészülési mérkőzést az ausztriai Ritzingben rendezik a tervek szerint 16 órakor.

Olvasóink írták

 • 8. 1010555 2011. február 04. 23:59
  „nem hiába van az, hogy félévente 7-8 játékos távozik emiatt a két ember miatt..Kicsit át kellene gondolni a dolgokat..Nem hiszem el, hogy ezt a két figurát nem lehet onnét kitenni..Családias a légkör?Ezen csak nevetni lehet vagy ha ez egy család akkor a Lazic az apuka a Tibi a jó gyerek és a kedvenc a játékosok meg rossz gyerekek akiket fenyeget és folytogat az apuka..Az én véleményem szerint a tavalyi csapat sokkal jobb volt és a srácok nagyon együtt voltak..legjobb lenne szerintem: Fentős- Bozsoki,Bagó,Wéninger,Horváth-Török, Németh N.,Németh D, Dallos-Bausz,Varga Zoli..Az én véleményem szerint ezeket a játékosokat kellene vissza hozni..Szerintem ez a csapat egy jó edzővel nem egy ilyen befolyásolható senkiházival megnyerné a bajnokságot és a szurkolók is mellettük lennének sokkal jobban..Hajrá Sopron”
 • 7. ggg 2011. február 04. 09:20
  „lazics, TAKARODJ!!!”
 • 6. Németh József 2011. február 03. 19:59
  „Bojan Bojan

  Ne feled elöbb utobb vissza nyal a fagyi!Ha az Igazi SOPRON szurkolok a csapat mellé állnak !!!Abba nem sok köszöneted lesz semmirekelő edző sporttársadal együtt!!!<moderálva> Ott 5-6 évig nyögtük mig rendbe lett a csapat !Akik sokat tettek a Soproni FOCIÉRT AZOK MOst is Sokat tenne a SOPRONI FOCIÉRT ÉS A SZURKOLÓKÉRT!
  CSak egybe reménykedem ezt a fél évet már valahogy kibirjuk!És utána A SOPRONI FOCIÉRT TENNI AKAROKKAL !Lazic és Végh -nélkül!Újra régi utján halladhat a SOPRONI FOCI!
  Fentős - Bozsoki, Smiljanics, Tóth D., Ramos - Polareczki, Planéta, Lazics, Török - Bausz, Likaji
  Ez a mostani vasút és feljutás esetén ez lehetett volna! Pető Zoltán -Tóth MIhály Hanák Viktor-Horváth ANDRIS Csontos zOLTÁN A HIREK SZERINT bALASKÓ ÉS SIFTER!Na és persze a Soproni fiatalok akik a Lazic brigád miatt elhagyták a várost!!!

  SOPRONBAN ÉLSZ....SOPRONNAK ÉLSZ....!!!
  SZEBB JŐVŐT! HAJRÁ SOPRON!”
 • 5. keresztfater 2011. február 03. 19:54
  „Jó lenne, ha lenne végre Valaki, aki elmondaná az igazságot! Egy biztos, én ott voltam azon a Vasut meccsen, amikor tört magyarsággal ezt kiabálta az őt szidalmazó szurkolónak "meccsután megb....lak anyád hátán"... és ezt a kispad is hallotta, mert a felező vonalnál történt az eset! ennek ellenére a következő mérkőzésen is kezdő volt! ja és hogy csillagászati össszeget keres? (NB III szinten) az a hibás, a felelős, aki ezt szerződésben garantálta Neki.... ja és a felkészülés.... a kezdőkört "beszáguldozni" ennyi is elég lesz....”
 • 4. hegylako 2011. február 03. 18:34
  „Új soproni edzésmodszer!!! 10 méteres sprintek gyakorlása: Lazic kétkézzel megfogja a játékostársa nyakát,jól megszorítja, majd elengedi, a játékos levegőt vesz és forszással indul!!
  Mielött még valaki elakarja lopnia szisztémát,kérem nagyon levédeni!! védendő név: Lazic alaforszás
  Ez a módszert használja mióta ott vana vasutnál nettó fél milláért!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 3. H.G. 2011. február 03. 09:44
  „Teljesen logikus a nyilatkozat:-)
  Én sem mondanék le a gigafizetésről meg arról,hogy többé-kevésbé én vagyok a vezetőedző:-):-)
  Ennyi pénzt egyetlen nb3-as klubban nem kapna, de még nb2-ben sem,nyilván jó a langyos víz.”
 • 2. skandi 2011. február 03. 09:38
  „A vezetők dolga az igazolás... Kár, hogy az most nincs a klubnál, mert kirúgatott mindenkit.Nem is folytatom, a városban mindenki tudja mi a helyzet.”
 • 1. skandi 2011. február 03. 09:28
  „Családias a légkör:-) Ezek szerint szerb családokban gyakoriak a verekedések. Például múlt héten, ami miatt egy játékos távozott... Hazugok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronban az Újpest

Ezen a héten huszonnégy játékossal Sopronban edzőtáborozik az Újpest FC. Tovább olvasom